Söta saker
Annons

Den är här!

Äntligen, äntligen finns den på riktigt! Nu ligger den på soffbordet som om ingenting hänt och det känns alldeles surrealistiskt. Vill man köpa den kan man göra det både i butik och på nätet. Det tycker jag att man ska! Hoppas att ni kommer att gilla den lika mycket som jag gör!

Kommentera - 23 kommentarer
Föregående artikel Månadens sötsak…
Annons

Månadens sötsak - RÖTT

Det har varit lite grått och kallt ute den senaste tiden och vad kan väl passa bättre än en rejäl färgklick att kicka igång våren med? Temat för aprils Månadens sötsak blir RÖTT och den som vill vara med gör så här:

  1. Laga något sött på temat RÖTT före den sista april, blogga om det och länka hit i bloggposten.
  2. Skriv en kommentar här nedanför med länken till ditt bidrag.
  3. När månaden är slut samlar jag alla era bidrag i en enda jätteröd bloggpost med länkar till era poster.

Lätt som en plätt med andra ord! Mitt bidrag blir en härligt klarröd, rårörd lingonsylt, som är väldigt enkel att tillverka. Lycka till!

Rårörd lingonsylt

  • 1 liter lingon
  • 4-5 dl socker

Häll tinade och avrunna lingon (eller för den delen färska, rensade och sköljda lingon) i en stor bunke. Häll på lite av sockret i taget och rör tills det löst sig helt och lingonen är mosiga. Häll på kylskåpskalla burkar och sätt på lock. Förvara i kylskåp. Sylten håller sig inte lika länge som kokt sylt, men i några månader klarar den sig i kylen. Vill man bevara den längre kan man frysa den.

Kommentera - 56 kommentarer
Nästa artikeln Den är här!
Föregående artikel Krusbärsmuffins
Annons

Krusbärsmuffins

Inspirerad av alla era härliga muffins till Månadens sötsak bakade jag häromdagen en gammal favorit med frysens sista sommarkrusbär. Byt mot precis vilka bär som helst om du hellre vill det!

  • 125 g smör
  • 2 dl socker
  • 2 ägg
  • 1 1/2 dl mjölk
  • 4 1/2 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 2 dl krusbär (gröna eller röda)

Blanda rumsvarmt smör med socker och rör sedan i äggen, ett i taget. Rör ner mjölk och mjölet blandat med bakpulvret. Fyll muffinsformar (receptet räcker till cirka tolv medelstora muffins) till hälften med smeten. Tryck ner några krusbär i mitten av varje muffin. Grädda i 175° i cirka 20 minuter.

Kommentera - 2 kommentarer
Nästa artikeln Månadens sötsak…
Föregående artikel Mango- och ingef…
Annons

Mango- och ingefärssmoothie

En riktig förkylningsdödare som dessutom smakar helt fantastiskt friskt och gott. Jag gör den här varianten med naturell yoghurt med hög fetthalt, och riktigt stark ingefärssmak.

  • 2 dl yoghurt (naturell)
  • 1 dl mango skuren i bitar
  • några skivor färsk ingefära
  • lingon till dekoration

Blanda yoghurt, mango och ingefära i en mixer och mixa blandningen slät. Servera i ett högt glas och dekorera med lingon.

Kommentera - 10 kommentarer
Nästa artikeln Krusbärsmuffins
Föregående artikel Muffins i mängder

Muffins i mängder

Resultatet av den här omgången av Månadens sötsak är ett fullkomligt berg av muffins. Söta, salta, krämiga, matiga – och med en massa oväntade och roliga smaker som Pina colada, ingefära och gräslök. Det är precis lika spännande som det låter! Här är alla bidrag på temat MUFFINS.

Hallon- och chokladmuffins från The Mountain of Cookies

Läs mer…

Kommentera - 15 kommentarer
Nästa artikeln Mango- och ingef…
Föregående artikel Glad påsk