Söta saker
Annons

Månadens sötsak - Något för alla

Jag hoppas att ni vilat upp er ordentligt under julen och är redo för nya bakutmaningar! I januari blir temat för Månadens sötsak ”Något för alla”, vilket kan tolkas precis hur fritt man vill. Mitt eget bidrag blir en glutenfri bakelse som är supersmidig att ha i frysen eller göra färsk om man får glutenfritt besök till festfikat.

Så här går bloggutmaningen till:

  1. Baka något på temat (senast den 31 januari), blogga om det och länka hit.
  2. Skriv en kommentar här nedanför med länk till bidraget.
  3. När januari är slut samlar jag alla bidrag och länkar i en enda stor bloggpost.
Trevlig bakning!

Glutenfria nötbakelser

  • 100 g blandade nötter
  • 1 dl socker
  • 1 tsk potatismjöl
  • 1 ägg
  • vispgrädde och jordgubbar till garnering

Mal nötterna i en mandelkvarn. Vispa upp ägget lätt och blanda med övriga ingredienser och de malda nötterna. Forma till runda, platta bottnar (receptet räcker till fyra stora bakelsebottnar) och lägg på plåt med bakplåtspapper. Grädda i 200 grader i 8-10 minuter. Varva bottnarna två och två med vispad grädde emellan och ovanpå.

Kommentera - 47 kommentarer
Föregående artikel Återblick
Annons

Återblick

2014 har börjat oförskämt bra. Jag har varit ledig från både bokskrivande och tv-jobb och mestadels ätit överbliven nyårspaj mellan korta promenader och väldigt många gamla Sopranosavsnitt. Och så har jag sett tillbaka på 2013 – ett år som varit ganska fantastiskt på sina ställen.

Jag har jobbat som en gnu, tillsammans med världens bästa människor. Sett min andra kokbok ta form och publiceras och börjat på en helt ny. Ätit pannkaksfrukostar och druckit te till sent inpå nätterna och dansat som aldrig förr. Och bakat, såklart. Något alldeles vansinnigt mycket för att vara exakt. Jag hoppas att ni haft det minst lika bra och att nästa år blir ännu bättre!

 

Kommentera - 3 kommentarer
Nästa artikeln Månadens sötsak…
Föregående artikel Ett sött nytt år!
Annons

Ett sött nytt år!

Ett nytt år är på väg. Alldeles snart börjar 2014. Jag gillar hur det låter. Alldeles blankt och färskt och oskrivet. Och fullt av potential. Jag hoppas på ett friskt och glatt år, bräddfyllt av kärlek och vänner och roliga projekt. Jag önskar er detsamma!

Här är några supersöta nyårsefterrätter att ringa in det nya med:

Semifreddo på söta julrester

Lyxig chokladpudding

Klappgröt av hjortron

Amerikansk mintchokladglass

Gott nytt år!

 

Kommentera - 5 kommentarer
Nästa artikeln Återblick
Föregående artikel Nu gör vi en bok…
Annons

Nu gör vi en bok till!

För ett par veckor sedan började jag arbetet med en helt ny bok. Det är ta mig tusan det roligaste jag kan komma på – det här med att göra kokböcker! Den här ska handla om julens bästa bakverk och sötsaker och kommer att finnas i handeln nästa höst – i god tid före nästa jul. I går hade Josefin och jag vår första fotodag och blev så peppade att vi både välte granen och spillde julteet över golvet. Om ni vill följa med på resten av vår kaosartade bokresa, vilket jag verkligen hoppas att ni vill, gör ni det allra bäst på instagram (@teaerneborg) under hashtaggen #julenssötasaker.

Så här såg det ut i några sekunder i det enda lugna hörnet av lägenheten efter att granen rests på plats igen och större delen av tespillet torkats upp.

Kommentera - 18 kommentarer
Nästa artikeln Ett sött nytt år!
Föregående artikel Klappat och klart

Klappat och klart

Min favoritsak att ge bort i present är böcker som jag själv älskar och vill att andra ska upptäcka. Mest av egoistiska skäl, för att jag ska ha fler personer att dela upplevelsen med och kunna älta och analysera och oh:a och ah:a över hur bra de är tillsammans med andra. Just i år hoppas jag såklart att den här boken hamnar under många granar.Beställer man den före den 20 december får man den dessutom piffigt hemskickad och slipper ens att ta sig ut på stan.

Och om man missat den här gamla trotjänaren finns den nu till extra bra julpris hos mitt förlag: endast 149 kr plus porto.

Kommentera - 4 kommentarer
Nästa artikeln Nu gör vi en bok…
Föregående artikel Helgbakat