UnderbaraClara

Kladdkakemuffins

Kladdkakemuffinsarna från lillens kalas är verkligen att rekommendera.  Så goda att man blir vindögd och ställer sig på ett ben, hissar svenska flaggan i topp och spelar en fanfar genom att prutta med armhålan. De är väldigt mäktiga så räkna inte med att gästerna äter mer än fem. Var alltså.

125 g smör

2 ägg

3 dl ljust muscavadosocker

2,5 dl vetemjöl

5 msk kakao

 

1 msk vaniljsocker

1krm bakpulver

1 nypa flingsalt

100 gram mörk choklad med nötter

Smält smöret och låt det svalna. Vispa ägget och sockret riktigt flufffigt. Blanda torrvarorna och vänd försiktigt ned i smeten med en slickepott. Tillsätt slutligen smöret. Fyll muffinsformarna till 80 procent. Så att de jäser upp och blir riktigt höga. Tryck ner några rutor mörk choklad i varje form. Grädda sedan i 175 grader i ca tio minuter. De ska kännas kladdiga i ugnen! När de tas ut ur ugnen sjunker de ihop i mitten. Men det gör ingenting för där ska ju grädden ligga! Klicka i grädde och dekorera med kiwi och vindruvor – det syrliga är gott till den söta chokladen.

Kommentera

Kommentera

Jag igen….måste berätta att 10-åriga barnbarnet varit hos mig och bakat dessa muffins igen. Nu är vi många som tycker detta är det ultimata kladdkakereceptet. Barnbarnet kan dessutom receptet utantill numera :)

Bia http://biaweb.se 2012-11-08 17:46 /

Svara

Letar kakrecept, faller för din beskrivning av hur goda de är. Nu ska jag bara skaffa en flagga samt lära mig prutta i armhålan… :) Tack för receptet!

Bia http://biaweb.se 2012-06-26 12:08 /

Svara

Oj så mumsiga de ser ut! Ska definitivt testa det här receptet nästa gång vi får gäster. :)

Jenni http://jennistankar.wordpress.com/ 2012-03-04 20:08 /

Svara

Mina blev inte lika tjusiga som dina (visar på min blogg sen – hade varken grädde eller kiwi till hands när jag tog ut dem ur ugnen) – men HELLGÅTES vad goda de blev! Gjorde både en variant med mörk choklad och en som jag toppade med Marabous nya ”Starbar”. Har inte provat den senare ännu, men kan tänka mig att det blev snuskigt gott. Ska vänta in sambon med grädden ikväll, då blir det frossa av :) Tack för receptet!

Veronica http://veronicasvy.blogspot.com 2012-03-01 17:17 /

Svara

Så fina! Ser väldigt goda ut :) Älskar din header!

Ellen http://ttypisktellen.blogg.se 2012-02-24 10:34 /

Svara

Hahaha ååå det låter ju supergott :D

Lina http://linisflinis.blogspot.com 2012-02-23 15:56 /

Svara
ANNONS
ANNONS