UnderbaraClara

Att folk orkar...

Apropå att jag har ett liv liv fast jag fått barn och att det uppenbarligen provocerar:

”Jag blir faktiskt inte ett dugg imponerad bara förskräckt! När njuter du av ert barn? Varför så många oviktiga projekt när det enda viktiga är det lilla livet?

/ Ulrika • Maya

  Kan inget annat än att citera din rubrik ”att folk orkar”… Samtidigt kan jag inte låta bli att le när jag ser att du publicerar den sura kvinnans inlägg, rätt upp!
  Upptäckte din blogg idag och har sträck läst den nu under någon timmas tid. En eloge till dig och din fin fina blogg, kan lovas att jag kommer fortsätta läsa den :)

 • http://litemera.blogg.se Ida K

  Självklart kan man tolka kommentaren på ett annat sätt än du gjorde. När jag såg kommentaren tänkte jag:
  1. Oj!
  2. Undrar vem som har skrivit det här och vilket syfte den kan ha haft?
  a) Elakt? Njä, det vill jag inte tro.
  b) Snällt? Hoppas det, vad kan man mena med detta? Ta det lugnt kanske? Ja, så var det nog.

  Se, det var svinenkelt. Att tolka andra människor som bråksökande leder till bråk såklart! Så gör tvärtom vettja, så blir alla glada. Bråka kan man göra när man har skäl till det.

 • http://litemera.blogg.se Ida K

  Jag tycker det är tråkigt att det är så hätsk stämning i kommentatorsfältet. Inte mot Clara – hon reder sig nog med tanke på den överväldigande majoritet som står bakom henne – men kommentatorer emellan. Vissa kan till exempel inte uttrycka sig bra men vill ändå gärna delta i diskussionen. Då är det tråkigt att så många väljer att tolka en kommentar på sämst möjliga sätt. Vad säger det om människorna som tolkar varje åsikt som skiljer sig från deras som ett elakt påhopp om det finns minsta lilla möjlighet att göra det?

  Och OM någon nu skriver spydigt eller dumt så finns det väl oerhört många bättre sätt att hantera en sån kommentar än att håna och peka ut personen som har gjort det. Tror någon verkligen att man kan övertyga en annan människa att tänka över sin åsikt på det sättet?

 • http://litemera.blogg.se Ida K

  Jag förstår det som att du menar att nyblivna mödrar inte behöver vara så duktiga hela tiden. Att det är en okej prestation att ”bara” vara med sitt barn och vila när det inte kräver uppmärksamhet. Och det är de väl inget fel att säga?

 • Sandra

  Jag har inte varit inne på Claras blogg på länge … surfar in och läser ikapp och hittar detta.
  Ulrika må vara av annan åsikt än Clara och hennes kommentar kan tyckas idiotisk av många men att hoppa på henne så som man har gjort här är ju heller inte rätt. Ni gör ju samma sak, till och med värre, hånar henne för hennes åsikt. I detta åsiktsfria land.
  Vem står upp för Ullrika?

 • Ashin

  hahaha du kunde inte ha skrivit bättre Det är precis som jag känner och som många många mammor inte vågar ”erkänna” nice one!

 • ellen

  Men Clara är ju faktiskt ingen gås utan en riktig människa!

 • M. Sh.

  Jag skulle aldrig orka att måla om el göra nåt sånt när jag hade ett litet barn. Men om jag hade en blogg som jag tjänade pengar på och att tio tusen människor skulle hylla mig, då skulle jag abslut orka :-D

 • Kossan Sara

  En undran: vem har kritiserat ”lattemammor” och vad ÄR en lattemamma??

 • Ida-Maria

  Hallå! Jag vill påminna mig själv och alla andra om att det här är en blogg. En blogg med bilder och text som är valda och regisserade av Clara. Hon visar inte upp HELA sitt liv. Vi följer inte hennes dagar sekund för sekund. Vad vet jag egentligen om hur hon fördelar dygnets 24 timmar mellan barn, man , hund och intressen? Kan vi inte ge människor lite space att leva sina liv utan förutfattande meningar om prioriteringar hit och dit?
  Heja Clara att du lever ditt liv fri och modig! Kramar till dig

ANNONS
ANNONS