Söta saker
Annons

Ingefärssnitt

Mina favoritkakor är skurna snitt med sirap. De går att variera i all oändlighet och blir fantastiskt goda nästan oavsett vad man hittar på att smaksätta dem med. Den här omgången blev det en mycket lyckad kombination av citron och ingefära.

  • 100 g smör
  • 1 dl socker
  • 2 msk sirap
  • ca 1 rågad msk färskriven ingefära
  • rivet skal av en citron
  • 2 dl vetemjöl
  • 1/2 tsk bikarbonat

Blanda rumsvarmt smör med socker och sirap. Riv ner ingefäran och citronskalet (här är det smaklökarna som avgör – gillar man stark ingefärssmak kan man gå loss med ännu mer). Blanda mjöl och bikarbonat och rör ner till en kladdig kakdeg. Forma till två längder och lägg på smord plåt. Platta ut och grädda i 175° i ungefär 15 minuter. Skär längderna i snitt, cirka 2 centimeter breda och låt svalna.

Annons
  • Malin

    De här är mina favoriter! De är alltid ett säkert kort, alla älskar dem, och mig när jag gör dem!

  • Pingback: Sol och två gånger snittkakor | Hemma Hos Helga

  • Caroline

    Dessa kakor är det absolut godaste som finns…det är för mig helt omöjligt att sluta äta av dem när jag väl börjat. Gjorde dem med saffran i julas, halleluja vad gott!!!

  • http://Lovemusicandcakes.wordpress.com Ulrika – Den glade kagekone

    Uhm! Ingefærskager – dem vil jeg prøve! Tak for opskriften!
    Vh Ulrika

  • http://www.fixarfia.se Sofia

    Ser supergott ut!

  • http://www.frukosterar.blogg.se Cecilia

    Skurna snittkakor överhuvudtaget är ju genialiska. Mmmm. Och väldoften de sprider i huset..!

  • Pingback: Blogged.se – Sök efter bloggar» Blog Archive » Ingefärssnitt

ANNONS
ANNONS