Söta saker
Annons

Sista-minuten-kakor till påsk

Har du helt missat att påsken står för dörren och totalt glömt att baka något gott till påskfikat? Det är verkligen inget att stressa upp sig för. De här underbart sega små kakorna går något alldeles vansinnigt snabbt att göra och ger dig tid att ägna ledigheten åt väsentligheter som att sova länge och dricka en kopp kaffe till.

Påskbakelser med vit choklad och hallon

  • 100 g smör
  • 100 g vit choklad
  • 2 ägg
  • 2 dl socker
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 2 1/2 dl vetemjöl
  • färska hallon
Vispa ägg, vaniljsocker och socker. Smält smöret, rör ut chokladen i det och blanda i. Rör ner vetemjölet.
Häll smeten i portionsstora kakformar. Tryck ner ett hallon i mitten av varje kaka. Grädda i cirka 15 minuter i 200 grader.
Foto: Josefin Casteryd
Kommentera - 4 kommentarer
Föregående artikel Hembakat knäcke
Annons

Hembakat knäcke

I dag bakar jag en kär gammal favorit – klassiskt knäckebröd. Det är ta mig tusan det trevligaste som finns, att ha hembakt hårdbröd hemma. Här är mitt bästa recept. Vill man hellre göra en lite enklare, och dessutom mjölfri, variant finns ett vansinnigt smidigt recept här.

Kommentera
Nästa artikeln Sista-minuten-ka…
Föregående artikel Hemgjort påskgodis
Annons
Kommentera
Nästa artikeln Hembakat knäcke
Föregående artikel Loppispepp
Annons

Loppispepp

Så här fina saker kan man fynda en helt vanlig loppislördag. Endast tio riksdaler gick de loss på och blir alldeles utmärkta att ha flingsalt och torkad chili i bredvid spisen.

 

Kommentera - 1 kommentar
Nästa artikeln Hemgjort påskgodis
Föregående artikel Påsktårta

Påsktårta

Bjud på en riktigt saftig och söt godsak till helgen. Här är årets bästa påsktårta!

KAKA

  • 125 g smör
  • 2 ½ dl socker
  • 2 ägg
  • rivet skal av en ekologisk citron
  • 3 ½ dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • ½ tsk bikarbonat
  • 2 ½ dl citronyoghurt
GLASYR
  • 2 dl vispgrädde (se till att få riktig grädde med 40 % fett)
  • 2 dl florsocker
  • citronsaft efter smak
  • chokladägg till dekoration

Blanda rumsvarmt smör och socker och rör därefter i äggen. Riv ner skalet av en citron och rör om. Blanda ner mjölet blandat med bakpulver och bikarbonat och sist yoghurten. Häll i en rund form med smörade och mjölade kanter och grädda i 175 grader i 40-50 minuter. Låt kakan svalna. Gör glasyren genom att vispa samman grädde, florsocker och citronsaft tills smeten tjocknar. Bred över kakan och dekorera med chokladägg.

 

Kommentera - 2 kommentarer
Nästa artikeln Loppispepp
Föregående artikel Färgglada påskka…