Söta saker

Bakslag

De allra flesta saker med att göra bakböcker är helt fantastiska. Att i lugn och ro få arbeta fram en ny idé. Lägga upp innehåll. Skriva texter. Baka, styla, fota, formge. Experimentera och testa sig fram till de absolut bästa recepten. Just den där sista punkten kommer dock med en hel del bakslag (pun intended) och vissa dagar känns det som om precis all smet säckar ihop, bränns till oigenkännlighet och vägrar samarbeta. Då är det bara att sätta sig ner mitt i berget av intorkade degbunkar och kladdiga vispar, tröstäta den misslyckad marshmallowssmeten med sked och sedan borsta av sig och börja om på nytt.

Kommentera - 1 kommentar
Föregående artikel Vardagligt
Kommentera - 2 kommentarer
Nästa artikeln Bakslag
Föregående artikel Semmeltest

Semmeltest

I dag testar jag semlor i Metro tillsammans med bakentusiasten Christina Gyllner och fotografen Gustav Hugosson. Efter en halv förmiddag av provsmakande och en rejäl överdos grädde lyckades vi till slut kora en värdig vinnare bland specialsemlorna. Jag måste dock tillstå att den klassiska semlan, med kardemummabulle, mandelmassa och grädde, fortfarande klarar sig väldigt bra mot de moderna utmanarna. Här kan man läsa resultatet av provätningen.

Kommentera - 1 kommentar
Nästa artikeln Vardagligt
Föregående artikel Fettisdagen 2014

Fettisdagen 2014

I morgon är det årets bästa tisdag – fettisdagen. Då är det alla människors moraliska plikt att äta så många semlor som det bara går. Jag är ganska bra på det, om jag får säga det själv, och brukar snitta på en tre fyra stycken om jag är i bra form. Här är några trevliga semmelrecept för er som spelar i samma liga. Glad fettisdag!

Klassiska semlor

Chokladsemlor med hallonmousse

Vaniljsemlor

Kommentera - 5 kommentarer
Nästa artikeln Semmeltest
Föregående artikel Hårt jobb

Hårt jobb

En av de i särklass trevligaste sakerna med att jobba med en ny bok är allt som måste provsmakas. Faktum är att det ju vore tjänstefel att inte testa alla varianter av godis, kakor och efterrätter som växer fram i köket i jakten på de absolut bästa julrecepten. Den här veckan blir det några riktigt galna chokladkakor, ljuvlig fransk nougat, vansinniga mängder kolasmet och en hel del glass som ska bedömas. Det är ett tufft jobb, men någon måste göra det.

Fler bilder från bokarbetet finns på instagram (@teaerneborg #julenssötasaker).

Kommentera - 5 kommentarer
Nästa artikeln Fettisdagen 2014
Föregående artikel Söndagsfrukost o…