Söta saker
Annons

Ett recept - tusen bröd

Att baka filmjölkslimpa är något av det smidigaste som finns och så pass lätt att variera att man kan skapa en massa olika bröd av samma recept. Byt ut smaksättningen mot russin, nötter, fröer, torkad frukt eller något annat gott, krydda med dina favoritbrödkryddor och blanda olika mjölsorter som du gillar för att variera. Huvudsaken är att deciliterantalet stämmer på slutet.

Kommentera
Föregående artikel Jordgubbssmoothi…
Annons

Jordgubbssmoothie med mynta

Fördelen med att baka och fota mycket kakor och tårtor är att det nästan alltid blir tårtdekorationer i form av färska bär över, som man kan äta till frukost dagen efter. Den här smoothien är det perfekta exemplet på den typen av återvinning. Både myntabladen, jordgubbarna och den sista skvätten grädde fick hänga med.

  • 2 1/2 dl fet filmjölk
  • 3 msk ovispad grädde
  • 2 dl jordgubbar
  • några färska myntablad

Mixa allt med stavmixer och servera i ett högt glas.

Kommentera - 7 kommentarer
Nästa artikeln Ett recept - tus…
Föregående artikel Bokbakat
Annons

Bokbakat

Det känns ganska galet att faktiskt kunna bläddra i sin alldeles egna bok. Ibland måste jag nypa mig själv litegrann i armen för att förstå att den är på riktigt. I dag har jag bakat några av mina favoriter ur boken – sega syltkakor, kokosrutor och kaffekaka med citronkristyr – som vi ska fira med i kväll.

 

Kommentera - 11 kommentarer
Nästa artikeln Jordgubbssmoothi…
Föregående artikel Klassiska brownies
Annons

Klassiska brownies

I jakten på den perfekta roadtripkakan återvände jag häromdagen till slut till en gammal klassiker: Amerikanska brownies på mörk choklad och riktigt smör. Hur goda som helst blir de och är förhållandevis enkla att göra. Vill man kan man lägga till en handfull valnötter eller pecannötter på slutet.
  • 100 g mörk choklad
  • 100 g smör
  • 1 dl socker
  • 2 ägg
  • 1/2 tsk vaniljpulver
  • 1 3/4 dl vetemjöl

Hacka chokladen och smält den tillsammans med smöret i en kastrull på svag värme. Ta av från plattan och rör ner socker, ägg, vanilj och sist mjölet. Häll smeten i en liten långpanna eller gratängform klädd med bakplåtspapper och grädda i 175 grader i cirka 20 minuter. Skär i rutor.

Kommentera - 9 kommentarer
Nästa artikeln Bokbakat
Föregående artikel Den är här!

Den är här!

Äntligen, äntligen finns den på riktigt! Nu ligger den på soffbordet som om ingenting hänt och det känns alldeles surrealistiskt. Vill man köpa den kan man göra det både i butik och på nätet. Det tycker jag att man ska! Hoppas att ni kommer att gilla den lika mycket som jag gör!

Kommentera - 23 kommentarer
Nästa artikeln Klassiska brownies
Föregående artikel Månadens sötsak…