UnderbaraClara

Om ni vill göra något vettigt.

Se denna film. Bara gör’t! Se och dela. Jag vet, man orkar aldrig klicka på videos som folk lägger upp. men jag säger – GÖR det! NU!

 • PocketDream

  Googla på IC så kommer det upp massor av info från vitt skilda källor som pekar på hur smutsig organisationen är.

 • PocketDream

  Exakt vad är det i detta som är så ”häftigt”? Du sa det själv- ”Men det är också skrämmande hur mycket felaktigheter som också skulle kunna spridas på detta sätt…”
  Det är ju just det som hänt i och med spridandet av den här filmen. Bakom filmen står en amerikansk lobbyorganisation (varning nr 1) som ber om pengar genom att förvrida fakta (varning nr 2) för att stoppa en enda ond man (varning nr 3) och sedan lägger dessa pengar på militär verksamhet (varning nr 4).
  Jag blir mörkrädd när jag läser alla naiva kommentarer om att ”det må vara hänt” att fel person får pengar på banken så länge fler får upp ögonen för vad som händer i Afrika. Skänk pengar till renhåriga organisationer, tex Rädda Barnen. Men inte til IC!

 • PocketDream

  Som att man skulle tro på något som grundarna påstår, bara för att de publicerat det på amazon…? Det är BEVISAT att pengar går till militär verksamhet för att ”stoppa Kony” och IC är en amerikansk lobbyorganisation! Hur svår kan ekvationen vara? Vakna, Lady Dahmer!

 • Anna-Maria

  Jag har nu tittat på denn video och jag måste bara säga… att vi alla måste öppna ögonen för vad som händer i resten av omvärlden!
  Vi kan inte gå omkring med skygglapparna på längre, världen behöver oss. Hur vi än går till väga så måste ju något göras.
  Men vi kan inte rädda världen genom att gå in och kriga och döda mer människor.
  Det viktigaste vi kan göra är att öppna ögonen och börja se oss omkring!

 • vargen

  jamen toppen sänd ut trupper från amerikanarna igen. De är ju så bra på mänskliga rättigheter själva. Undrar hur många civila de kommer att döda i jakten på Kony? Någon som har siffror på hur många de dödade i jakten på Osama? Jag kräks. USA borde stå inför rätta för sina folkmord innan de ser sig själva som dommare över förtryckare i andra länder.

  Och nej det här är ingen kritik mot att Kony uppmärksammas. Det han gör är fruktansvärt. Men någon som frågar sig varför han gör det han gör? Något i världsordningen är ju helt galet när folket tar till sådana extremer. Kanske dags att ändra världsordningen? Strukturen som gör folk till desperata idioter och mördare. Ett inkluderande samhälle tex? Klassklyftorna? Hallå? Kony är ett resultat av den politiska situationen i Uganda i synnerhet och resterande världen i övrigt.

  Håller med Hanna Friden. Sluta sprid Kony Videon!

 • Anna

  Bra Klara!

 • http://icingonthecakeblog.blogspot.com Isabelle

  Jag håller verkligen med dig här. Vi i västvärlden borde skämmas över hur vi behandlat denna sårbara världsdel. Och även om jag betraktade videon med en viss skepsism, så tycker jag likväl att skaparen har använt sociala medier på rätt sätt, då den fått en så otrolig uppmärksamhet och genomslagkraft. Oavsett om organisationen är tillförlitlig eller ej så tror jag likväl att VIDEON fått upp många människors ögon. Jag tycker man ska se till det faktiska problemet att det är BARN som far illa och försöka göra sitt bästa för att bidra till en bättre och mer rättvis värld. Någonstans måste man börja, och kanske har denna video inspirerat människor med enbart goda avsikter och noll baktanke att faktiskt vilja AGERA.

 • http://sakochbild.blogspot.com/ Ina – Sak och bild

  Jag tycker videon att är problematisk på många sätt det gjorde det väldigt intressant att läsa om vad några afrikanska bloggare tycker: http://www.boingboing.net/2012/03/08/african-voices-respond-to-hype.html

 • http://www.ebbapalandet.blogspot.com EbbaPåLandet

  bra där!

 • emma

  men bevisligen går det ju att få fram mer än 32 procent till ändamålet! andra organisationer lyckas ju, så varför ska man då välja invisible children?

 • Andrea

  Amnesty uttalar sig nu i frågan. Låt mig citera: ”Amnesty International anser att gripandet av Joseph Kony ska ledas av regeringarna i de länder där Herrens motståndsarmé verkar och inte av USA:s styrkor. Både FN och Afrikanska Unionen har en viktig roll när det gäller att stödja de ansträngningar som görs för att gripa LRA-ledarna och för att skydda de mänskliga rättigheterna.”

  Pressmeddelandet hittar ni här: http://www.amnesty.se/nyheter/nyheter/37106/

  (Clara, varför har du inte godkänt min förra kommentar? Den var väl inte särskilt provocerande??)

 • emma

  kan man INTE ställa sig bakom utan obehagskänslor (ska det naturligtvis stå)…

 • emma

  vad du säger clara är att sensmoralen är fin, men inte nödvändigtvis organisationen. jag tycker att sd:s film mot hedersrelaterat våld också har ett vettigt budskap om att hedersvåld är dåligt, men jag skulle aldrig för mitt liv sprida den ändå!
  tror du verkligen att personer som okritiskt för vidare en sådanhär dramaturgiskt välarbetad film kritiskt reflekterar över vilken organisation som är bäst att stödja? det tror inte jag…

 • emma

  http://www.dn.se/nyheter/varlden/succeartad-valgorenhetskampanj-kritiseras

  sensmoralen må vara fin, men organisationen kan man ställa sig bakom utan obehagskänslor! jag tycker att alla borde vara lite mer kritiska.

 • cruella

  Se filmen och bli berörda men fundera ett extra varv på var era eventuella pengar gör bäst nytta! Det finns andra organisationer som jobbar för att få slut på krig, våldtäkter, rekrytering av barnsoldater och diverse avarter världen över; jag ger hellre pengar till Action Aid, Amnesty eller Rädda barnen.

ANNONS
ANNONS