Söta saker
Annons

Följ med på semester!

Nu tar jag bloggsemester ett slag och far iväg till Roslagen för att dansa tills jag faller ihop i en liten hög, äta midnattsbrownies med vispgrädde och fäktas mot mördarmyggor till skramlande jazzmusik. Vill ni följa med kan ni göra det på instagram (@teaerneborg). Det tycker jag vore himla trevligt!

 

Kommentera - 3 kommentarer
Föregående artikel Månadens sötsak…
Annons

Månadens sötsak - semester

Jag vet inte hur ni känner, men jag tycker att det är dags för nästa bakutmaning. Temat för Månadens sötsak i juli blir SEMESTER, helt enkelt för att det passar så himla bra just nu. Reglerna är precis lika enkla som ni minns dem:

  1. Baka något på temat SEMESTER före den sista juli, blogga om det och länka hit i bloggposten.
  2. Skriv en kommentar hör nedanför med länk till bidraget.
  3. När månaden är slut samlar jag alla bidrag i en enda stor bloggpost.

Mitt bidrag blir en klassisk sommartårta med jordgubbar, som min morfar brukar baka. Så här gör man den.

Tårtbotten

  • 3 ägg
  • 2 dl socker
  • 1 dl potatismjöl
  • 1 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver

Fyllning

Vispa ägg och socker. Rör ner övriga ingredienser och häll smeten i en smort tårtform. Grädda i 175 grader i 35 minuter. Låt svalna och dela i tre skikt. lägg några jordgubbar åt sidan för dekoration. Mosa resten av jordgubbarna och bred ut ett tjockt lager på det understa skiktet. Lägg vaniljkräm på det övre skiktet. Vispa grädden tillsammans med sockret och bred ut ovanpå och runt tårtans kanter. Dekorera med hela jordgubbar. Riv eventuellt över lite mörk choklad.

Kommentera - 70 kommentarer
Nästa artikeln Följ med på seme…
Föregående artikel Chokladsås
Annons

Chokladsås

Hemmagjord chokladsås är det helt klart bästa glasstillbehöret man kan få tag på. Jag gillar den här varianten, som blir extra god med lite honung i.
  • 1 msk smör
  • 2 msk kakao
  • 3 msk socker
  • 1 dl grädde
  • ev. 1 msk honung

Smält smöret i en kastrull och sikta ner kakaon. Vispa samman med socker, grädde och honung. Låt allt småkoka tills sockret löst sig och såsen känns jämn. Vispa under tiden. Om såsen känns för tjock kan man tillsätta en skvätt mjölk eller vatten.

Kommentera - 9 kommentarer
Nästa artikeln Månadens sötsak…
Föregående artikel Äntligen sommarl…
Annons

Äntligen sommarlov!

I dag börjar mitt sommarlov. Det är så efterlängtat att jag nästan får tårar i ögonen när jag tänker på att det verkligen är här. Förra året hann jag resa till två av mina favoritstäder, fara på dansträningsläger och så arbetade Josefin och jag som galningar med den nya boken. I år blir det betydligt mer ledigt på semestern – även om kakfotografering är ett av de trevligaste sommarjobben jag kan komma på…

Alla bilder tagna av Josefin Casteryd under arbetet med boken Sött från förr. Här kan man köpa den om man vill se fler!

Kommentera - 9 kommentarer
Nästa artikeln Chokladsås
Föregående artikel Grötsylt

Grötsylt

Gröt utan sylt är något av det sorgligaste jag kan komma på. Men med blir den färglösa sörjan plötsligt livets bästa frukost.

  • 3 dl lingon
  • 3 dl röda vinbär
  • 3 dl syltsocker

Blanda allt i en kastrull och sjud i några minuter tills sockret löst sig.

Kommentera - 4 kommentarer
Nästa artikeln Äntligen sommarl…
Föregående artikel Kolaglass