Söta saker

Allt som blir över

Den vanligaste frågan jag får från folk som läser den här bloggen är vad jag gör med alla kakor jag bakar. Svaret är alla tänkbara saker. De jag inte själv klarar att äta upp (förvånansvärt få faktiskt…) försöker jag tvinga på mina närmaste eller ge bort till vänner, arbetskamrater, danskompisar och annat löst folk och förbipasserande som inte har vett nog att säga nej. Vill man ha tips på sötsaker som lämpar sig extra bra för bortgivning tycker jag att man ska ta en titt på den här gamla Månadens sötsak-utmaningen där temat var Söta presenter.

Kommentera - 4 kommentarer
Föregående artikel Chokladcupcakes

Chokladcupcakes

Om man gillar choklad på riktigt kommer man att älska de här cupcakesen. Basen är en ganska seg och kladdkakeliknande historia och frostingen ovanpå görs med fördel på riktigt god mörk choklad.

Muffins

  • 100 g smör
  • 100 g mörk choklad
  • 2 ägg
  • 2 dl socker
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 2 1/2 dl vetemjöl

Frosting

  • 50 g smör
  • 100 g mörk choklad
  • 1 tsk vaniljsocker
  • florsocker till önskad konsistens
Smält smöret, rör i chokladen och blanda tills den löser sig helt. Blanda samman alla övriga ingredienser till muffinsen och rör ner chokladen. Häll smeten i stadiga muffinsformar. Baka i 15-20 minuter i 200 grader. Smält smöret till frostingen och rör ut chokladen i det. Vispa i siktat florsocker tills frostingen får en lagom fast konsistens. Bred eller spritsa över de svalnade muffinsen. Dekorera efter humör.

Kommentera - 6 kommentarer
Nästa artikeln Allt som blir över
Föregående artikel Lyxig fruktsallad

Lyxig fruktsallad

I går hade Joss och jag helfotodag och köket är som vanligt fullt av kakrester och stelnad glasyr. Måndagar är lite som dagen efter julafton här nuförtiden. Den stora balunsen är över, men man har massor av godsaker kvar att gå loss på. Det bästa är nästan alla bär som blivit över från garnering av tårtor och kakor som man kan göra fruktsallad med lyxigt hemlagad vaniljsås av.

Skiva jordgubbarna och lägg i skål tillsammans med hallon och blåbär. Strö över mandelspån och toppa med vaniljsås.

Kommentera - 4 kommentarer
Nästa artikeln Chokladcupcakes
Föregående artikel Lördagslänkar

Lördagslänkar

Istället för lördagsgodis blir det spöklika lördagslänkar här på Söta saker i dag. Eller vem lurar jag – det blir förstås lördagsgodis också!

Söta spökmaränger från Familjen Baka

Jordnötssmörspumpor att dekorera halloweencupcakesen med från The Better Baker

och blodiga cupcakes från Bli min jäst

 

Kommentera - 6 kommentarer
Nästa artikeln Lyxig fruktsallad
Föregående artikel Bakslag

Bakslag

Att göra bakböcker är något av det roligaste som finns. Man får uppfinna och experimentera fram en massa recept (vilket innebär provsmakning av enorma mängder kakor), arrangera dem till fina bilder, göra research och skriva en hel massa roliga texter. Det som är mindre kul är det bombnedslag som är mitt kök efter varje fotografering. Nästa gång ska jag starta en blogg om att diska.

Kommentera - 2 kommentarer
Nästa artikeln Lördagslänkar
Föregående artikel Halloween 2012