UnderbaraClara

Femte luckan i adventskalendern

Idag är det den femte december och således dags att öppna lucka nummer fem i julkalendern! Bakom den döljer sig ett presentkort från Ekokul till ett värde av 500 kronor. På ekokul.se har jag hittat många fina barnsaker till lillen. Allting ekovänligt och av bra kvalitet!

För att delta i tävlingen ska du svara på frågorna

- Vad är pysselmaterialet Happy Mais gjort av?

- Motivera varför du vill vinna ett presentkort från just ekokul.se

* Tävlingen pågår tom 5/12 kl. 23.59. Vinnaren utses av ekokul.se och deras beslut kan ej överklagas. Ev. vinstskatt betalas av vinnaren. Priset består av ett presentkort till ett värde av 500 kronor.

Kommentera

Kommentera

1. Majsstärkelse
2. Kanske får jag då ”ändan ur vagnen” och börjar handla ekologiskt!

Marie Enarson 2012-12-06 00:46 /

Svara

Jag är en modern person
med takt och ton
och jag vill lägga min tid
på att skapa julefrid;
Hos Er på ekokul
köper jag mig en ekologisk jul.
Soldrivet, handdrivet och komposterbart
hos er är julklappen tillverkad hållbart.

I mitt hus
bland gran coh tända ljus,
halmbockar och gran
bor också ett litet barn.
Hon är dotter till två hippies
och har ännu aldrig firat jul, inte ens Pippis
Vi vill ge henne en hoppfull framti d
och önskar att få börja med julefrid
hos Er på ekokul!

Happy Mais är ett nytt slags byggmaterial tillverkat av Mater-Bi som är baserat på majsstärkelse och helt biologiskt nedbrytbart. Det är färgat med milda livsmedelsfärger.

God jul önskar Anna-Maria

Anna-Maria Lindkvist 2012-12-06 00:10 /

Svara

1. Den är gjord utav Mater-Bi, alltså majsstärkelse.

2. För det vore en perfekt julklapp till mina vänner som snart ska få barn! Eftersom jag själv varken har man eller barn just nu så kan jag lika gärna passa på att välsigna någon annan. Skulle glädja både mig, mina vänner och deras strax nyfödda lilla kott :)

Sofie Brånedal http://craxyknas.blogg.se 2012-12-06 00:03 /

Svara

1) Happy mais är gjort av majsstärkelse.

2) Jag vill vinna presentkortet eftersom jag gillar Ekokuls miljö- och barnvänliga sortiment och skulle vilja ge barnen i familjen klappar därifrån. Jag har redan köpt några klappar från Ekokul men skulle hemskt gärna fylla säcken med några fler grejer eftersom jag vet att de små barnens ögon skulle tindra som snökristaller om de fick varsin båtkanna, lite happymais eller vrsin ficklampa att leka med. Julen är barnens och glädjens högtid och trots att gemenskapen är det viktigaste vore det guld värt för en mamma/moster utan inkomst att kunna förgylla barnens jul!

elin 2012-12-06 00:00 /

Svara

Happy Mais är gjort av majsstärkelse. Och jag vill gärna vinna så att vår jultomte ska kunna göra ett bättre jobb med justare klappar i år.

Lotte 2012-12-06 00:00 /

Svara

Happy mais är gjort av majsstärkelse.

Min anledning för att tävla (och vinna) är att jag skulle använda presentkortet för att köpa julklappar till dotterns kusiner. Jag vill gärna inspirera till miljövänligare inköp hos andra genom att visa vad mycket fint och roligt man kan hitta.

Jenny / Ekomamma i stan http://ekomammaistan.wordpress.com 2012-12-05 23:57 /

Svara

Ja, vad kul!
Happy Mais är gjort av majsstärkelse! Vi vill vinna för att vi vill kunna köpa miljövänliga grejer till vårt barn och det kniper i pengapungen. Vi gör en del grejer själva av trä, men önskar mer grejer som är utvecklande att leka med för ett barn! Det vore dock kul att vinna för att kunna erbjuda lite mer av ekokuls utbud än vad vi kan göra nu. Vi älskar ekokuls produkter och vill gärna att vårt barn ska kunna leka med deras grejer mer!

Malin http://skogsmalins.blogspot.com 2012-12-05 23:56 /

Svara

Happy mais är gjort av majsstärkelse och färgat med godkända livsmedelfärger. Ja vaför skall jag/ vi vinna? För att jag de senast åren blivit mer intresserad av hälsosammare och miljövänliga allternativ. Nu väntas en fjärde liten bebis och självklart önskar jag den en bra start. Bla är Nappflaskorna i glas är en av de saker jag gärna vill prova.

Mia http://mia-kinoko.blogspot.com. 2012-12-05 23:49 /

Svara

Majsstärkelse!

Jag vill vinna för att kunna köpa en julklapp till min gudson. Vi har väldigt tight ekonomi och jag fick prioritera att köpa en julklapp till min dotter. Men det skulle vara roligt att kunna ge min gudson något också. Vi får låna så mycket av honom så det skulle vara kul om han kunde få något tillbaka.

Johanna http://andetaget.blog.se/ 2012-12-05 23:36 /

Svara

Nedbrytbart biologisk majsstärkelse.

Jag hade blivit mycket glad över ett presentkort hos ekokul. Jag och min sambo ska göra i ordning vår lilla flickas rum. Lite fina nya, och dessutom ekologiska, leksaker skulle göra det mer lekfullt!

Josfine Andersson http://www.josefinesmelodi.blogg.se 2012-12-05 23:32 /

Svara

Happy mais är gjort av majsstärkelse.
Den äldsta sonen fyller 3 år 6 dagar innan jul. Förra julen fick han ett garage för leksaksbilar av sina morföräldrar i födelsedagspresent/julklapp. Garaget höll i ca en halvdag. Vore så kul att vinna så jag kan köpa bra, rejäla presenter till barnen och visa föräldrarna att det finns bra alternativ till det plastiga.

Kram

NinaM 2012-12-05 23:30 /

Svara

Det är gjort av majsstärkelse med livsmedelsfärg. Jag vill så gärna köpa en glasflaska med silikonhölje till kvällsvällingen som min son älskar så högt. Att veta att hans mysigaste kvällsstund dessutom är helt fri från skadliga, hormonstörande kemikalier skulle kännas bra i mamma hjärtat!

Anna W 2012-12-05 23:26 /

Svara

Det är biologiskt nedbrytbar majsstärkelse som färgats med livsmedelsförg.

Jag skulle vilja vinna för att: jag älskar när jag med gott samvete mot miljön kan göra mina inköp. Handlar mest begagnat men med en sådan här underbar affär skulle julklapparna delas ut med gott samvete och det skulle kännas så bra i magen. Jag har aldrig handlat här men kan nu sluta leta med lykta efter ”miljöns leksaksaffär”. Här var den :)

Linda 2012-12-05 23:24 /

Svara

Får skapa själv , ska det stå…

Saramari 2012-12-05 23:23 /

Svara

Happy Mais är gjort av av majstärkelse och är en precis vad jag skulle vilja ge till min son som älskar att bygga och skapa och leka. Så fint med en miljövänlig leksak man går skapa själv.

Saramari 2012-12-05 23:22 /

Svara

Hej! Materialet är majsstärkelse. Och jag vill så hemskt gärna vinna för jag sitter med lite skral kassa och försöker hitta bra, roliga, meningsfulla och schyssta julklappar till min dotter och hennes kusiner. Att ge bort ekopresenter skulle glädja både mig och kusinernas föräldrar alldeles extra mycket!

Emma 2012-12-05 23:17 /

Svara

Majsstärkelse är Happy Mais gjort av!

Vi har valt bort enorma mängder leksaker till vår lille 1-åring, just eftersom det mesta innehåller så mycket konstigheter. Men nu har han börjat uppskatta och sukta efter leksaker på ett annat sätt, och då skulle det kännas himla bra att ge honom kvalitet framför kvantitet.

Malin 2012-12-05 23:14 /

Svara

Av”Yu-shu-shu”.(kinesiska för majs)
Den är därför mot miljön ganska najs.
Att vinsten gick till mej vore toppen,
prognosen för privatekonomin pekar nämligen mot botten…
Men om turen står mej bi kan min fina lilla tjej, i julklapp få en eko,reko toppengrej!!!

Cecilia 2012-12-05 23:06 /

Svara

Go’kväll!

1. Materialet som pysselmaterialet Happy Mais är gjort av heter Mater-Bi och är gjort av majsstärkelse.

2. Jag skulle vilja vinna prsentkortet från Ekokul då jag försöker vara klok när det kommer till lillens leksaker genom att satsa på smarta och hållbara saker. Jag känner sådan avsmak för den slit-och-slängattityd som är vanlig när det kommer till leksaker och försöker göra en förändring här hemma.

Håller tummarna!

Lisa http://lisanow.blogg.se 2012-12-05 23:01 /

Svara

Happy Mais är gjord av biologisk nedbrytbar majsstärkelse! Hur bra som helst! Vi skulle handla giftfria saker till vårt första barn som beräknas komma i februari. Min sambo är extremt allergisk och vi jobbar nu på för fullt med att sanera bort så mycket gifter vi kan i vårt hem innan vårt kärleksbarn kommer!! Vi skulle göra glädjeskutt om vi vann :-)

Linda 2012-12-05 23:01 /

Svara

Happy mais är gjort av majsstärkelse.
Kul när man hittar en ny hemsida med fina ekogrejer. Finns mycket fint där som skulle passa till min 6 månaders kille Harry.

Karin 2012-12-05 22:55 /

Svara

Happy mais är gjort av majsstärkelse.
Det betyder att när vi pysslat klart här hemma kan vi lägga det i komposten om vi vill. Det vore så roligt att få visa min 4åring att även lek kan vara miljövänlig och att visa min 1åring att inte alltid är giftigt utan kan stoppas i munnen :)
Sen kunde vi även köpa en liten julklapp till deras fina kusin :)

Linn 2012-12-05 22:48 /

Svara

Hej!!

Det är gjort av majsstärkelse.

Prsentkortet skulle gå till att köpa fina leksaker till mina och mina syskons barn. Jag gillar att det är ekologiska och bra produkter för våra barn, jag har beställt från ekokul tidigare, jag gillar att leta efter alternativ till allt kommersiellt och stödja mindre och bra företag.

Frida 2012-12-05 22:47 /

Svara

Happy Mais innehåller majsstärkelse och är färgat med livsmedelsfärg.

Jag har sträckläst Katarina Johanssons bok Den onda badankan och verkligen insett vad mycket elände vi omges av men också att det finns alternativ – så som fina barnsaker från ekokul! Det skulle kännas fint att få lägga så fina saker under granen till min 3-åring och min nyfödda.

Elin Hedblad 2012-12-05 22:35 /

Svara

Majsstärkelse

Vill gärna vinna åt min 3-åriga dotter. Varför? Jo hon är mitt allt på jorden.

Elin S 2012-12-05 22:27 /

Svara

1. Happy Mais innehåller majsstärkelse och livsmedelsfärger.
2. Vi har inte mycket pengar i år på grund av studier och flytt hem till Sverige och eftersom vi bestämt att vår 17 månader gamla dotter bara ska få några få klappar, så vill vi gärna att dessa ska vara av kvalité och ta hänsyn till miljön. Egentligen tror jag att hon kommer att ha en riktigt fin ju oavsett vad hon får, men det skulle vara grädden på moset att få ge något riktigt fint från Ekokul.

Maria - An Apple Pie a Day http://applepieday.blogspot.se/ 2012-12-05 22:13 /

Svara

1. Majsstärkelse

2. Då skulle vi beställa några pussel till min 9 mån son så han har något att pilla med. Allt ska dessutom smakas på så då får han iaf inga kemikalier och skit i sig!

Hanna Andersson 2012-12-05 21:34 /

Svara

Det är gjort av majsstärkelse.

Jag och min son på 3,5 år älskar att pussla och pyssla men det är ibland svårt att hitta roliga – och vettiga! – saker att köpa. Hade aldrig hört talas om företaget men nu är jag såld på sakerna jag hittat!

Annika 2012-12-05 21:31 /

Svara

Svar: majsstärkelse.
Jag skulle vilja vinna ett presentkort hos ekokul för att köpa något jag med gott samvete kan låta min lilla prins leka med, suga på och utforska på alla sätt utan att få i sig onödiga kemikalier.

Hannah 2012-12-05 21:24 /

Svara

1. majsstärkelse!

2. jag skulle vilja vinna det så jag kan köpa en sopihe giraff till min lilla som verkar börja få tänder..

Vardagstugg http://www.vardagstugg.com 2012-12-05 21:11 /

Svara

- Majsstärkelse
- Min 5-månaderstjej firar sin första jul och av utbudet på hemsidan ser ekokul ut att ha mycket som hon skulle älska!

Helga 2012-12-05 21:00 /

Svara

Happy Mais är gjort av majsstärkelse.

Jag skulle skämma bort min bebis (som beräknas födas om 10 låååånga, spännande dagar) med ekologiska badleksaker, nappflaskor och gosedjur. Det skulle ge vår bebis och oss en kickstart bland ekologiska fina saker och vi skulle njuta av varje pryl.

Moa 2012-12-05 20:43 /

Svara
ANNONS
ANNONS
Blogglistenhits