20 jobb på en gång

20 mars 2017 Skriv en kommentar
Barn / Betraktelser / familjeliv / Inspiration / vardagsliv

Det går alltid att hitta någonting spännande i Stockholms Serie & Skivhandel. Jag spanar mest efter klassiska filmer i Technicolour och fästmannen går direkt till hyllan för Elvis. Dessutom finns det mängder av serietidningar, favoriten är Bamse.

”Den har jag, den har jag, den har jag” rabblar jag medan barndomsminnen radar upp sig för varje omslag jag känner igen. Titta här, ett riktigt modernt omslag från 1984.

IMG_6690

 

Brummelisa har fått nog av att torka snoriga näsor och underhålla de små marodörerna hemma. Nu ska hon ut och jobba. Bamse tror att han ska få en ”ledig dag”

IMG_6692

 

Bamse behöver inte fundera länge innan han inser att det där med barn, städ, tvätt, laga mat och underhållning är ”20 jobb på en gång”.  Så har vi lärt barnen lite vad ett jämlikt förhållande går ut på och gjort dem lite klokare.

IMG_6691

Har aldrig förstått varför barn får en prenumeration på en ständigt arg Kalle Anka, när Bamse finns.

Heja Bamse.

Redan 1984.

 

 

 

Skriv en kommentar