Söta saker

Vilda veckor

Just nu är jag ute i skogen i ett par veckor och spelar in mitt favoritprogram – Wild kids. Vackert så det förslår och massor, massor att göra. Tidigt på morgonen ligger dimman som en kall rök över hela dalen och det känns alldeles magiskt att springa genom skogarna på de våta grusvägarna. Ett ganska fint sätt att börja sin arbetsdag, minst sagt.

Kommentera - 1 kommentar
Föregående artikel Ett rum med utsikt

Ett rum med utsikt

Jag älskar att jobba med sovrumsfönstret på vid gavel och blåsande, gröna träd som nästan böljar in i rummet. Då spelar det liksom ingen roll att man inte kan vara ute och njuta av sensommaren just nu.

Kommentera
Nästa artikeln Vilda veckor
Föregående artikel Goda kex och fin…
Kommentera - 1 kommentar
Nästa artikeln Ett rum med utsikt
Föregående artikel Tretår

Tretår

Nu har nästan allt porslin kommit på plats efter sommarens stora köksrenovering och man kan äntligen dricka kaffe utan att riskera att få halva koppen full av sågspån. Så himla härligt. Trevlig torsdag, kära ni!

Kommentera - 2 kommentarer
Nästa artikeln Goda kex och fin…
Föregående artikel Glutenfria kokos…

Glutenfria kokosmuffins

I jakten på riktigt goda glutenfria muffins experimenterade jag mig härom veckan fram till dessa, som jag tycker fungerar utmärkt som bas för alla tänkbara frukt- och bärmuffins. Tryck ner valfria bär i mitten före gräddning helt enkelt, eller ät dem som de är!

  • 100 g rumsvarmt smör
  • 1½ dl råsocker
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 3 ägg
  • 1 dl mandelmjöl
  • 1 dl kokosmjöl
  • 1/2 dl riven kokos
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 dl standardmjölk

Blanda smör, socker och vaniljsocker och rör därefter ner äggen. Rör ner mandelmjöl och kokosmjöl, kokos, bakpulver och mjölk. Klicka ut i muffinsformar. Grädda i 200 grader i 15-20 minuter.

Kommentera - 5 kommentarer
Nästa artikeln Tretår
Föregående artikel Sista rycket