Söta saker

På hyllan

Baktillbehör kommer av någon anledning ofta i mycket små förpackingar. I mitt kök hittar man essensflaskor och strösselburkar nästan överallt och när jag väl behöver något specifikt måste jag rota mig igenom en vansinnig mängd lådor och kakburkar för att hitta rätt. Några av mina för tillfället mest använda småflaskor och burkar har dock fått tillfällig VIP-plats på en gammal kryddhylla. Både fint och praktiskt, tycker jag!

Kommentera
Föregående artikel Kastanjeglass

Kastanjeglass

En stor sats överbliven tårtfyllning visade sig bli en alldeles utmärkt glass häromdagen. Det här är en lite syrligare historia, med kryddig sötma från kastanjepuré som jag fullkomligt älskar! Extra gott med hemlagat rullrån eller mandelflarn till.

  • 2 dl crème fraiche
  • 1 dl sötad kastanjepuré

Vispa samman och tillaga i glassmaskin eller frys i en burk i frysen, med omrörning då och då. Serverar med rullrån eller tunna mandelflarn.

Kommentera
Nästa artikeln På hyllan
Föregående artikel Mjuk kokoskaka

Mjuk kokoskaka

Bjud på en mjuk kokoskaka nästa gång du får besök! Extra god blir den om man garnerar den med hemmagjort chokladsmör och serverar med vispad grädde.
  • 75 g smör
  • 2 ägg
  • 2  dl socker
  • 3  dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 2 tsk hemmagjort vaniljsocker
  • 1 dl standardmjölk
  • 1 dl kokosflingor

Smält smöret och låt det svalna. Vispa ägg och socker och rör ner vetemjöl och bakpulver som blandats samman. Blanda ner det smälta smöret, kokosen och mjölken. Häll smeten i en smord och kokosströdd sockerkaksform och grädda i cirka 40 minuter i 175 grader.

Kommentera
Nästa artikeln Kastanjeglass
Föregående artikel Fralltider

Fralltider

Jag älskar att ha bröd på jäsning i köket medan jag jobbar eller skriver i rummet intill. Frallor är mitt favoritbröd att baka – dels för de är så sjukt praktiska och dels för att man kan provsmaka flera stycken med smör direkt från plåten utan att det märks. Här är några riktigt bra frallrecept som jag tycker att ni ska testa.

Rejäla kruskafrallor

Mammas magiska sirapsrutor

Underbara majsfrallor

 

Kommentera - 1 kommentar
Nästa artikeln Mjuk kokoskaka
Föregående artikel Midsommardag

Midsommardag

I år har jag tillbringat midsommarafton ute på en liten ö i skärgården, med vansinniga mängder god mat, härliga människor och bryggdans natten lång och känner mig nu som en livs levande lättölsreklam. Jag hoppas att ni har haft det minst lika bra!

Kommentera
Nästa artikeln Fralltider
Föregående artikel Sista-minuten-tå…