UnderbaraClara

Sjunde luckan i adventskalendern

Sjunde december och ytterligare en lucka ska öppnas. Idag kommer vinsten från designbutiken Asplund som säljer otroligt fina inredningsattiraljer, från några av världens mest kända formgivare. Bakom dagens lucka finns en riktigt designklassiker formgiven av en av landets främsta: Lucia av Tomas Sandell (värde 1350). Just den här ljusstaken med kopparlegering på aluminium är en del i en specialutgåva som endast finns i 50 exemplar. Några i Asplunds butik på Sibyllegatan i Stockholm och några i Asplunds onlinebutik. För mig är det extra kul att lotta ut just den här ljusstaken eftersom att Sandell är uppvuxen i Västerbotten precis som mig!

För att vinna ljusstaken ska du svara på dessa frågor

- Ljusstaken Lucia av Tomas Sandell fyller jämnt i år. Hur många?

- Motivera kort varför just du ska vinna ljusstaken?

*Tävlingen pågår tom 7/12 kl. 23.59. Vinnaren utses av asplund.org och deras beslut kan ej överklagas. Ev. vinstskatt betalas av vinnaren. Priset består av ljusstaken Lucia till ett värde av 1350 kronor.

 • Lina

  1. 20 år

  2. ‘Ibland släcker Lucia sitt ljus’, sa Irma igår kväll när hon provade lucialinnet och fascinerad höll i det lilla tärnljuset i plast som vi köpt på det stora köpcentrat. Under det röda glänsande bandet putade den lilla, fortfarande något runda magen under det mjuka vita linnet som räckte nästan ända ned till golvet. Tre år gammal och för första gången klädd i lucialinne, för första gången aktivt väntande på Lucia. Och precis lika stolt som Sandells fantastiska ljusstake.

 • Elin Ronesen

  Lucia fyller 20 år. Thomas Sandell är en favorit formgivare och denna speciella utgåva skulle passa perfekt tillsammans med mina två vita.

 • Johanna

  20 år fyller pärlan!

  Jag vill vinna tävlingen eftersom ljusstaken skulle passa alldeles ypperligt bredvid min mormors adventsljusstake från 40-talet! Det skulle bli en härlig blandning av gammalt och nytt!

 • Beatrice

  Såg precis syftningsfelet ;) En jobbig dag idag så hjärnan har tagit ledigt. Alltså, jag finns fortfarande kvar här på jorden, men G däremot tittar på oss från sitt moln ;)

 • Hanna

  Tjugo år fyller den. Jag hoppas jag vinner för jag försöker fasa ut värmeljushållare. De känns sämre för miljön än vanliga strearinljus. Kram

 • Micaela

  - 20 jämna år.

  - Jag skulle gärna vinna ljusstaken eftersom jag många gånger varit inne o kikat på den, men aldrig tyckt att jag med min studentekonomi kan unna mig den. Jag hittade den (och mycket annat snyggt!) när jag sökte fram vilket mönster (Fish) som jag skymtat på väggarna hos Malou i ”Efter tio”.

  Jag tänker mig att detta kan vara början på en liten ”Asplund-samling” hemma hos mig. :)

 • Malin

  20 år och redan stora damen :)

  En snygg, lättplacerad ljusstake i just koppar skulle passa ypperligt i vårt halvfärdiga vardagsrum. Petrol och teak är ledorden här och nu letar vi kopparfärgade lampor och detaljer för att höja stämningen från avskalat till hög mysfaktor!

 • http://todaybaby.blogspot.com Adele

  - 20 åt jämnt.
  - Den skulle bli en fin julklapp åt min rara mor.

 • Lina

  Den fyller 20 år.

  Ljusstaken är inte alls min stil, men den skulle bli en fantastiskt fin present till en god vän.

 • Åsa

  Ljusstaken fyller 20.

  För att det skulle bli så fantastiskt fint att matcha den med vår finaste taklampa av Jonas Bohlin som också är i varm och gyllne koppar!

 • Lotte

  20 år.
  Efter nio år i vårt hus har vi äntligen fått råd och möjlighet att byta de solblekta medaljongtapeterna, måla fönster och dra om elen i matrum och vardagsrum. En vacker ljusstake skulle bli pricken över i!

 • Ida

  20 år är rätta svaret! Jag skulle ge denna till det perfekta paret.
  Det är min mor och far, som alltid kärlek och humor har!
  Med en ljusstake som kan lysa, och känna värme och inte frysa.
  Så kanske till lucia få vakna, och deras dotter få sakna!

 • Jenny Ö

  20 år fyller den!
  Den påminner i stilen om några svarvade ljusstakar som min morfar gjort. Jag skulle ställa den tillsammans med dem, tror den skulle trivas i deras sällskap. Trä möter koppar, nytt möter gammalt. Ja, det blir bra!

 • Helena

  Den fyller 20 år, hurra!
  Jag vill vinna den till mig och min sambo, som håller på att bygga upp vårt första egna hem tillsammans med vår lilla valp. Det går sakta men säkert framåt och denna otroligt fina ljusstake blir ännu ett steg framåt.

 • Ellen

  1. 20 år.
  2. Om jag vann ljusstaken skulle jag ge den till min mamma, hon tycker så jättemycket om den stilen!

ANNONS
ANNONS