UnderbaraClara

Om ni vill göra något vettigt.

Se denna film. Bara gör’t! Se och dela. Jag vet, man orkar aldrig klicka på videos som folk lägger upp. men jag säger – GÖR det! NU!

Kommentera

Kommentera

Jag har nu tittat på denn video och jag måste bara säga… att vi alla måste öppna ögonen för vad som händer i resten av omvärlden!
Vi kan inte gå omkring med skygglapparna på längre, världen behöver oss. Hur vi än går till väga så måste ju något göras.
Men vi kan inte rädda världen genom att gå in och kriga och döda mer människor.
Det viktigaste vi kan göra är att öppna ögonen och börja se oss omkring!

Anna-Maria 2012-03-12 09:44 /

Svara

jamen toppen sänd ut trupper från amerikanarna igen. De är ju så bra på mänskliga rättigheter själva. Undrar hur många civila de kommer att döda i jakten på Kony? Någon som har siffror på hur många de dödade i jakten på Osama? Jag kräks. USA borde stå inför rätta för sina folkmord innan de ser sig själva som dommare över förtryckare i andra länder.

Och nej det här är ingen kritik mot att Kony uppmärksammas. Det han gör är fruktansvärt. Men någon som frågar sig varför han gör det han gör? Något i världsordningen är ju helt galet när folket tar till sådana extremer. Kanske dags att ändra världsordningen? Strukturen som gör folk till desperata idioter och mördare. Ett inkluderande samhälle tex? Klassklyftorna? Hallå? Kony är ett resultat av den politiska situationen i Uganda i synnerhet och resterande världen i övrigt.

Håller med Hanna Friden. Sluta sprid Kony Videon!

vargen 2012-03-11 21:06 /

Svara

Bra Klara!

Anna 2012-03-11 19:28 /

Svara

Jag tycker videon att är problematisk på många sätt det gjorde det väldigt intressant att läsa om vad några afrikanska bloggare tycker: http://www.boingboing.net/2012/03/08/african-voices-respond-to-hype.html

Ina - Sak och bild http://sakochbild.blogspot.com/ 2012-03-09 23:25 /

Svara

Amnesty uttalar sig nu i frågan. Låt mig citera: ”Amnesty International anser att gripandet av Joseph Kony ska ledas av regeringarna i de länder där Herrens motståndsarmé verkar och inte av USA:s styrkor. Både FN och Afrikanska Unionen har en viktig roll när det gäller att stödja de ansträngningar som görs för att gripa LRA-ledarna och för att skydda de mänskliga rättigheterna.”

Pressmeddelandet hittar ni här: http://www.amnesty.se/nyheter/nyheter/37106/

(Clara, varför har du inte godkänt min förra kommentar? Den var väl inte särskilt provocerande??)

Andrea 2012-03-09 16:02 /

Svara

http://www.dn.se/nyheter/varlden/succeartad-valgorenhetskampanj-kritiseras

sensmoralen må vara fin, men organisationen kan man ställa sig bakom utan obehagskänslor! jag tycker att alla borde vara lite mer kritiska.

emma 2012-03-09 14:50 /

Svara

kan man INTE ställa sig bakom utan obehagskänslor (ska det naturligtvis stå)…

emma 2012-03-09 15:03 /

Se filmen och bli berörda men fundera ett extra varv på var era eventuella pengar gör bäst nytta! Det finns andra organisationer som jobbar för att få slut på krig, våldtäkter, rekrytering av barnsoldater och diverse avarter världen över; jag ger hellre pengar till Action Aid, Amnesty eller Rädda barnen.

cruella 2012-03-09 13:35 /

Svara

Jag tyckte Hanna Fridén sa det väldigt bra i hennes inlägg om detta.

http://www.hannafriden.com/politik-samhalle/sluta-sprid-konyfilmen-invisible-children-bakom-filmen-gar-inte-att-lita-pa/

Vi är så benägna att tro gott om detta för att vi inte känner till organisationen. Det första vi får veta är att dom vill bekämpa och arrestera en gerillaledare som kidnappar, mördar, förslavar och utnyttjar barn. Självklart är vi emot det, det är ALLA! Men så får vi veta att organisationen bakom kampanjen inte är all good, men det gör liksom inget, för saken är ju så bra att kämpa för, skit samma vem som vinner pengar på det.

Men!

Ta den värsta organisation du kan tänka dig, ta ett land som har lagar där homosexuella mördas, där man förlorar jobbet om man strejkar, ta en person som utför stora terrordåd. Tänk dig att den organisationen, det landet eller den personen skulle stå bakom den här kampanjen – skulle det då vara ok att stödja detta, sprida det vidare och låta dom vinna pengar på det? Bara för sakens skull? Verkligen?

Så allt handlar om vad man vet först. Sen är det inte så lätt att ändra uppfattning tydligen. First Impression Lasts – och det är Invisible Children grymt medvetna om.

Paperback Lover http://paperbacklover.blogspot.com 2012-03-09 13:27 /

Svara

Hej! Jag blev otroligt engagerad första gången jag såg den, men efter diskussioner med andra insåg jag det jag egentligen visste. Uganda har mycket fler problem, de är en diktatur där toppskiktet ständigt bryter mot mänskliga rättigheter och är anklagade för brott mot mänskligheten. I den här artikeln:http://tumblr.thedailywh.at/post/18909727859/on-kony-2012-i-honestly-wanted-to-stay-as-far
kan man läsa om olika tankar angående frågan. Någon som var slående uttrycktes så här: ”But killing Kony won’t fix anything, just as killing Osama bin Laden didn’t end terrorism.”

Jag menar på inget vis att vara dryg, men jag tror det är viktigt att låta det här komma upp är alla blir engagerade, man får inte blir fartblind. Tack för en härlig blogg!

Sussi 2012-03-09 10:44 /

Svara

Läs för allt i världen detta innan ni skänker pengar eller sprider video klippet:

http://www.hannafriden.com/politik-samhalle/sluta-sprid-konyfilmen-invisible-children-bakom-filmen-gar-inte-att-lita-pa/

E 2012-03-08 21:28 /

Svara
ANNONS
ANNONS
Blogglistenhits