UnderbaraClara
Annons

Sängbordet

Alltså den här slöfocken. Som VET att han inte får ligga på bordet. Han är så slö och nöjd när solen skiner att han inte ens hör när jag kommer in i köket. Istället för att hoppa ner och låtsas som ingenting snarkade han bara lugnt vidare medan jag fotade honom. När han sedan vaknade kikade han på mig med ett öga, för att direkt somna om igen. För att sedan vakna med ett ryck och inse att det var matte som stod där och blängde. Då blev det fart på honom vill jag lova. Då formligen flög han ner från köksbordet.

Kommentera - 12 kommentarer
Föregående artikel De obekväma
Annons

De obekväma

I kväll sänds då äntligen mitt eget avsnitt av dokumentärserien De Obekväma i SVT klockan 22.00. Man kan även se reprisen i efterhand på UR-Play. Lovar att lägg ut länken här sedan när jag hittar den.

Kommentera - 7 kommentarer
Nästa artikeln Sängbordet
Föregående artikel Hemmafixar-lovet
Annons

Hemmafixar-lovet

Nu har min syster rest hem igen och vilka fina dagar vi haft ihop! Förutom att Anna och hennes man hjälpt oss en massa ute, och med renoveringar inne har vi bollat ideér och spikat alla detaljer kring det nya badrummet. Och idag så städade Anna vinden med mig.

Jag har haft ett enormt upplag av grejer där uppe. Kläder som jag vuxit ur, kläder som jag blivit för smal för. Gamla lampor som jag hade i min första lägenhet och allt skrot mellan himmel och jord. Hon bar kartongerna ner för vindstrappan och så parkerade jag min trinda kroppshydda på en kudde på golvet och så turades vi om att ömsom ropa Skänk! Släng! Spara! och sedan packa ner i nya kartonger och märka dem prydligt. Så himla skönt. Nu ekar vinden tom. Och jag känner att mitt sjuka behov av att bebisboa blivit något sånär stillat för en stund. Tack och lov för familjen!

 

Kommentera - 12 kommentarer
Nästa artikeln De obekväma
Föregående artikel Födelsedagen
Annons

Födelsedagen

Igår hann jag inte så mycket som öppna datorn för jag fyllde nämligen år. 28 år! Det kändes så märkvärdigt gammalt. Jag blev väckt med tårta på sängen och sång av Bertil, Jakob och min systers familj. Mys!

Anna hade bakat en helt sinnessjukt god tårta som kändes lite sjuttiotal med mandarinklyftorna sådär.

Sedan blev det paketöppning för hela slanten…

Och sedan fick jag den kanske bästa presenten av alla. En massa familjemedlemmar och släktingar som kom och hjälpte till att dra skräp och elda skrot, städa på gården, kärra ved och ta fram utemöbler. Så nu är hela tomten vårstädad! Helt perfekt att få hjälp med när jag inte klarar av att jobba mer än en halvtimme i stöten innan jag måste lägga mig och vila.

Kommentera - 31 kommentarer
Nästa artikeln Hemmafixar-lovet
Föregående artikel Påskafton

Påskafton

Idag har vi firat påskafton hemma hos pappa!

Med allt det godaste jag vet. Gravad lax, gubbröra, sallader, pappas kryddiga kyckling och massa annat gott

Gräddtårta med lemoncurd och färska bär på toppen som avslutning

Och så jag då. Som känner mig lite som en bomb som ska till att detonera. Jag åt tills jag blev helt vimmelkantig. Min fina klänning från Jumperfabriken blev allt trängre ju längre påskafton led. Så ofta när jag är gravid tänker jag tanken att jag ska knäppa upp mina allt för tajta byxor – bara för att inse att det inte finns något att knäppa upp. Ingen lättnad för magen att få. Den här proppfulla känslan är något man får leva med. I bortåt ett halvår ungefär. Phu.

Hoppas ni haft en fin påskafton allesammans!

Kommentera - 16 kommentarer
Nästa artikeln Födelsedagen
Föregående artikel Glad Påsk!

Glad Påsk!

Glad påsk på er alla! I år firar jag hemma för ovanlighetens skull. Min syster och hennes familj är här så det blir till att fika, hänga och vila i dagarna fem. Lite renoveringshjälp kommer jag också att få! I morgon kommer vi laga påsklunch och gömma påskägg och så får Bertil och Juni bli påskkärringar!

Titta vilka fina påskkort jag fått förresten! Bloggläsaren Camilla skickade ett helt kuvert fullt med gamla vackra kort till mig – så himla omtänksamt

Kommentera - 8 kommentarer
Nästa artikeln Påskafton
Föregående artikel Annorlunda val

Annorlunda val

Hittade den här bilden från förra sommaren och blev helt varm i hjärtat. Jag och Bertil var ute i trädgården en kväll och höll på med vårsådden. Hans säkra hand kring räfsan, hans självklara vilja att vara med överallt och testa allting. Jag är så glad att jag får ge honom det här. Vad han än väljer att göra i livet och var han än väljer att bo har han med sig detta. En självklar känsla av att man kan odla sin egen mat. Att maten på tallriken är ett resultat av vad man själv har gjort. Att en potatis inte behöver ha besprutats sju gånger innan den hamnar på middagsbordet. Att djur faktiskt kan leva värdiga liv innan de blir till mat. Att det inte är ett dugg konstigt eller främmande eller ens särskilt svårt.  Att man kan göra annorlunda. Och att det som är annorlunda idag var norm för bara några generationer sedan.

Kommentera - 13 kommentarer
Nästa artikeln Glad Påsk!
Föregående artikel På omslaget