UnderbaraClara
Annons

Kladdkakemuffins

Kladdkakemuffinsarna från lillens kalas är verkligen att rekommendera.  Så goda att man blir vindögd och ställer sig på ett ben, hissar svenska flaggan i topp och spelar en fanfar genom att prutta med armhålan. De är väldigt mäktiga så räkna inte med att gästerna äter mer än fem. Var alltså.

125 g smör

2 ägg

3 dl ljust muscavadosocker

2,5 dl vetemjöl

5 msk kakao

 

1 msk vaniljsocker

1krm bakpulver

1 nypa flingsalt

100 gram mörk choklad med nötter

Smält smöret och låt det svalna. Vispa ägget och sockret riktigt flufffigt. Blanda torrvarorna och vänd försiktigt ned i smeten med en slickepott. Tillsätt slutligen smöret. Fyll muffinsformarna till 80 procent. Så att de jäser upp och blir riktigt höga. Tryck ner några rutor mörk choklad i varje form. Grädda sedan i 175 grader i ca tio minuter. De ska kännas kladdiga i ugnen! När de tas ut ur ugnen sjunker de ihop i mitten. Men det gör ingenting för där ska ju grädden ligga! Klicka i grädde och dekorera med kiwi och vindruvor – det syrliga är gott till den söta chokladen.

Annons
  • Pingback: Jag lagar mat. | Recept och middagstips på nätet | Kladdkakemuffins from heaven

  • http://biaweb.se Bia

    Jag igen….måste berätta att 10-åriga barnbarnet varit hos mig och bakat dessa muffins igen. Nu är vi många som tycker detta är det ultimata kladdkakereceptet. Barnbarnet kan dessutom receptet utantill numera :)

  • http://biaweb.se Bia

    Letar kakrecept, faller för din beskrivning av hur goda de är. Nu ska jag bara skaffa en flagga samt lära mig prutta i armhålan… :) Tack för receptet!

  • http://jennistankar.wordpress.com/ Jenni

    Oj så mumsiga de ser ut! Ska definitivt testa det här receptet nästa gång vi får gäster. :)

  • Pingback: Emma Johanna Sonesson » Blog Archive » Inflyttningsfika nr 1

  • http://veronicasvy.blogspot.com Veronica

    Mina blev inte lika tjusiga som dina (visar på min blogg sen – hade varken grädde eller kiwi till hands när jag tog ut dem ur ugnen) – men HELLGÅTES vad goda de blev! Gjorde både en variant med mörk choklad och en som jag toppade med Marabous nya ”Starbar”. Har inte provat den senare ännu, men kan tänka mig att det blev snuskigt gott. Ska vänta in sambon med grädden ikväll, då blir det frossa av :) Tack för receptet!

  • http://ttypisktellen.blogg.se Ellen

    Så fina! Ser väldigt goda ut :) Älskar din header!

  • http://linisflinis.blogspot.com Lina

    Hahaha ååå det låter ju supergott :D

  • http://www.mittialltvitt.blogg.se Julia

    Mumms sååå gott!
    Och så snygga dessutom…!! :-)

  • Sara

    Sur för att du inte får några kommentarer på dina inlägg där du kopierar fem år gamla inlägg från expressen?

  • http://pandoransbox.blogspot.com Johanna

    De ser riktigt goda ut! Blir riktigt sugen på kladdkaka!

  • http://www.velit.devote.se Emma

    Dom såg verkligen jätte goda ut! Jag bakade ett kanon gott bröd idag.

  • http://www.ellllliiiiin.blogg.se Elin

    Det här receptet måste jag prova. De ser helt underbart goda ut. =)

  • Anna

    Mums! :)

  • http://saraannamaria.nu Sara

    Jag har precis döpt om dessa till något mer passande: Halleluja-kladdisar.
    Tack för ett sjukt gott recept!

  • Pingback: Halleluja-kladdisar – en skänk från ovan. | Jag & mitt

ANNONS
ANNONS