Söta saker
Annons
Kommentera - 3 kommentarer
Föregående artikel Nominera din fav…
Annons
Kommentera - 1 kommentar
Nästa artikeln Världens bästa s…
Föregående artikel Hällbröd med kan…
Annons

Hällbröd med kanelsocker

Hällbröd, eller stekpannebröd, är världens bästa frukost. Alldeles särskilt om man äter det med smör, massor av socker och kanel. Basen är densamma som när man gör scones, men istället för att grädda kakorna i ugn steker man dem i en panna eller på en häll.

Bröd

  • 1 dl vetemjöl
  • 1 dl rågsikt
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 krm salt
  • 25 gram smör
  • 1 dl filmjölk

Tillbehör

  • Smör
  • Socker
  • Kanel

Blanda allt och platta ut till fyra bröd. Stek i stekpanna, ett par minuter på varje sida. Bred rejält med smör på och strö över socker och kanel. Vill man kan man istället blanda ihop smör, socker och kanel till en röra och servera till bröden.

Kommentera - 7 kommentarer
Nästa artikeln Nominera din fav…
Föregående artikel Toscaformar
Annons

Toscaformar

Klassisk toscatårta går utmärkt att göra som mindre kakor eller muffins om man inte har storkalas på gång. Det här receptet räcker till tolv formar.

kaksmet:
125 gram smör
2 dl socker
2 ägg
1 1/2 dl mjölk
4 1/2 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver

toscasmet:
½ dl smör
½ dl socker
1 msk vetemjöl
1 msk mjölk
1 dl mandelspån

Blanda smör och socker och rör sedan i äggen, ett åt gången. Blanda ner övriga ingredienser och häll smeten i muffinsformar. Grädda i 175 grader i 10 minuter. Blanda under tiden samman alla ingredienserna till toscatäcket. Ta ut kakorna ur ugnen. Klicka ut toscasmet över varje kaka och grädda sedan i ytterligare runt 10 minuter.

Kommentera - 1 kommentar
Nästa artikeln Hällbröd med kan…
Föregående artikel Blondies med fli…

Blondies med flingsalt

Blondies är en superenkel och fantastiskt god kaka som påminner om brownies, fast utan choklad. Den här varianten gör man med valnötter och flingsalt ovanpå.

  • 3 ½ dl brunt socker
  • 100 g smör
  • 2 ägg
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 dl valnötter
  • 2 ½ dl vetemjöl
  • 1 ½ tsk bakpulver
  • en nypa salt
  • 1 msk fint flingsalt

Blanda socker, vaniljsocker och smör och vispa ner äggen, ett i taget. Blanda mjöl, en nypa salt och bakpulver och rör ner till en jämn smet. Häll i smord gratängform eller minilångpanna. Tryck ner sönderbrutna valnötter jämnt över kakan. Strö över lite flingsalt och grädda i cirka 25 minuter i 175 grader. Skär i rutor.

Kommentera - 4 kommentarer
Nästa artikeln Toscaformar
Föregående artikel Fem äppelfavoriter