UnderbaraClara

Ett rop på hjälp!

Jag har ett stor problem; jag är en slarvmaja. Jag släpper saker rakt ner utan en tanke på att vika ihop och lägga undan. Jag glömmer byxorna på köksbordet, tandborsten i fönstret. Jag lämnar lillen strumpor överallt i huset och låter en gammal kissblöja ligga kvarglömd på toalettgolvet. Jag förstår inte varför jag är sådan här. Jag HATAR ju stök. Min man hatar också stök och jag ska inte säga att han hatar mig när jag gör så här…men inte fasen flödar kärleken inte.

Jag är själv less på att det är som ebb och flod här hemma. Jag drar fram och drar fram och drar fram. Sedan får jag ett ryck och rensar bort alltihop på en gång. Sedan drar jag fram och drar fram och drar fram och så börjar det om. Det är inte kul men jag gör det inte medvetet. Jag önskar att jag skulle börja lägga sakerna på rätt ställe på en gång. Men jag har alltid så många tankar i mitt huvud, så många projekt på gång, så mycket impulsivitet i kroppen att det gör fysiskt ont att stoppa mitt flow för något så banalt som att lägga smutsiga sockar i tvättkorgen istället för att bara slänga dem i något hörn. Men nu har jag tröttnat och vill verkligen förändra mitt beteende i grunden. Jag tror att den här tiden jag spenderar med att plocka plocka plocka skrot skulle kunna ägnas åt något bättre.

Kan inte ni tipsa mig om hur jag ska göra? Finns det fler slarvmajor som lyckats bättra sig? Som lyckats få lite mer ordning på sina liv? Som lyckats bli sådana där pedanter som städar undan efter sig på en gång. Utan ansträngning och viljekraft – bara på rutin. Lika rutinerat som jag inte gör det. Snälla! Terapia mig! HJÄÄÄLP!!!

 • Sandra

  Jag känner igen detta alltför väl från min egen lägenhet som ser osannolikt rörig ut för den totalorganiserade person jag annars anser mig vara.
  Passade på att ta upp detta med en terapeut eftersom det tenderar att skapa konflikter.
  Jobbat med detta utifrån mindfulnessperspektiv genom att dels bara titta på röran utan att göra något åt det och tvinga mig själv att stå ut med ett visst obehag detta väcker.
  Sen också tränat på att småstäda genom att bara diska hälften av disken eller dammsuga utan att plockat undan allt och dammtorkat först. Och sen sätta mig ner och bara vara acceptera det lilla jag gjort.
  Efter ett antal gånger är det fortfarande rörigt, men jag småplockar lite här och där och det är inte längre ett totalt kaos.

ANNONS
ANNONS