Söta saker

Häng med oss på bokmässan!

Redan nu till helgen är det dags för alla bokälskares favorithögtid – Bokmässan i Göteborg. Jag älskar att gå runt och botanisera bland montrarna, höra på föredrag, dricka kaffe i för liten pappmugg och handla böcker jag inte ens visste att jag behövde. I år är det extra roligt att vara där, eftersom den nya boken kommer att se dagens ljus på mässan. Peppen och spänningen (jag kommer förmodligen inte ens hinna se den själv förrän den packas upp på mässan!) är enorm och jag kan knappt vänta.

På lördag kommer jag och Josefin att hänga i Votums monter mellan klockan 13-14 och 15-16. Kommer ni att vara där? Kom förbi och säg hej, smaka på något gott och kolla in Julens söta saker tillsammans med oss! Hoppas vi ses!

Kommentera - 3 kommentarer
Föregående artikel Jury duty

Jury duty

Snart är det dags att dela ut det prestigefyllda Matbloggspriset igen och i år har jag äran att sitta i juryn tillsammans med de här sköna lirarna. Som ni ser på bilden på sidan är jag sjukt peppad på uppdraget. Att matblogga är en av de bästa sakerna jag någonsin kommit på att göra och det är så himla inspirerande att det numera finns så otroligt många fina bloggar i grenren!

 

Kommentera - 1 kommentar
Nästa artikeln Häng med oss på…
Föregående artikel Kvällsmat

Kvällsmat

Där jag kommer ifrån äts det i stort sett hela tiden. Vi snackar förstafrukost, andrafrukost, elvakaffe, lunch, eftermiddagsfika, middag, kvällsmat och kanske en fika till på det om ingen sätter stopp. Numera är mitt matintag inte alls så storslaget, men vissa helger, när inget annat ska hinnas med, slår jag till på dubbel frukost och en extra fika. Mitt favoritmål är dagens sista, till tänt ljus och samtal om dagen som varit och alla dagar som kommer.

Kommentera - 4 kommentarer
Nästa artikeln Jury duty
Föregående artikel Godissug och sna…

Godissug och snabba chokladrutor

Ibland faller godissuget på när det passar som sämst och affärerna redan hunnit stänga. Då får man reda sig själv så gott det går och baka med det som finns hemma. De här chokladrutorna går fort att svänga ihop och kan varieras med olika topping beroende på tillfälle och utbud. De här gör jag med torkade lingon och mandlar – supergott!

  • 100 g smör
  • 50 g mörk choklad
  • 1 ägg
  • 2 dl socker
  • 1 1/2 dl mjöl
  • 1/2 tsk bakpulver
  • 1 tsk vaniljpulver
  • 1 dl grovhackad mandel
  • 1 dl torkade lingon

Smält smöret och rör i chokladen tills dem smälter. Häll över blandningen i en kall skål och rör i sockret, ägget och vaniljsockret. Blanda bakpulver och mjöl för sig och rör sedan ner det i smeten. Bred alltsammans i en långpanna med smort bakplåtspapper i botten. Strö över de grovt hackade mandlarna och lingonen och grädda i 175 grader i cirka 20 minuter. Skär i rutor när kakan svalnat något.

Kommentera
Nästa artikeln Kvällsmat
Föregående artikel Rabarber- och jo…

Rabarber- och jordgubbssmoothie

När livet går fort och dagarna susar förbi är det extra viktigt med bra frukost. Jag brukar försöka få i mig något fruktigt varje morgon och smoothies är ett väldigt gott och smidigt sätt att göra det på, tycker jag. Den här kom till av sommarens rabarberskörd och några frysta favoritbär.
  • 2 dl fjällfil
  • 1/2 dl vispgrädde
  • 1 dl jordgubbar
  • 1 dl rabarber, skuren i småbitar
  • 1/2 dl lingon

Mixa allt till en jämn smoothie och drick meddetsamma.

Kommentera
Nästa artikeln Godissug och sna…
Föregående artikel Throwback thursd…