UnderbaraClara

Midsommarfilm

 

Jag filmade på midsommar och har klippt ihop det till en liten vlogg. Hoppas ni ska gilla!

Kommentera - 21 kommentarer
Föregående artikel Midsommarafton

Midsommarafton

På midsommarafton bjöd vi hem min vän Elina med hennes familj på firande i trädgården. Otroligt nog var det både soligt och fint. 

Festklädda barn

Folke var söt som ett sockergryn.

Vi hade knytis och fixade en buffé med allt gott i världen!

Såsom sillsallad, laxtårta, västerbottenspaj och ägghalvor med räkor och romröra.

Till efterrätt åt vi pavlova med lemon curd och färska bär.

Sedan hämtade vi material till majstången.

Milly fick bära blommorna.

Elina gjorde kransarna

Och när stången var lövad och klar dansade vi en massa varv runt den. Sedan tog vi en liten promenad till hagen och hälsade på djuren.

Hönsen och grisarna. Barnen fick mata dem med bröd och få sig varsin kyss av elstängslet

När gästerna åkte vid tolvtiden hade halva barnaskaran knoppat in och andra halvan satt och gäspade. Jag gick ut i den ljumma midsommarnatten och tog en bild. Så fint att få dela denna dag med vänner. Så fint att nu få ha semester några veckor och njuta ordentligt av solen och värmen.

 

Kommentera - 8 kommentarer
Nästa artikeln Midsommarfilm
Föregående artikel Min Expressenkrö…
Kommentera - 25 kommentarer
Nästa artikeln Midsommarafton
Föregående artikel Utemiddag

Utemiddag

Nu har barnen fått sommarlov och jag har gått på semester. För Jakob däremot stundar den mest arbetsintensiva perioden på året.

Jag kan inte hjälpa att bäva lite inför dessa många långa veckor. Underbart att få vara med barnen så mycket men lite mindre underbart att laga lunch och mellis varje dag och aktivera trollen ifall det envisas med att regna och blåsa. Igår var det i alla fall fint så vi satt ute i trädgården och åt middag. Enkel matvetesallad med fetaoströra till. Snart har våra egna grönsaker kommit så att vi kan äta egen skörd igen. Det längtar jag efter.

Jakobs mamma kom och hälsade på och lämnade igen Bertil som hon lånat hem.

Imorgon på midsommarafton, väntar jag hit min bästa vän och hennes familj för en hel dags firande. Känns fint. Glad midsommar allihopa!

Kommentera - 23 kommentarer
Nästa artikeln Min Expressenkrö…
Föregående artikel Det är skillnad…

Det är skillnad på vad man är bra på och vad som är bra för en.

Jag har alltid haft lätt i sociala sammanhang och kunnat vara lite av en kameleont. Gått mellan olika grupper och funkat med de flesta. Även om det i grunden är skönt att ha denna egenskap kan man också villa bort sig. För att man har så lätt att anpassa sig kan man anpassa bort sin egen personlighet. Liksom spela att man passar in fastän det inte känns helt rätt i magen. Jag råka till exempel ofta bli för bra bekant med de som jag inte alls passar ihop med – bara för att jag har lätt att sätta mig in i hur jag borde vara och vad som förväntas av mig. Trots att personen i fråga själv inte ger mig någonting. En ganska typiskt kvinnlig egenskap.

Nu, i sviterna efter utmattningen, tänker jag mycket på detta. Och försöker skilja på vad jag är bra på – och vad som är bra för mig. Det är två olika saker nämligen. Det finns flera saker jag kan göra bra, men det är ganska få av dem som är bra för mig. Och bara för att jag kan någonting betyder det inte att det är meningen att jag ska göra det.

Jag har funderat mycket på misslyckanden sista tiden och sånt som gått bra. Och inser att det jag är stoltast över med bloggen är att jag ända från start varit ärlig. Jag har inte varit kameleont. Visst skriver jag fram pyssligheten, husmoderssidorna och präktigheten lite extra. Men den bottnar i någonting väldigt genuint. Jag har aldrig försökt vara creddig eller cool med den här bloggen. Herregud, finns väl inget töntigare än att vara husmorsbloggare? Och shit vad jag fick skit där ett tag kring när vi började sända Husmorsskolan i P1. Jag var antifeministisk, bakåtsträvare, frikyrkligt töntig. Inredde och klädde mig som en tant, hade hobbys som mest liknade min nittioåriga mormors. Inte ett rätt på kartan kanske. I alla fall inte om jag innan försökt göra en analys för att se vad som skulle gå hem  i stugorna. Länge var ju glammiga stureplansbrudar de som dominerande bloggvärlden.

Idag är min blogg en av Sveriges största. Och det känns fantastiskt att veta att den bygger på det som verkligen är jag, och inget jag har låtsats vara. Och det är därför bloggen fortfarande är det roligaste jag gör. Därför att den är genuin. Att blogga är just en sådan där grej om jag både är bra på – och som är bra för mig.  För att inte hamna i utmattning igen ska jag hålla fast vid den tanken och våga släppa taget om annat.

Kommentera - 33 kommentarer
Nästa artikeln Utemiddag
Föregående artikel Kompislunch

Kompislunch

Idag var jag bjuden på lunch hos min goda vän och granne Frida. Hon har så magiskt fint, personligt och mysigt hemma.

Pyssligare person får man leta efter. Topp av en kökshandduk liksom. Så genialiskt

Frida bjöd på matjesröra på grovt bröd och ohemult många chokladgodisar.

Den här lejongula färgen är jag besatt av för närvarande. Så magiskt fin mot brunt, beige, grönt och inte minst blått!

Vi surrade, drack te och så intervjuade jag henne

Till ett hemma hos reportage som kommer i en tidning så småningom.

Frida kan ni följa på froken.frida på instagram!

Kommentera - 9 kommentarer
Nästa artikeln Det är skillnad…
Föregående artikel Livet på nätet

Livet på nätet

Måste ju passa på att flagga för vårt program Livet på nätet som sänds på Midsommardagen i P1 klockan 11.03. Ni måste ju såklart lyssna.

Vad ger det att dela med sig av allt från sorg till sex på nätet, och hur har det förändrats sen 90-talet då internet kom in i svenska hem? Medverkande är nätprofilen Clara Lidström, internetforskare Annakarin Nyberg, Pär Isling Poromaa ur popgruppen Väärt, Cassandra Klatzkow som är kroppsaktivist i sociala medier, Tomas Åström som på nätet skrivit om sin sorg och Eva Mårell Olsson som forskar om kroppsnära teknik.

Längtar och peppar.

Kommentera - 3 kommentarer
Nästa artikeln Kompislunch
Föregående artikel Söndagens bestyr

Söndagens bestyr

I söndags dokumenterade jag min dag i en liten film. Jag bakade en tårta, vann ett parti Jenga och så filmade jag lite mer från nedervåningen i vårt hus – eftersom några av er läsare önskat det! Sista klippet är taget elva på kvällen. Ljuset är magiskt!

Kom ihåg att prenumerera på min youtubekanal Underbaraclaras!

Kommentera - 16 kommentarer
Nästa artikeln Livet på nätet
Föregående artikel Längtans blå blo…

Längtans blå blomma

Blev så glad när jag hämtade posten och hittade ett stort paket från Malin med två helt underbara klänningar. Sicken fin present. Bland annat fick jag den här blå saken från Just Female, i vilken jag känner mig ganska precis som Malin Wollin. Fast hon skulle ha några snygga flats till istället för pumps. Tycker så mycket om färgen också vilken får mig att nästan se brun ut. Hör inte till vanligheterna precis.

Idag stundar lite sista minuten-jobb innan semestern. Jag försöker också städa upp i trädgården efter takomläggningen och så har jag cirka åtta bärbuskar som ska grävas ner. Har bara så svårt att bestämma mig för var de ska stå någonstans….

Kommentera - 8 kommentarer
Nästa artikeln Söndagens bestyr
Föregående artikel Nattvak
Blogglistenhits