Söta saker
Annons

Alla hjärtans dag

I dag är det Alla hjärtans dag – eller Sankt Valentins dag. Högtiden firades ursprungligen till åminnelse av helgonet Sankt Valentin. Det råder lite delade meningar om vem han var – att heta Valentinus i Rom var tydligen lika vanligt på 300-talet som det är att heta Lars i Uppsala i dag. En av de mest populära myterna är dock att han led martyrdöden efter att ha trotsat kejsar Claudius förbud för unga par att gifta sig, genom att viga dem ändå. Det kan vara hur sant eller påhittat av godisindustrin det vill – faktum kvarstår att sådant mod tål att firas och uppmärksammas. Alla – oavsett vem de älskar – ska ju få gifta sig och leva med vem de vill, utan att behöva ta en massa crap för det.

Glad alla hjärtans dag! Ät något gott vettja!

Bilden: Chokladhjärtan.

Annons
 • http://www.senseworkout.se Malin Rosén

  MUMS! Blir att baka idag – tack vare din inspiration!

 • http://makeupandbeauty.bloggo.nu Anonym

  Hej, vilken fin blogg du har. Skulle bli jätteglad om du ville kika in min och lämna en kommentar! Kram! http://makeupandbeauty.bloggo.nu/

 • http://evaspysselblogg.blogg.se/ Eva

  Det var hjärtliga hjärtan.

 • http://www.villastadenshudvard.blogspot.com Johanna

  Fina hjärtan! Kram J

 • http://frkkaka.blogspot.com Tina N

  Tack detsamma! ?

  Jag håller med Cizzi – det finns så mycket annat man kan göra. Skicka ett fint sms/mms till alla sina vänner, baka något gott till kollegorna på jobbet eller något annat, som värmer lite extra gott i hjärtat! :)

 • http://bosarve.blogspot.com Cizzi

  Jag tycker det är synd att så många bojkottar Alla hjärtans dag bara för att man skyller på butikernas kommersialisering av den. Det finns ju så många andra saker man kan göra för varandra än att köpa grejor! Här är till exempel några gratis tips som jag skrev ner när jag ledsnade på alla negativa kommentarer i min Facebookfeed:

  http://bosarve.blogspot.se/2013/02/gratis-att-ge-bort-pa-alla-hjartans-dag.html

ANNONS
ANNONS