Söta saker

Starka armar och söta bröd

Den som bakar bullar behöver inte gå på gym, brukar jag säga. I dag har jag knådat mig en bra bit närmare beachform – helt utan bodypumppass eller skrotlyftning. Bullbaket trumfar ju även övriga träningsformer genom att det inte bara genererar ökad armstyrka och bicepsdefinition (nåja) utan även just – bullar. Trevlig lördag, hörrni!

Kommentera - 6 kommentarer
Föregående artikel Önskelista

Önskelista

Just nu bakar jag som aldrig förr, även om det inte riktigt märks här på bloggen. Äntligen har bokarbetet med julboken kommit igång på allvar och jag måste säga att det är något av det trevligaste som finns att baka och styla och fota och fundera kring form och stil. För Josefin och mig kommer julen inte vara över än på länge, men konstigt nog har jag inte alls hunnit tröttna på saffran, röda äpplen och granbarrsdoft. Vad tycker ni är bäst med julen? Och vad önskar ni er av nästa bok?

Kommentera - 14 kommentarer
Nästa artikeln Starka armar och…
Föregående artikel På ett kick

På ett kick

Ibland vill man att livet ska gå från vardag till fest på ett ögonblick. Då är det himla piffigt att ha lättinade kladdkakemuffins i frysen och servera dem med en klick grädde och några trevliga bär på toppen – vips har man fått något så upplyftande som en bakelse. Här är mitt enklaste – och godaste kladdkakemuffinsrecept.

  • 2 ägg
  • 3 dl socker
  • 1 1/2 tsk vaniljsocker
  • 1 krm salt
  • 4 msk kakao
  • 1 1/2 dl vetemjöl
  • 100g smält smör

Rör ihop allt. Häll i muffinsformar  och grädda i 20-25 minuter i 175 grader.

 

Kommentera - 4 kommentarer
Nästa artikeln Önskelista
Föregående artikel Björnbärssylt

Björnbärssylt

En bra sylt kan liva upp de mest gråpinade av vintermorgnar. Här är ett recept som är så enkelt att man knappt kan tro att det är sant.

  • 4 dl frysta björnbär
  • 2 dl syltsocker
  • 1 tsk vaniljsocker

Blanda de lätt tinade bären med socker och vaniljsocker i en kastrull och koka tills bären blir mosiga och sockret löst sig. Häll på burk och servera till våfflor, pannkakor, gröt eller något annat gott. Vill man ha mer sylt som räcker till fler frukostar gör man såklart dubbel sats.

Kommentera - 3 kommentarer
Nästa artikeln På ett kick
Föregående artikel Månadens sötsak…

Månadens sötsak - Något för alla

Jag hoppas att ni vilat upp er ordentligt under julen och är redo för nya bakutmaningar! I januari blir temat för Månadens sötsak ”Något för alla”, vilket kan tolkas precis hur fritt man vill. Mitt eget bidrag blir en glutenfri bakelse som är supersmidig att ha i frysen eller göra färsk om man får glutenfritt besök till festfikat.

Så här går bloggutmaningen till:

  1. Baka något på temat (senast den 31 januari), blogga om det och länka hit.
  2. Skriv en kommentar här nedanför med länk till bidraget.
  3. När januari är slut samlar jag alla bidrag och länkar i en enda stor bloggpost.
Trevlig bakning!

Glutenfria nötbakelser

  • 100 g blandade nötter
  • 1 dl socker
  • 1 tsk potatismjöl
  • 1 ägg
  • vispgrädde och jordgubbar till garnering

Mal nötterna i en mandelkvarn. Vispa upp ägget lätt och blanda med övriga ingredienser och de malda nötterna. Forma till runda, platta bottnar (receptet räcker till fyra stora bakelsebottnar) och lägg på plåt med bakplåtspapper. Grädda i 200 grader i 8-10 minuter. Varva bottnarna två och två med vispad grädde emellan och ovanpå.

Kommentera - 47 kommentarer
Nästa artikeln Björnbärssylt
Föregående artikel Återblick