Söta saker

Boken är här!

Nu finns den. Alldeles på riktigt! Boken som Josefin och jag har arbetat med sedan den här tiden förra året har nu äntligen landat i brevlådan och går att ta på, bläddra i och hålla i handen. Det känns overkligt och fantastiskt kul!

Jag hoppas att ni ska gilla den lika mycket som jag gör! Från och med i dag finns den till försäljning på nätet. Köp ett ex eller två på en gång vettja!

Kommentera - 8 kommentarer
Föregående artikel Leftover chocola…

Leftover chocolate cake

Ibland rensar jag skafferi och kyl på sådant där som det är för lite kvar av för att man ska vilja ha det till något. Det kan vara en halv deciliter valnötter i botten av en sådan där jättenaturgodispåse som rymmer ett helt liv, men som man aldrig ens fyller till hälften. Några sorgliga minimarshmallow i före detta glada färger längst ner i godisskålen. Eller slattarna av bakchoklad som legat lite för nära löken i kylskåpets dörrhylla. Sedan hackar jag alltsammans och bakar en kaka av det. Det gör mig alltid lite rörd (jag är lättrörd) när resterna som ingen vill ha får bli något riktigt gott.

  • 2 ägg
  • 3 dl socker
  • 1 1/2 tsk vaniljsocker
  • 1 krm salt
  • 4 msk kakao
  • 1 1/2 dl vetemjöl
  • 100 g smält smör
  • 2 dl valfria rester (typ chokladbitar, fudge, nötter, godis)

Blanda samman allt. Häll i smord form med löstagbara kanter (jag brukar pudra kanterna med kakao innan jag häller i smeten). Grädda i 20-25 minuter i 175 grader.

Kommentera
Nästa artikeln Boken är här!
Föregående artikel Salta mandlar

Salta mandlar

I brist på lyxiga köpesnacks eller promenadork ner till affären får man hitta på något gott av det som finns i skafferiet. Eftersom jag oftast har olika former av nötter eller mandlar hemma är det här ett enkelt sätt att festa till det.

  • 2 dl vatten
  • 3 tsk salt
  • 2 dl mandlar
  • 1 tsk malen, torkad chili

Koka upp vattnet och rör ut saltet i det. Låt det svalna något och häll i mandlarna (vattnet ska vara varmt, men inte hett, för då lossnar skalet på mandlarna). Låt mandlarna ligga i vattnet en minut eller två och ta sedan upp dem och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Mal eller strö över torkad chili och rosta mandlarna i 200° C i ungefär tio minuter. Det går också bra att rosta dem i en torr stekpanna.

Kommentera
Nästa artikeln Leftover chocola…
Föregående artikel Häng med oss på…

Häng med oss på bokmässan!

Redan nu till helgen är det dags för alla bokälskares favorithögtid – Bokmässan i Göteborg. Jag älskar att gå runt och botanisera bland montrarna, höra på föredrag, dricka kaffe i för liten pappmugg och handla böcker jag inte ens visste att jag behövde. I år är det extra roligt att vara där, eftersom den nya boken kommer att se dagens ljus på mässan. Peppen och spänningen (jag kommer förmodligen inte ens hinna se den själv förrän den packas upp på mässan!) är enorm och jag kan knappt vänta.

På lördag kommer jag och Josefin att hänga i Votums monter mellan klockan 13-14 och 15-16. Kommer ni att vara där? Kom förbi och säg hej, smaka på något gott och kolla in Julens söta saker tillsammans med oss! Hoppas vi ses!

Kommentera - 3 kommentarer
Nästa artikeln Salta mandlar
Föregående artikel Jury duty

Jury duty

Snart är det dags att dela ut det prestigefyllda Matbloggspriset igen och i år har jag äran att sitta i juryn tillsammans med de här sköna lirarna. Som ni ser på bilden på sidan är jag sjukt peppad på uppdraget. Att matblogga är en av de bästa sakerna jag någonsin kommit på att göra och det är så himla inspirerande att det numera finns så otroligt många fina bloggar i grenren!

 

Kommentera - 1 kommentar
Nästa artikeln Häng med oss på…
Föregående artikel Kvällsmat