Söta saker

Budapestrulle med hallon

I min familj är Budapestbakelser ett säkert kort i alla festliga sammanhang. Vill man baka den själv istället för att köpa den på kondis kan man såklart variera den med allt från apelsinklyftor, till konserverade cocktailbär eller färska hallon. Det sistnämnda går till så här.

  • 150 g hasselnötskärnor
  • 1 dl vetemjöl
  • 1-2 msk kakao
  • 4 äggvitor
  • 2½ dl socker

fyllning:

  • 3 dl vispgrädde
  • 2 dl färska hallon
  • florsocker och kakao till garnering

Hacka hasselnötterna fint och blanda dem med mjölet och kakaon. Vispa upp äggvitorna till ett hårt, vitt skum och vispa därefter ner sockret. Vänd ner nötblandningen försiktigt i marängsmeten och bred eller spritsa sedan ut den till en rektangel i en långpanna klädd med bakplåtspapper. Grädda i 175 grader i 10-15 minuter och dra sedan försiktigt bort bakplåtspappret från undersidan av kakan. Bred över vispad grädde och strö över hallonen. Rulla ihop, sikta eventuellt över lite florsocker och kakao och skär i bitar.

Kommentera

Kommentera

ååå det ser ju så gott ut!
Men frågan är ju om jag skulle lyckas, kan verkligen inte lyckas med rulltårta då den bara spricker när jag rullar den :(

sara http://bakandesara.blogspot.se 2013-04-15 17:32 /

Det ser riktigt smarrigt ut!
Synd att jag sitter i skolan.. Annars hade jag bakat direkt!

Liza http://www.lizazplace.blogg.se 2013-01-25 13:51 /

Hej!
Jeg er vild med svenske bagetraditioner og opskrifter. Og kan vældigt godt lide at læse din blog. Det er super lækre opskrifter du lægger ud! Kender ikke dine bøger, men dem må jeg tjekke ud næste gang jeg kommer til Sverige.
Jeg undrer om man kan anvende frosne hindbær i Budapestrullen? Det er jo lidt svært at finde friske hindbær på denne tid af året. Men det bliver nok for vådt og snasket med frosne bær… Jeg har nemlig fryseren fuld af hindbær ;-)
Mvh Ulrika

Ulrika http://www.lovemusicandcakes.wordpress.com 2013-01-24 16:00 /

Hej, tomtegubbar… ;)

Min Lilla Kokvrå http://minlillakokvra.blogspot.se/ 2013-01-24 15:50 /

Hallon är aldrig fel :)

Emilia http://emiliaskok.blogg.se 2013-01-24 12:42 /

WOW denna måste jag testa till helgens fikastunder. När du beskriver det låter det inte så avancerat som jag alltid tror att det är.
Tack!
Kram
Ann

Ann 2013-01-24 11:57 /

Ja, det är hemskt smart! Köpta budapestlängder brukar ju ofta vara glutenfria.

Tea http://sotasaker.com 2013-01-24 11:48 /

Åh, Budapest är verkligen något som alltid går hem! Hallon är fint. Gott med kakao i, måste testas. Jag gör dock alltid min med potatismjöl och marsanpulver. Blir bäst så för oss glutentottar. ;)

Ida http://idasskafferi.bloggspot.com 2013-01-24 11:41 /

ANNONS
ANNONS