UnderbaraClara

Trädgårdsplaner

Just nu håller jag som bäst på att planera sommarens odlingar. De ska utökas betydligt från förra året. Morötter och rädisor. Flera sorters sallat. Enorma mängder sockerärtor. Egen lök förstås, flera sorter. Frilandsgurka, squash och så kryddor. Stevia, oregano, basilika, pepparmynta, salvia, rosmarin, timjan. Tomater förstås, och jordärtskockor. Ruccola och rödbetor. Kanske lite mangold, bara för att man ska få lite självförtroende. Bönor vill jag ha också, även om det brukar misslyckas för mig.

Å om jag bara hade pengar att lägga på ett växthus – då skulle jag odla betydligt mer. Men får jag några slantar över är första prioritet faktiskt hönor. Komplett med tupp och allt! Det är ingen i Umeå med omnejd som har ett gammalt skjul, en lekstuga eller en liten barack som de vill bli av med förresten? Bara hojta i så fall. Jag letar efter något att husera hönsen i.

Kommentera

Kommentera

Att skaffa höns är nog det bästa påhitt jag har fått på senare år. Dom är så roliga.
//M

Hönsflocken 2012-03-24 18:53 /

Svara

Kul att du ska utöka odlingen! Jag och grabben och också mitt i odlingsplanerna. Vi tänkte faktiskt bygga vårt eget växthus – en billig historia av byggplast och enkla stommar. Kanske skulle vara något för dig med? Så kanske bönorna har lust att hänga kvar i år ;)

Kim - Expedition Grön http://www.expeditiongron.se 2012-03-17 21:10 /

Svara

I år har jag testat något som känns lite vågat; jag har vintersått! Lite olika blommor som enligt listan lär funka, och även lite spenat och grönkål fick följa med…Så nu står lådor med nysådd ute i kylan och ibland i vårsol…och faktiskt börjar det titta fram. Ska bli spännande att se vad som händer och om det verkligen blir något. Nån som testat och kan ge goda råd?
Undrar också om det bara är jag i hela världen som alltid misslyckas med morötter? Till barnens stora besvikelse, varje år…

BrittaiBröl 2012-03-16 00:29 /

Svara

Va kul det ska bi å se bilder på erat ätbara hemma, själv ska jag åter igen mäst satsa på att få bort allt vi inte vill ha i trädgården för att sedan få tid till att göra det vi vill med trädgården… mycket jobb

LinaL http://mammalivetpalandet.blogspot.com/ 2012-03-15 12:08 /

Svara

Jag klurar på en liten odling på balkongen i vår! Potatis tror jag minsann att jag kan få till om man odlar i hinkar! Hoppas jag..! :D

Sofie Strahl http://earlgreydeluxe.blogspot.com 2012-03-15 10:06 /

Svara

Kolla in min kompis Anders trädgårdsblogg för bra odlingstips och idéer om ovanliga ätliga växter man kan odla i trädgården: http://jordihatten.wordpress.com/category/jord-i-hatten/vackert-atbart/

Kristin http://littlepotofgold.wordpress.com 2012-03-15 07:26 /

Svara

Åh! Hoppas att ni kollar in ”Den njutbara trädgården” på SVT1 (och SVTplay!). Massa fint om att odla gott och bra…

Lina 2012-03-14 21:22 /

Svara

Visst ser det så där extra gott ut när hon odlar?!

Anneli 2012-03-15 18:15 /

Så fint med den röda pelargonen i trälådan! Härligt med plantering, önskar att jag också hade hus o trädgård!=)

Gabriella http://elephantzoul.blogg.se 2012-03-14 21:13 /

Svara

Blir så glad över din blogg och dina underbara bilder på B. En så söt ung man. Idag blev jag så inspirerad över allt du ska så och vilka fina fröpåsar. Var köper du frö????

elisabeth carlsson 2012-03-14 21:13 /

Svara

Gud så härligt och inspirerande!

Anna 2012-03-14 19:58 /

Svara

Har du läst ”Stefans lilla gröna” – boken? Där har man hönsen i en eggmobil, en gammal husvagn som man kan flytta runt i trädgården efter behov. Smart!

Noora 2012-03-14 18:36 /

Svara

Nog har vi en lekstuga allt som knappt har något golv kvar så den ska faktiskt rivas. Just nu står den kvar för att vi har den som provisoriskt trädgårdsförråd. Tyvärr så blir omnejden lite väl bred om ni skulle behöva åka ända ner till Gästrikland för att hämta den : ) Men nu när du säger det så skulle den bli ett väldigt elegant hönshus ; )

Anneli 2012-03-14 16:21 /

Svara

Förresten Clara, det finns ju flyttbara växthus i miniatyr att köpa som man kan sätta på stora pallkragar! Kostar runt 350 kr tror jag.

Anneli 2012-03-14 16:38 /

ANNONS
ANNONS
Blogglistenhits