Söta saker

Apelsinfrossa

Finns det någon trevligare vitaminkick än apelsiner? Här är några tips på vad man kan använda de sötsyrliga frukterna till.

Mitt favoritsätt att ta till vara på apelsiner är att koka slät och smörig orange curd. Snäppet bättre än lemon curd enligt min ringa mening.

Tillsammans med kokos och choklad blir de något så fantastiskt goda kakor.

Riktigt krämiga smörfrallor blir ännu godare med apelsinsmak.

Apelsiner är också en utmärkt frukt att koka saft på – gärna med nejlikor som smaksättning.

Och om frukterna hunnit bli så skrumpna att man inte vill äta dem längre kan man alltid torka och göra potpourri av dem.

Vilken är er favoritsötsak med apelsinsmak?

Kommentera

Kommentera

Min favorit är kladdkaka med apelsintäcke.så gott att man svimmar

simone http://www.smulansbakblogg.blogspot.se 2012-04-18 18:33 /

Till slut gjorde jag en rulltårta på marmeladen, efter att jag letat efter lämplig ersättning för brödformar och inte hittat något. Men rulltårtan blev god!

AnnelieiGeneve http://livetemellan.wordpress.com 2012-04-18 10:39 /

Gud vad vacker du är:) Älskar klänningen!

Ann-Sofi MATSAFARI http://www.matsafari.matmolnet.se 2012-04-17 17:06 /

Denna blogg har jag skapat som en tröst och förståelse för alla som går igenom någonting svårt. Den kommer uppdateras varje dag som någonting under mitt cancerliv hände.
det är inte jag som hade cancer, det var inte jag som låg i sjuksängen, men det är jag som berättar en historia utifrån en systers synpunkt. Många syskon har en liknande upplevelse har jag upptäckt. Jag vill göra det lättare för ett syskon att förstå att det inte är fel att känna avundsjuka elelr att bli arg på sitt syskon trotts att det är sjukt.
Bloggen kommer vara aktiv från den 9 april 2012 – 1 januari 2013

http://cancernsansikte.blogg.se/

Elin http://cancernsansikte.blogg.se/ 2012-04-16 18:45 /

Allt låter så gott! Har också gjort orange curd en gång, blev riktigt smarrigt.

För ett tag sedan bakade jag mandelmassekakor med apelsinsmak och som pricken över i:et, lite choklad som ringlas över… Det blev supergott!
http://matildas-kafferep.blogspot.com/2012/03/mandelmassekakor-med-apelsin-och.html

Matilda http://matildas-kafferep.blogspot.com/ 2012-04-16 17:19 /

Härligt! Och kul att höra att du gillar bloggen!

Tea http://sotasaker.com 2012-04-16 15:07 /

Ah, din orange curd är numera ett måste i vårt hushåll – mest till mig förstås. Tack för all inspiration du sprider! I helgen lekte jag fram en underbart god äpplekaka tack vare din blogg.
Ha det gott!
Kram
Ann

Ann http://annsgrona.blogspot.com/ 2012-04-16 13:19 /

Apelsiner är så goda och passar bra i bakverk. En spännande kaka som jag gjorde för en tid sedan är denna http://hovkonditorn.blogspot.com/2012/03/orange-and-almond-cake-apelsin-och.html Man använder hela apelsiner och resultatet är en saftig kaka med djup smak och lite besk samtidigt :)

Katarina http://hovkonditorn.blogspot.com 2012-04-16 08:33 /

Det borde funka utmärkt. Kör, säger jag!

Tea http://sotasaker.com 2012-04-16 08:08 /

Åh så fina bilder, och härligt med vitaminer såhär innan våra egna bär tar fart. Vad tror du om att byta ut orange curd mot vanlig apelsinmarmelad i dina apelsinlängder? Jag har en gammal burk marmelad från någon lyxfrukost någongång, och jag är rädd att den börjar mögla snart.

AnnelieiGeneve http://livetemellan.wordpress.com 2012-04-16 07:49 /

ANNONS
ANNONS