Söta saker
Kommentera
Föregående artikel Rabatt för blogg…

Rabatt för bloggläsare

Nu har mitt kära förlag Votum specialpris på boken Julens söta saker för er som läser den här bloggen. Beställer man den här och anger rabattkoden blogg så får man köpa boken för 200 kronor plus frakt (39 kronor).

Foto: Josefin Casteryd

 

Kommentera - 1 kommentar
Nästa artikeln Mera ingefära!
Föregående artikel Frukosttankar

Frukosttankar

Jag är en sådan där människa som bara måste äta frukost. Oavsett om jag ska gå upp klockan fyra och skynda till flygplatsen eller om jag haft sovmorgon ända fram till lunch. En morgon utan frukost kan förstöra hela dagen. Jag vaknar liksom inte. Kanske är det något småländskt.

Oavsett vilket så är frukosten mitt favorittillfälle att gå igenom dagen på. Att få översikt och koll på det som ska göras – helst i lugn och ro, med påtår och tretår och tills smöret börjar smälta och måste dukas av. I dag ska jag iväg på ett roligt möte. Ta hand om lite bilder. Och så ska jag göra årets farligaste glass, med jordnötter och tung, långkokt kolasås.

Kommentera - 6 kommentarer
Nästa artikeln Rabatt för blogg…
Föregående artikel Stekta äpplen

Stekta äpplen

En av de ljuvligaste efterrätterna jag vet är stekta äpplen med grädde och lönnsirap. En alldeles perfekt sak att servera efter en kall och ruggig höstpromenad och det bästa av allt är att äpplena inte ens behöver vara på särskilt gott humör längre för att det ska funka. Faktum är att det nästan blir ännu godare om de är lite skraltiga. Jag höftar alltid lite när jag gör den här desserten och tar det som råkar finnas tillhands, men så här på ett ungefär gör man den till två personer:

  • ett par skraltiga äpplen
  • lite smör att steka i
  • en näve torkade dadlar
  • 3-4 msk lönnsirap
  • 1 1/2 dl vispgrädde
  • 1/2 vaniljstång

Skölj äpplena och skär dem i klyftor. Stek dem i en stekpanna med smör, någon minut på varje sida. Grovhacka dadlarna och blanda ner under stekningen. Häll på lönnsirap, vispgrädde och skrapa ner vaniljstångsfröna. Låt blandningen småsjuda i några minuter tills äpplen och dadlar är mjuka och såsen tagit smak ordentligt. Servera varm, med vaniljglass som tillbehör.

Kommentera - 2 kommentarer
Nästa artikeln Frukosttankar
Föregående artikel Vinn Julens söta…
Kommentera
Nästa artikeln Stekta äpplen
Föregående artikel Morotsmarmelad