Tack för allt och farväl

Annonsen laddas.

Efter tio år som bloggare och närmare tre år här på Amelia är det dags för mig att gå vidare. Jag har trivts så otroligt bra med alla fantastiska personer som arbetar på Amelia. Men allt har ett slut (fast snöret har ju två) och nu är det dags för mig att flytta vidare. Eller rättare sagt – jag flyttar hem. Hoppas ni vill följa med mig –  från och med idag bloggar jag på underbaraclaras.se. 

Höstkänslor

Annonsen laddas.

r036A6939

Åh vilken härlig helg jag haft. Jakob har varit borta på yogakurs så jag har passat på att ha min bästis Elina på besök. Barnen sov hos sin farmor så vi fick vara tillsammans och prata i 24 timmar. Ljuvligheter. Jag är lite hes idag.

r036A6906

Trots sol och ganska sköna grader känns det höstigt i luften. Jag plockar svampar, rönnbär och lingon på skogspromenaderna och det känns plötsligt roligare att dekorera med kvistar än rabattens sista rosor och snittblommor.

r036A6950

Har ni förresten sett vilken härlig stol jag fyndade på loppis i sommar? Perfekta cremegula färgen.

r036A6836

När vi ses äter vi alltid massa sushi. Köper den största familjesushin – fast delar den på två personer.

r036A6889

Vi har promenerat, pratat, promenerat igen och hetsätit onyttiga saker. Och när jag vaknade imorse, strax efter nio gjorde jag frukost på grejer från gården.

r036A6872

Jakobs surdegsbröd, våra grönsaker, smoothie på våra bär och lite annat smått och gott. Nu har småttingarna kommit hem från farmor och jag  känner mig sockerbakfull och väldigt trött men glad över en kompishelg där sommarens alla händelser har debriefats i detalj.

Öliv

Annonsen laddas.

höga kusten 036A9836

Igår kväll kom vi hem efter några fantastiska dagar vid Höga kustens pärla Trysunda. Har har jag varit många somrar sedan jag och Jakob blev ihop och Jakob har varit här ända sedan han var liten. De brukar bo i en liten stuga vid en egen vik, utan varken el eller vatten. På fredagen tog vi båten ut

r036A9726

Väntade peppade vid hamninloppet

höga kusten 036A9800

Sedan fönade vi håret i blåsten och njöt av värmen. Vet nog ingen plats vackrare än höga kusten!

trysunda 036A9936

Så kom vi iland och blev mottagna av Jakobs mamma och hennes väninnor som också bor där i stugan. Så otroligt sött gammalt fiskeläger!

trysunda fiskeläger 036A0382

På ön finns inga bilar men avstånden är korta så man kan gå överallt.

kapell trysunda 036A9947

Älskar det lilla kapellet

trysunda kapell 036A0392

Med väggmålningar direkt på timmerstommen

r036A0066

När vi gått hela vägen till stugan kastade ungarna kläderna och badade i kvällssolen

trysunda 036A0079

Jag nöjde mig med att doppa fötterna

trysunda rödskaten 036A0230

Sedan satt vi uppe sent och pratade och drack kaffe och beundrade utsikten.

r036A0254

Bertil och Folke vaknade tidigt morgonen därpå och mumsade blåbär till frukost

trysunda 036A0734

Fint gammalt kök med soliga luckor

björnviken trysunda 036A0271

Jag tog en promenad till den stora stranden Björnviken där jag fick vara helt själv.

höga kusten trysunda 036A0839

Fint så det gör ont nästan

r036A0304

Sedan slöt resten upp och vi badade och pratade och plockade ännu mer blåbär.

storviken höga kusten 036A0465

Sedan gick vi ner till Storviken och beundrade de runda stenarna i tusental

storviken höga kusten 036A0639

Jamen bara titta!

höga kusten 036A0854

Så småningom gick vi tillbaka över ön, hem till stugan och åt…

surströmming 036A0785

Surströmming! Bland det godaste jag vet. Tryckte i mig sex hela klämmor.

höga kusten storviken 036A0523

På söndagen fortsatte vi bada, promenera och umgås. Typiskt semesternonsens och hade inte den minsta lust att lämna ön och åka hem igen. Men det fick vi göra ändå tillslut.

Platsen dit man längtar

Annonsen laddas.

När ett jobb jag skulle ha gjort i början av denna vecka föll bort fick jag plötsligt några lediga bonusdagar. Tog Bertil med mig och åkte till min mormor och hälsade på. Denna plats på jorden som jag älskar så mycket. Njöt verkligen av att resa själv med Bertil, får rå om honom ensam litegrann och låta honom bestämma restakten (blev en hel del loppis-stopp längs vägen, vi delar ju intresset).

Och så glad att jag får vara med min 91 år gamla mormor. Hon sitter mycket ensam i sin lägenhet så att få ta ut henne till sitt hus på landet, sitta ute i solen och prata strunt, grilla fläsk som mormor älskar, se henne gnabbas med en femåring och ha sena kvällssamtal om strunt och intet med mig och min moster – det känns så himla bra! Önskar att det inte var 40 mil emellan oss så att jag kunde göra det lite oftare.

Jag och Bertil plockade blåbär, badade i sjön och så fick han lära sig att tälja med kniv. Spännande för en femåring.

Nu är jag hemma igen – och även om det kändes tråkig att åka därifrån är det skönt att veta att jag snart får komma dit igen. I september blir det av. Då ska vi lägga ut nät, plocka lingon och röka abborre. Underbart!

Pärlband av dagar

Annonsen laddas.

Efter ett pärlband av soliga, stekande dagar har jag liksom vant mig. Vant mig vid morgonpromenad och nakendopp, kvällsbad för att kunna sova svalt och skönt – och att sitta i skuggan utan att frysa ett dugg.  Skulle gärna ha två, tre månader till av precis samma väder. Men i eftermiddag när åskan brakade loss och regnet strilade ner kändes det lite som en befrielse ändå. För stunden.

Och så tänker jag på att jag ska få sex veckors extra sommar till vintern, när vi ska bo utomlands. Vi har bestämt det nu och så smått börjat planera. Fint att ha något att se fram emot

Snart börjar det…

Annonsen laddas.

På lördag kommer min första krönika ut i Expressen. Så glad för att jag har fått det här uppdraget. Inför starten på krönikeskrivandet  gjorde Expressen en stor intervju med mig. Hela alltet läser ni här. 

 

 

Sötebrödsdagar

Annonsen laddas.

På sätt och vis är jag tacksam för den här jobbiga vintern som mitt i tröttheten ändå gett mig lite andrum och tid att känna efter. Många bra tankar föds när man vilar. Just nu händer det så roliga saker på jobbplanet och jag önskar att jag kunde dela med mig lite mer av vad som är på gång – men det får vänta till i höst.

Prick nu ska jag proppa i mig en sockerbulle som blev över från en plåtning häromdagen. Sedan packa mina sista saker och åka in till stan. Först ska jag gästa en föreläsning på universitetet, sedan drar jag och Annakarin till Stockholm i fyra dagar för att träffa förlaget, föreläsa på BBCOn, gästa nyhetsmorgon och ha lite andra roliga möten! När jag kommer hem börjar nedräkningen inför min sommarsemester – det känns fint att tänka på.

Tävla med Ldb och vinn sparesa

Annonsen laddas.

Nu kan ni tävla med Ldb och vinna en härlig yogaresa med yogiakademin för dig och en vän till Biarritz värde 20 000 kronor.  Allt du behöver göra är att fota ett stilleben med det du behöver för en bra start på dagen. Själv vill jag helst ha min obligatoriska balja te, morgontidningen (som jag vill få läsa ostört!) cremepudret som är det enda smink jag använder till vardags och så en fuktgivande kräm för mina händer. Vad behöver du på morgonen?

Tävla på instagram genom att lägga upp en med ditt absoluta morgonmåste och tagga bilden med #ldbfreshstart och motivera varför du vill vinna. Varje vecka dras också en veckovinnare som får ett kitt med produkter från Ldb och Himla. Tävlingen pågår till den 30 juni 24.00. Kom ihåg att du måste ha ett öppet konto för att delta. Och glöm inte att följa @ldbsverige. Läs mer på ldb.se/tavling.

En dag i livet

Annonsen laddas.

Tänkte att jag skulle försöka dokumentera en vanlig vardag här hemma. De ser ju alltid väldigt olika ut men så här var det idag i alla fall. När barnen åkt till förskolan satt jag en stund själv med en tekopp och läste tidningen och gjorde upp planer för dagen.

Sedan åkte jag och Jacob och kollade in förskolans dag och söta utklädda barn. Folke var leopard och Bertil drake. Båda dräkterna sydda av min syster.

Sedan gick jag en runda med hunden i skogen. Glömde såklart fota det men den här bilden tog jag för någon dag sedan på samma plats så den får passera för rätt.

Jacob och Albin jobbar med jordbruket på torsdagar och fredagar. Idag satte de en himla massa lök.

Sedan jobbade jag på utav bara den. (Satt i matrummet och arbetade då det dånade i min ateljé eftersom vi just nu byter tak). Jag hade först ett skypemöte med min affärscoach. Vi pratar engelska så det är alltid lite extra ansträngande. Svårt att hitta orden och blir SÅ frustrerad av att inte kunna prata lika snabbt som i vanliga fall.

Efter mötet skrev jag ihop förra inlägget till bloggen, om tårtor. Sedan gjorde jag en materialbeställning för ett blogginlägg som jag ska göra med en samarbetspartner. Oftast finns en grundidé från kunden om någon produkt som ska lyftas fram  – och sedan får jag koka ner mina tankar kring detta och bestämma vilka projekt jag ska satsa på. Därefter filade jag det sista på min första lördagskrönika i Expressen som kommer ut nästa vecka. Skönt att ha den inskickad och godkänd – det är alltid väldigt nervöst med nya jobb tycker jag. Sedan spelade jag in en liten mobilfilm till en pitch som ska in till SVT för en programide jag varit med och utvecklat och verkligen vill göra. Och nu är det bara att vänta och se.

Efter det var gjort var det lunchdags och jag joinade Jacob och Albin. Melker stod som vanligt redo under bordet ifall något skulle råka ramla ner.

Efter mat och massa kaffe la jag mig i soffan och fortsatte jobba. Skrev ihop svaren till en intervju, skickade fakturaunderlag till min revisor och gjorde några saker som min coach gett mig i uppgift.

Sedan kom barnen hem från förskolan och det blev dags att laga middag –   raggmunkar och stekt fläsk. Det är liksom en sport att se hur många av våra egna råvaror jag kan få med i en rätt och i denna ryms ovanligt många!

När barnen somnat vid sju drog jag på mig trädgårdskläderna och gick ut två timmar för att plantera kanelrosor och en massa härliga åkerbärsplantor. Men nu har jag kraschat i säng och ska se senaste avsnittet av Game of Thrones.

Ja, så kan en vardag i mitt liv se ut. Men nu är det ju helg –  hoppas ni får en fin sådan!