Söta saker

Marsipangodis

Har julgodiset redan tagit slut, fast det rent tekniskt är jul ända fram till påska? Då är det enda rätta att ställa sig och göra nytt. De här marsipanbollarna är min morfars paradjulgodis och sötare än något annat på julbordet.

  • 200 g sötmandel
  • Ca 3 dl florsocker
  • Lite vatten
  • En äggvita
  • röd karamellfärg
  • strösocker till rullning

Skålla och skala mandeln och mixa den. Blanda i lite florsocker i taget och fortsätt mixa tills degen känns trög och sammanhängande. Mixa ner äggvitan sist. Om det behövs kan man ta i lite vatten för att få massan mjukare, eller så kompenserar man med mer florsocker om den blir för lös. Forma marsipanen till bollar och rulla dem först i lite vatten med några droppar karamellfärg så att de blir rosa och sedan i strösocker.

 

Kommentera

Kommentera

Ser fina ut men är nog lite väl för söta för min smak:)

Mea 2012-12-27 19:05 /

Ser nice ut

Pontus Karlsson http://receptbyran.se 2012-12-27 18:05 /

ANNONS
ANNONS