Prinsessor bajsar icke!

När paparazzin fångar prinsessan som sitter på toaletten, blir det ramaskri i kungahuset. Toaletten spikas igen och prinsessan får bajsförbud. Det slutar förstås med att hon bajsar på sig. Barnboken och verkligheten har mycket gemensamt, för vi vet väl alla att drömprinsessor inte bajsar! Det anser också Air Wick i en ny svensk reklam.

air-wick-v-i-poo-magic-wanda

Redan förra året kom den revolutionerande nya produkten Air Wick V.I.Poo. Spraya innan du går på toaletten, så skapas ett skyddande lager över lukten.

De söta små flaskorna med dofterna ros, citron och lavendel riktar sig direkt till kvinnor. Få män skäms ju för att lämna en brakare efter sig som offergåva till porslinsguden, det är snarare lite manligt. I den dubbade svenska reklamen avslöjas också den största bevarade hemligheten någonsin: Kvinnor bajsar söta små munkar! (här är originalet:)

Jag är så lycklig över att jag hädanefter slipper skämmas inför chefen med blossande kinder. Jag skulle väl aldrig avslöja att jag gör nummer två ibland!

”Även en V.I.P behöver en V.I.Poo”…

Dock uppstår ett litet problem, eftersom jag måste köpa rymligare aftonväskor för att få plats med den lilla flaskan om nu ”olyckan” skulle vara framme. Den får jag klura på.

Humor är en sak. Fenomen som förstärker könsstereotyper är något helt annat. Det blir både tragiskt, irriterande, tjatigt och dammigt.

På samma tema, ”släppte” Poo-Pourri en reklamfilm förra året. Men de har åtminstone tagit i så de spricker. Det är 4 riktigt roliga minuter – om vi bortser från att det är reklam för en verklig produkt, designad för kvinnor.

Jag väntar fortfarande på en reklamfilm som kan förena humor med självdistans i en mix som vänder sig till både män, kvinnor, prinsar och prinsessor. Antagligen blir det en lång väntan.

Än så länge finns det ju till exempel ingen reklam för bindor, där vätskan är röd. Tänk så pinsamt…

Var finns de modiga och nytänkande kreatörerna?

Vem tar första steget?

 

 

  1. Tänkte först att är det bara jag som tycker att V.I.Poo reklamen är det löjligaste jag sett på länge? Sen såg jag ditt inlägg och vad bra du skrivit! Personligen tycker jag att de får stoppa V.I.Poo flaskan långt in dit där solen aldrig lyser! / RKH

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..