Söta saker
Annons

Röd blandsaft

  • 13 dl bär (t.ex. hallon, vinbär eller jordgubbar)
  • 8 dl vatten
  • 4 dl socker
  • 1 krm natriumbensoat

Blanda bär och vattnet i en stor kastrull. Koka försiktigt tills bären blivit mjuka (cirka 10 minuter) och mosa dem ordentligt med en sked eller ballongvisp så att all saft tas tillvara. Sila blandningen genom silduk i cirka 30 minuter. Häll tillbaka den avrunna saften i en ren kastrull och värm den igen. Blanda ner sockret lite i taget tills det löst sig och ge saften ett kort uppkok till. Ta av från värmen. Blanda natriumbensoatet i en matsked saft och rör sedan ut det med resten av saften. Häll på ren flaska låt svalna och förvara sedan i kylskåpet.

Kommentera - 3 kommentarer
Föregående artikel Månadens sötsak…
Annons

Månadens sötsak - helg

Nu är det dags för ännu en Månadens sötsak. Temat den här gången är HELG och reglerna är precis lika enkla som vanligt:

  1. Baka något på temat HELG före den sista november, blogga om det och länka hit.
  2. Skriv en kommentar här nedan med länk till ditt bidrag.
  3. KLART!

När alla bidrag kommit in samlar jag dem i en enda stor bloggpost, med bilder och länkar.

Mitt bidrag denna månad är krämiga scones som ju är den perfekta helgfrukosten. Så här gör man dem.

  • 5 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 tsk salt
  • 2 dl naturell yoghurt
  • 75 g rumsvarmt smör

Blanda allt. Forma till fyra runda bröd och grädda på bakplåtspapper i 225 grader i mellan 15 minuter.

 

Kommentera - 51 kommentarer
Nästa artikeln Röd blandsaft
Föregående artikel Våfflor på minuten
Annons

Våfflor på minuten

En sjukt trist grej med att ha bråttom på morgonen är att man inte hinner göra så god frukost som man skulle vilja. Om man som jag vill kunna äta våffelfrukost trots tidspress är ett smart tips att göra våffelsmet på söndagen och förvara den i ett urdiskat mjölkpaket under veckan. Sedan tar det inte längre tid att grädda våfflor än att koka kaffe på stressiga vardagsmorgnar. Här är mitt bästa våffelrecept för den som vill prova.

Kommentera - 7 kommentarer
Nästa artikeln Månadens sötsak…
Föregående artikel Matbloggspriset
Annons

Matbloggspriset

I går fick jag det vansinnigt smickrande priset Matbloggsprisets hedersutmärkelse och blev ungefär så glad som man kan bli som matbloggare nuförtiden. Här kan man se alla de andra vinnarna och den fina motiveringen, som fortfarande får mig att rodna.

Kommentera - 12 kommentarer
Nästa artikeln Våfflor på minuten
Föregående artikel Kakkalas
Kommentera - 11 kommentarer
Nästa artikeln Matbloggspriset
Föregående artikel Skrämmande gott…