UnderbaraClara

Är det bara Loreen som orkar och vågar?

Jag tycker att det är så härligt att just Loreen vann ESC. Det ingjuter hopp! Hon vann utan att ha miniklännig, gigantiskt fönat hår och silikonläppar. Något som verkar vara en regel för kvinnor i dessa sammanhang. Loreen gjorde någonting helt annat – någonting mycket mindre publikfriande. Ändå gick det hem. Förmodligen just därför. Men inte nog med att hon sjunger som en gudinna, hon har integritet och utstrålning och hon gör bra saker med den uppmärksamhet hon får.

Loreen använde tävlingen i Azerbaijan till att ifrågasätta regimen. Hon använde sin röst till att stå upp för några av de människor som på olika sätt kämpar mot korruptionen och styret i landet. Tänk om fler stjärnor kunde göra det?! Tänk om fotbollsproffsen kunde göra detsamma när de i sommar spelar i Ukraina. Eller hockegrabbarna när de besöker VM i Vitryssland. Tänk om de kunde rikta lite av strålkastarljuset mot de oppositionella i dessa länder. Kanske några av alla kristna som förtrycks, förföljs och hotas i Vitryssland? Eller några av alla handikappade barn som göms undan på institutioner och framlever sina liv bältade i sängar. Jag önskar verkligen att de skulle göra det, men jag tror tyvärr inte att det kommer att ske.

 • Anne

  Det var kanon att Loreen tog hem det. Oavsett om hon bryter mönster eller inte. Jag har bara en fråga om att ta ställning under fotbolls-EM. Vet vi att dom inte har gjort det? Bara för att det inte står i Aftonbladet kan ju många ha tankar och funderingar (och leva ut dom).

 • Pingback: Att vara sin egen bästis » Apans fabulösa preggoblogg

 • Lili

  Håller helt med dig Clara!
  Är så innerligt glad att Loreen vann!!!
  Inte bara för att hon är magiskt vacker, modig och begåvad utan framförallt för att hon var den enda som stod för värme och hjärta och själ i den där tävlingen.
  Fina fina Loreen!!!!

ANNONS
ANNONS