Söta saker

Veckoplanering

Måndagar är min stora planeringsdag. Då lägger jag upp veckans arbete och summerar den förra. Det är sjukt viktig med planering, när man frilansar, eftersom man (eller i varje fall jag) lätt flyter iväg annars och duttar med några saker här och några saker där, eller stressar livet ur sig med något som man egentligen har tid att göra i lugn och ro.

Att skilja på jobb och fritid är en av de saker som jag fortfarande har svårt för. Det är så himla lätt att fritiden blir mer jobb, eftersom jobbet är så roligt och eftersom jag har svårt att släppa projekt som jag dragit igång förrän de är klara. Förr planerade jag på söndagar – men en del av kampen för en tydlig fritid är att flytta veckoplaneringen till en arbetsdag. Även om det då känns som att en halv arbetsdag går förlorad.

Den här veckans planering ser så galen ut att jag skrattat rakt ut flera gånger när jag gått igenom den. Den kommer att behöva bantas radikalt för att bli rimlig. Jag tror jag börjar med att stryka skafferistädningen och går direkt på eftermiddagsfikat istället.

Kommentera
Föregående artikel Kvällsstund har…

Kvällsstund har guld i mund

Söndagkvällar är så underskattade. Denna tänker jag fylla med hembakat bröd, goda ostar, te och fler timmar amerikansk dejting-tv. Hoppas att ni får det minst lika bra!

Kommentera
Nästa artikeln Veckoplanering
Föregående artikel Tårtexperiment

Tårtexperiment

Att experimentera fram nya kakor och bakverk är verkligen bland det roligaste jag vet. Särskilt när man får gå loss och skapa riktigt festliga saker. De senaste dagarna har jag testat några nya tårtor som blivit himla bra om jag får säga det själv. Särskilt gillar jag den här hallonstinna historien som kommer att passa vansinnigt bra till champagne på Alla hjärtans dag. Receptet och fler bilder kommer i nästa vecka.

Ha en fin söndag, kära ni!

Kommentera
Nästa artikeln Kvällsstund har…
Föregående artikel Semlor för alla

Semlor för alla

Den 17 februari är det Fettisdagen – årets bästa bakelsedag om ni frågar mig (det borde för övrigt finnas fler bakelsedagar). Fram tills dess gäller det att äta så många semlor som det bara går, för när de försvinner dröjer det ett helt år tills man får chansen nästa gång. Här har jag samlat mina bästa semmelrecept – både klassiska semlor med mandelmassa och en massa nymodiga varianter – allt för att alla ska hitta sin favoritsemla. Min är nog en klassiker, serverad som hetvägg (alltså med varm mjölk).

Vilken är din bästa semla?

Klassiska semlor 

Semlor med chokladkräm och nougatrippel

Vaniljsemlor

Enkla wienersemlor

Hasselnötssemlor med nutella

 

Kommentera
Nästa artikeln Tårtexperiment
Föregående artikel Mellomys eller n…

Mellomys eller netflixmaraton?

Jag har sådan vansinnig helgpepp just nu att jag nästan imploderar! Den här helgen ser jag fram emot det där som inte blivit av på alldeles för länge, nämligen allmänt degande. Degandet är en nästan förlorad konstform som har så sjukt många hälsofördelar att den borde skrivas ut på recept. Så här går det till:

Man tar på sig något riktigt mjukt och slappt (långkalsonger i för stor storlek är ett säkert kort) och bunkrar upp med godis, nypoppade popcorn och en stor kanna te. Sedan faller man ner i soffan tillsammans med någon man gillar (obs att denna person också bör vara klädd i samma anda för att degandet ska bli totalt) och kollar på något man blir glad av. Till exempel Melodifestivalen. Eller gamla antikrundanrepriser från svt-play. Personligen tänker jag satsa på ett välbehövligt netflixmaraton med deckartema.

Här är några tips på godsaker som hjälper degandet på traven. Klicka på länken under varje bild för att komma till receptet:

Coca-cola-kolor

Världens godaste lakritskola

Blåbärspraliner

Saltlakritstryffel

Vit chokladtryffel med kokoslikör

Ha en underbar oproduktiv helg!

Kommentera
Nästa artikeln Semlor för alla
Föregående artikel Månadens sötsak…