Söta saker
Annons

Söta klassiker

Så här fint ser det ut i senaste numret av Lantliv som gjort ett jättefint reportage om Sött från förr. En hel massa snygga bilder av Josefin och några recept från boken. Hur glatt som helst!

 

Kommentera - 5 kommentarer
Föregående artikel Skurna farinkakor
Annons

Skurna farinkakor

Om allt är slut i skafferi och frys och det känns alldeles för långt till närmaste godisaffär bakar jag de här. De går snabbt att göra, smakar helt fantastiskt och kan med fördel ätas varma direkt från plåten.
  • 100 g smör
  • 1 dl farinsocker
  • 2 msk sirap
  • 2 dl vetemjöl
  • 1/2 tsk bikarbonat

Blanda rumsvarmt smör med socker och sirap.  Blanda ner mjöl och bikarbonat och rör ner till en kladdig kakdeg. Forma till två längder och lägg på smord plåt. Platta ut och grädda i 175° i ungefär 15 minuter. Skär längderna i snitt, cirka 2 centimeter breda och låt svalna.

Kommentera - 8 kommentarer
Nästa artikeln Söta klassiker
Föregående artikel Specialpris på t…
Annons

Specialpris på två söta böcker

Just nu har mitt kära förlag Votum ett specialerbjudande på båda mina böcker för alla underbara människor som läser den här bloggen. För det fördelaktiga priset 320 kronor (plus frakt på 39 kronor inom Sverige) får man både boken Söta saker och den alldeles färska Sött från förr, med massor av retrorecept från förra seklet. Fyll i formuläret nedan och ange koden ”bloggläsare” så skickas böckerna hem till dig inom tre arbetsdagar. Och glöm för allt i världen inte att ange adressen som du vill ha böckerna till! Givetvis kan man också beställa böckerna till utlandet, men då blir frakten lite dyrare. Skynda att fynda!

Erbjudandet gäller till den 14 juli.

[contact-form-7 id="13365" title="Votum"]

Kommentera - 1 kommentar
Nästa artikeln Skurna farinkakor
Föregående artikel Saft av syrén
Annons

Saft av syrén

Syrénerna blommar som allra bäst här nere vid Mälarstranden och klarar man inte att vänta tills fläderblommorna slår ut bredvid dem går de lila blomklasarna precis lika bra att göra saft av. Syrénsaft är en alldeles för bortglömd klassiker, som blir lite lila i färgen och smakar som blommorna doftar. Faktum är att man kan göra en hel massa somriga och goda saker av syrénblommor. Socker att ha i teet, till exempel. Eller glass. Eller varför inte en kaka.

Kommentera - 5 kommentarer
Nästa artikeln Specialpris på t…
Föregående artikel Bästa tillbehören

Bästa tillbehören

Alldeles fantastiskt många kreativa och roliga bidrag har kommit in på temat TILLBEHÖR till Månadens sötsak. Den här gången fanns ju inte bara glädjen av att medverka i potten, utan även tre exemplar av boken Sött från förr. De lyckliga vinnarna är:

Remsans bistro, som serverade söt maskrossirap.

Hovkonditorn, som bjöd på spännande passionsfruktssmör.

och Mårtenssons, som bidrog med en passionerad jordgubbssalsa.

Hurra hurra! Mejla mig era adresser så kommer boken på posten!

Här är alla de andra underbara bidragen:

Läs mer…

Kommentera - 6 kommentarer
Nästa artikeln Saft av syrén
Föregående artikel Baka med marshma…