Söta saker

Om mig

en bild på Therésia Erneborg

Jag heter Therésia Erneborg och är journalist och kokboksförfattare. På Söta saker bloggar jag om bakning, sötsaker, bokskrivande och andra trevliga vardagsbestyr. Min första bok, Söta sakerkom ut 2010. Bok nummer två, Sött från förr, kom ut 2013. Min senaste bok heter Julens söta saker och är, precis som namnet antyder, full av sötsaker och baktips inför julen.

Följ mig och bloggen på;

Instagram @sota.saker

Facebook sotasaker

Twitter @teaerneborg

Skriv gärna ner tips eller frågor i kommentarsfältet.

  • Emma

    Ok, ja det verkar vara en svår fråga att få ett helt klart svar på! Men tack för att du tog dig tid att svara! :)

  • http://blogg.amelia.se/sotasaker/ theresiaerneborg

    Hej! Vad jag förstår är flytande glykos och glykossirap i stort sätt samma sak. Åtminstone verkar de gå att använda på samma sätt, men jag vågar inte svära på att de är helt identiska. Någon annan som vet?

  • Emma

    Hej! Har en fråga som jag hoppas du kan svara på! :) Är det någon skillnad på glykos och glukossirap och i så fall vad? Har försökt att googla, men alla säger olika :)
    Tack på förhand!
    /Emma

  • theresiaerneborg

    Hej! Det är några tidiga inlägg som strular, men jag försöker skapa om dem efterhand som jag upptäcker att de saknas. Chokladkolan har fått ny adress här: http://blogg.amelia.se/sotasaker/2012/11/21/varldens-basta-chokladkola/

  • theresiaerneborg

    Hej! Månadens sötsak har tagit sommaruppehåll, så det är därför du inte hittar den. Eventuellt kör vi igång i höst igen!

  • theresiaerneborg

    Hej! Jag använder kokosolja till allt möjligt. Framför allt gillar jag att använda den till att smälta choklad. Det borde gå att byta smält smör mot olja i många typer av kakor. Testa loss tycker jag!

  • Charlotte

    Hej! Jag har en fundering om bakning med kokosolja som är så inne nu. Har du provat att baka småkakor med kokosolja istället för smör? Tror du att det skulle funka att byta smör mot kokosolja i mördeg, som mjölkfritt alternativ (är inte förtjust i margarinet av olika slag utan vill ha det så naturligt som möjligt)? /Charlotte

  • Simon

    Hej! Jag undrar var detta recept http://blogg.amelia.se/sotasaker/branda-mandlar-enligt-emanuel/ tagit vägen? Samt ett annat på chokladkola. /Simon

  • Therese

    Hej. Jag följde din blogg och var så kul att gå in och kolla vad du hittat på, tycker personligen att det blivit rörigt sedan du flyttat din blogg hit… Hittar inte julis månadens sötsak… ?? Var ju så kul att ta del av andras sötsaker och känner att jag inte vet riktigt vart jag ska titta, annonser överallt….

  • Ennelie

    Håller helt med!! Älskade din mysiga blogg, den här är inte alls trevlig…. Trodde helt klart ja kommit fel o började googla på andra saker för att ”hitta rätt”, men fick inse att det var såhär de såg ut numera… Synd!

  • theresiaerneborg

    Det kan man säkert! Jag har nog aldrig provat att mosa fryst banan.

  • NB

    Neeeejjjjj!
    Vad har hänt med din mysiga bakblogg! Den trevliga känslan är helt borta sedan flytten till Amelia. Massa skräpannonser som förstör.

ANNONS
ANNONS