UnderbaraClara

Ljuslykta av gamla stearinstumpar

På hösten brukar det blir många ljusstumpar över. Jag sparar dem i en påse och när jag har nog många smälter jag ner dem till nya ljus. Det är enkelt – gör bara ett vattenbad och lägg stumparna i en rostfri balja. Låt smälta och fiska sedan upp vekarna. Häll därefter ner ljusmassan i en burk och stoppa ner en veke. Låt stelna och sedan är det bara att elda!

Här har jag använt en gammal glaskonserv som ljuslykta. Det blir rustikt och fint. Tillsätter man några droppar eterisk doftolja för ljus får man ett doftljus. Just det här doftljuset stå inne i badrummet och brinner.

Kommentera

Kommentera

Var får jag tag på doftolja för ljus?

Jeanette 2012-12-17 22:52 /

Svara

Så har vi gjort under hela uppväxten med! Mamma sparade alltid stumparna och så gjorde vi egna ljus som julpyssel varje år, riktigt mysigt! Fint att ha dem i glasburkar också! :)

Esters hörna - En hörna full av sötsaker och pyssel http://www.estershorna.com 2012-12-06 22:46 /

Svara
ANNONS
ANNONS
Blogglistenhits