Söta saker
Annons

Månadens sötsak - Morgon

Hörrni! Det har redan blivit dags för en ny utmaning i Månadens sötsak. Den här gången blir temat MORGON och tolkningen är lika fri och subjektiv som vanligt. Så här gör man för att vara med:

  1. Bakar något på temat MORGON före den sista mars, bloggar om det och länkar hit i bloggposten.
  2. Skriver en kommentar här nedanför med länk till bidraget.
  3. När månaden är slut samlar jag alla bidrag, med länkar och bilder, i en enda stor bloggpost så att alla kan ta del av varandras bakverk.

Mitt bidrag den här månaden är en av mina favoritsaker att äta till frukost – särskilt om det är helg och man får ta god tid på sig på morgonen. Smörpannkakor med sirap – ja, ni hör ju själva! Här är receptet.

  • 2½ dl mjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • en nypa salt
  • 3 msk socker
  • 2½ dl mjölk
  • 1 ägg
  • ca 2 msk smält smör
  • några rejäla klickar smör och sirap till servering

Blanda mjöl, bakpulver, salt och socker och rör sedan i de övriga ingredienserna. Grädda i en liten stekpanna och garnera med ett par väl tilltagna smörklickar och ringla över ljus sirap.

Kommentera - 39 kommentarer
Föregående artikel Bakslag
Annons

Bakslag

De allra flesta saker med att göra bakböcker är helt fantastiska. Att i lugn och ro få arbeta fram en ny idé. Lägga upp innehåll. Skriva texter. Baka, styla, fota, formge. Experimentera och testa sig fram till de absolut bästa recepten. Just den där sista punkten kommer dock med en hel del bakslag (pun intended) och vissa dagar känns det som om precis all smet säckar ihop, bränns till oigenkännlighet och vägrar samarbeta. Då är det bara att sätta sig ner mitt i berget av intorkade degbunkar och kladdiga vispar, tröstäta den misslyckad marshmallowssmeten med sked och sedan borsta av sig och börja om på nytt.

Kommentera - 1 kommentar
Nästa artikeln Månadens sötsak…
Föregående artikel Vardagligt
Annons
Kommentera - 2 kommentarer
Nästa artikeln Bakslag
Föregående artikel Semmeltest
Annons

Semmeltest

I dag testar jag semlor i Metro tillsammans med bakentusiasten Christina Gyllner och fotografen Gustav Hugosson. Efter en halv förmiddag av provsmakande och en rejäl överdos grädde lyckades vi till slut kora en värdig vinnare bland specialsemlorna. Jag måste dock tillstå att den klassiska semlan, med kardemummabulle, mandelmassa och grädde, fortfarande klarar sig väldigt bra mot de moderna utmanarna. Här kan man läsa resultatet av provätningen.

Kommentera - 1 kommentar
Nästa artikeln Vardagligt
Föregående artikel Fettisdagen 2014

Fettisdagen 2014

I morgon är det årets bästa tisdag – fettisdagen. Då är det alla människors moraliska plikt att äta så många semlor som det bara går. Jag är ganska bra på det, om jag får säga det själv, och brukar snitta på en tre fyra stycken om jag är i bra form. Här är några trevliga semmelrecept för er som spelar i samma liga. Glad fettisdag!

Klassiska semlor

Chokladsemlor med hallonmousse

Vaniljsemlor

Kommentera - 5 kommentarer
Nästa artikeln Semmeltest
Föregående artikel Hårt jobb