Söta saker
Annons

Saft av syrén

Syrénerna blommar som allra bäst här nere vid Mälarstranden och klarar man inte att vänta tills fläderblommorna slår ut bredvid dem går de lila blomklasarna precis lika bra att göra saft av. Syrénsaft är en alldeles för bortglömd klassiker, som blir lite lila i färgen och smakar som blommorna doftar. Faktum är att man kan göra en hel massa somriga och goda saker av syrénblommor. Socker att ha i teet, till exempel. Eller glass. Eller varför inte en kaka.

Kommentera - 5 kommentarer
Föregående artikel Bästa tillbehören
Annons

Bästa tillbehören

Alldeles fantastiskt många kreativa och roliga bidrag har kommit in på temat TILLBEHÖR till Månadens sötsak. Den här gången fanns ju inte bara glädjen av att medverka i potten, utan även tre exemplar av boken Sött från förr. De lyckliga vinnarna är:

Remsans bistro, som serverade söt maskrossirap.

Hovkonditorn, som bjöd på spännande passionsfruktssmör.

och Mårtenssons, som bidrog med en passionerad jordgubbssalsa.

Hurra hurra! Mejla mig era adresser så kommer boken på posten!

Här är alla de andra underbara bidragen:

Läs mer…

Kommentera - 6 kommentarer
Nästa artikeln Saft av syrén
Föregående artikel Baka med marshma…
Annons

Baka med marshmallows

Marshmallows kan mycket väl vara det bästa som amerikanerna någonsin uppfunnit (med undantag för en och annan rymdraket). De passar till precis allt och kan med fördel användas i alla tänkbara kakor och bakverk. Helt fantastiska är de såklart i vildmarksklassikern ”s’mores”, där de grillas över öppen eld och trycks in mellan två kex och en chokladbit. Här är några andra tips på hur man kan använda dem.

Gör världens godaste Rocky road, med vit choklad.

Baka supersega skafferikakor.

Doppa dem i choklad och strössel och servera på spett.

Blanda dem med glass och jordgubbar till en klassisk sundae.

Eller gör livets bästa och mastigaste chokladkaka – Mississippi mudcake.

Kommentera - 10 kommentarer
Nästa artikeln Bästa tillbehören
Föregående artikel Bokbilder
Annons

Bokbilder

Nästan ett år har gått sedan vi började jobba med boken Sött från förr. Jag vet allvarligt talat inte hur många kakor som provbakats i jakten på det 80-tal recept som slutligen kom med i boken. Eller för den delen hur många superfina bilder som tagits, men inte fått plats. Här är några av alla favoriter vi var tvungna att välja bort. Tagna av Josefin Casteryd.

Kommentera - 4 kommentarer
Nästa artikeln Baka med marshma…
Föregående artikel Lördagslänkar

Lördagslänkar

Det var alldeles för längesedan som vi roade oss med lördagslänkar här på Söta saker. Här är några favoriter sedan sist.

En kaka som inte behöver någon ugn – Fudgy Cathedral Cake – från Girlichef.

Fantastiskt somrig frukostmüsli – Banana Granola – från Green Kitchen Stories.

Helt galet chokladstinna Chocolate Chunk Brownies med pistagenötter från Dagmar’s Kitchen.

Och kanske livets smartaste campingtips: Gröp ur en apelsin, fyll den med chokladkaksmet, linda in i folie och grilla över öppen eld – plötsligt har du en skogsbakad brownie! Här är instruktionerna från Camping with Gus.

 

Kommentera - 6 kommentarer
Nästa artikeln Bokbilder
Föregående artikel Vitaminbomb