Söta saker
Annons

Fettisdagen 2012

Den närmar sig med stormsteg nu, Fettisdagen – den kanske enskilt bästa bakverkshögtiden någonsin. Den 21 februari är det dags, men det finns ingen som helst anledning att inte börja redan nu. Att tjuvstarta semmelätandet är helt ok, så länge man ser till att äta åtskilligt fler semlor än vanligt på själva högtidsdagen. Oavsett om man väntar eller inte känns det avgörande att ha några riktigt bra recept när festligheterna kickar igång. Här är mina.

Först och främst behöver du riktigt bra fastlagsbullar till semlorna. Dem gör du såhär.

Här är mitt grundrecept på semlor. Utan krusiduller och precis som Gud tänkt sig dem. Givetvis med hemmagjord mandelmassa.

Om du är småländsk, frusen, gammalmodig eller bara har riktigt god smak äter du dem självfallet som hetvägg, med varm mjölk.

För de mandelmassesvaga finns flera alternativ. Bäst är detta. Semlor med vaniljkräm. Också den hemlagad, såklart.

Och för de riktigt liberala (eller som omväxling om man äter väldigt många semlor så här års): Hallonsemlor med chokladgrädde. Helt gudomliga!

 

Annons
  • Pingback: Fettisdagen | Söta saker

  • Pingback: Blogged.se – Sök efter bloggar» Blog Archive » Påsken 2012

  • Pingback: Påsken 2012 | Söta saker

  • Pingback: Blogged.se – Sök efter bloggar» Blog Archive » Våffeldagen 2012

  • Wivica

    Ifjol testade jag att byta ut mandelmassan mot nutella och grädden mot chokladmousse – en nutemla :) Mastigt och sött, men gott!

  • Pingback: Blogged.se – Sök efter bloggar» Blog Archive » Fet tisdag

  • http://sotasaker.com Tea

    Hej! Det är alltid för vanlig ugn.

  • Pingback: Fet tisdag | Söta saker

  • Frida

    Hej! När du anger ugnsvärme i dina recept är det för vanlig ugn eller varmluftsugn? Mvh Frida

  • http://blogg.amelia.se/husmorsorna/ Husmorsan Anette

    ÄÄÄÄÄLSKAR SEMLOR!

  • Lina

    Allra godast (tycker jag) är att blanda mandelmassan med det man gröpt ur från bullen plus en liten liten skvätt mjölk innan man fyller bullen med det igen. :)

  • http://blogg.erngren.com nu kokar jag

    Snygg semla :)

  • http://madde-sign.blogspot.com Madeleine Hasselwander

    Åh, jag visste att det var någonting som jag glömt göra i helgen! Jag skulle ju baka semlor! Istället har det blivit både Godismuffins OCH saffransbiscotti. Semlor får bli nästa helg! Och då ska jag använda mig av ditt recept!

    Kramiz Madde

  • Lina

    Och ytterligare en variant för oss som inte gillar mandelmassa är hasselnötsmassa. Vansinnigt gott.

  • http://meandmysweets.blogspot.com Me and my Sweets

    Mums! Jag har aldrig bakåt semlor förut så i år är det dax. Tack för recept och idéer!

  • http://fokuserad.net Sara i Sala

    Ytterligare en variation för de som inte är överförtjusta i mandelmassa är att riva både mandelmassa och riva choklad och blanda ihop. Så jädrans gott!

ANNONS
ANNONS