Söta saker

Glöggpannacotta

Juligare efterrätt än så här får man nog leta efter. Löjligt enkel att koka ihop och perfekt att servera i små portionsformar på julbordets söta avdelning. Så här gör man den:

  • 2 dl grädde
  • ½ dl gelésocker
  • ca 2 msk glögg

Blanda grädde och gelésocker i en kastrull. Dosera glögg efter smak. Koka upp och låt koka under lätt omrörning i en halv minut.  Fördela i glas och ställ att svalna så att pannacottan stelnar.

Foto: Nicklas Thegerström.

Kommentera

Kommentera

Oj, detta måste jag verkligen prova, är helt besatt i allt vad pannacotta heter!

Bakeoholic http://bakeoholic.wordpress.com/ 2011-12-22 20:06 /

Två större.

Tea http://sotasaker.com 2011-12-20 19:17 /

Det ser smaskigt ut och vilka fina sugrör

Eva http://evaspysselblogg.blogg.se/ 2011-12-20 19:13 /

Har just gjort glöggpannacottan, ska smaka den senare ikväll.

Ewa Nilsson 2011-12-20 18:53 /

Tur att du finns i juletider (ja, annars också för den delen), men jag har haft särskild stor nytta av dig i denna julförberedelsernas jäktiga dagar. God Jul

Ewa

Ewa Nilsson 2011-12-20 11:27 /

Hur många portioner blir detta?

Kim http://kimlundin.blogg.se 2011-12-20 10:54 /

ANNONS
ANNONS