UnderbaraClara

Åttonde luckan i adventskalendern

Bakom dagens lucka gömmer sig en produkt som jag själv hade otrolig nytta av när Bertil var liten och jag gjorde barnmat till honom och frös in. Barnmatsburken.se är precis som det låter – en sajt som säljer förvaringsburkar för barnmat. Men inte bara barnmat – alla saker som man vill styckefrysa på ett eller annat sätt kan frysas in i de praktiska formarna fria från BPA-gifter. Mina formar har verkligen blivit väl använda! I potten idag  finns två valfria barnmatsformar (värde 300 kronor).

För att vinna ska du svara på dessa frågor

- Varför ska man undvika produkter med BPA (Bisfenol A)?

- Motivera kort varför just du vill vinna barnmatsformarna?

*Tävlingen pågår tom 8/12 kl. 23.59. Vinnaren utses av barnmatsburken.se och deras beslut kan ej överklagas. Ev. vinstskatt betalas av vinnaren. Priset består av barnmatsburkar till ett värde av 300 kronor.

Kommentera

Kommentera

BPA är ett unket gammalt ämne som ”marknaden” nu så sakteliga börjar förstå inte är önskvärt och faktiskt inte behövs för att göra livsmedelsförpackningar eller kvitton. Det känns typiskt onödigt att servera sitt barn (och/eller sig själv) hormonstörande kemikalier, som också verkar kunna störa andra känsliga system i kroppen!
Jag hoppas så att jag vinner formarna! Har trånat efter dem länge men inte ansett mig ha råd, men längtar bort från utflutna och översvämmade bullformar i frysen!

Elin 2012-12-09 00:31 /

Svara

1. Forskare hävdar att BPA är hormonstörande och att ämnet kan läcka ut och tas upp av kroppen. Ämnet är troligtvis skadligt även i låga doser – det kan störa fortplantningen, öka risken för fetma, cancer, hjärt-kärlsjukdom och diabetes.
2. Jag har inga barn som jag ska frysa in mat åt. Däremot är jag student och är väldigt noga med att ta med matlåda till skolan varje dag och dessa hade lyst upp lunchen!

Elin Andersson http://Cupcakekaos.blogspot.com 2012-12-09 00:24 /

Svara

Man bör undvika BPA då det är hormonstörande. Det kan även störa fortplantningen och öka risken för hjärt- kärlsjukdom, fetma, diabetes och cancer.

Jag har nyligen blivit mormor till världens sötaste lilla pojke. Jag har tittat på barnmatsburken och hört mig för med många som inte alls känner till denna strålande affärsidé :). Jag tror det är helt perfekt att använda men har inte tagit mej råd att köpa ännu. Hoppas jag kan få glädja min dotter med dessa och sedan sprida det vidare :)

Kicki 2012-12-09 00:15 /

Svara

1. BPA är enligt viss forskning hormonstörande och kan vara skadligt på flera sätt, tex genom att öka risken för cancer, hjärt-kärlsjukdomar och diabetes.

2. Min motivering är 55 cm lång och stavas L-e-a. Självklart vill jag ge mitt lilla pyre det bästa här i livet, och där ingår inte BPA.

Marre http://arinya.blogg.se 2012-12-09 00:06 /

Svara

1. BPA används för att tillverka några olika typer av plaster. BPA kan efter tillverkningen finnas kvar i små mängder i produkterna de används till och då finns risk att de utsöndras och tas upp av kroppen. Det farliga är att BPA är hormonstörande och kan orsaka infertilitet. Som tur är har BPA förbjudits i nappflaskor och diskussioner om fler förbud pågår.
2. Jag jobbar med förpackningar och älskar smarta förvaringar och det tycker jag att Barnmatsburken.se har tagit fram! Skulle passa perfekt nu när min son ska börja smaka!

Jessika 2012-12-08 23:48 /

Svara

Enligt vissa forskare är BPA är hormonstörande ämne och det kan läcka ut ur plasten och tas upp av kroppen. Flera studier har antytt att ämnet är skadligt även i låga doser och att det kan störa fortplantningen, öka risken för fetma, cancer, hjärt-kärlsjukdom och diabetes.

2. Den 31 maj i v.34+2 födde jag tvillingar, en flicka och en pojke, som nu hunnit bli hela 6 månade gamla. Efter en tuffstart i livet växer de nu så det knakar! Dessa formar skulle vara till stor hjälp för oss i vår härliga, kärleksfulla och smått kaotiska tvillingvardag!

Madelene Bergqvist 2012-12-08 23:33 /

Svara

1. BPA är hormonstörande. Mer än så behöver i alla fall inte jag veta för att undvika det!

2. Har tänkt köpa dessa smarta formar då jag väntar mitt första barn i februari. Om jag istället vann dem vore det fantastiskt eftersom jag är en fattig student!

Matilda 2012-12-08 22:53 /

Svara

BPA är hormonstörande och att ämnet kan läcka ut ur plasten och tas upp av kroppen. Flera studier har antytt att ämnet är skadligt även i låga doser och att det kan störa fortplantningen, öka risken för fetma, cancer, hjärt-kärlsjukdom och diabetes.
Jag skulle vilja vinna för att kunna fortsätta frysa bröstmjölk och smakportioner till vår dotter så maken har när jag ibland behöver vara hemifrån.

Ulrika Renström http://todayjustanotherday.blogspot.se/ 2012-12-08 22:53 /

Svara

Man ska undvika BPA eftersom det är hormonstörande. Ämnet är troligtvis skadligt även i låga doser – det kan störa fortplantningen, öka risken för fetma, cancer, hjärt-kärlsjukdom och diabetes.
Jag vill vinna för att kunna använda dessa till min son. Vi försöker undvika plaster så långt det går och kör mycket begagnade kläder och prylar för att hålla tillvaron miljövänlig.

Kristina S 2012-12-08 22:35 /

Svara

1. Det verkar hormonstörande i kroppen, vilket kan leda till diverse störningar i form av diabetes, fortplantningssvårigheter, fetma osv.

2. Genom det här inlägget så skapades ett behov som jag tidigare inte visste att jag hade. Dessa formar är verkligen någonting jag inte visste att jag MÅSTE ha. Har en tremånaders och jag lär mig något nytt varje dag om att ha barn. Nästa vecka ska vi få veta mer om smakportioner hos BVC. Om vi inte får info om dessa formar där ska jag definitivt rekommendera sköterskan att tipsa sina mammor om dessa!

Ida K 2012-12-08 22:25 /

Svara

1. Forskare hävdar att BPA är hormonstörande och att ämnet kan läcka ut och tas upp av kroppen. Ämnet är troligtvis skadligt även i låga doser – det kan störa fortplantningen, öka risken för fetma, cancer, hjärt-kärlsjukdom och diabetes.
2. Jeg hadde tenkt å kjøpe dem uansett, datra mi skal straks begynne med smaksprøver. hadde vært så fint og fått dem i julegave :-)

Nina 2012-12-08 22:15 /

Svara

Man ska undvika BPA därför att vetenskapliga studier visat att det riskerar att orsaka hormonella störningar, t.ex. metabola sjukdomar och fortplantningssvårigheter.
Min man och jag har just fått en liten Ester, och jag har börjat pumpa ut mjölk pga amningssvårigheter. Fick tips om att använda isbitsformar för infrysningen, men för de formar vi redan har fanns ingen information om BPA-innehåll. Vi har googlat efter BPA-fria småförpackningar, men hittade inget då. Till slut var vi tvungna att ta några miniburkar som fanns hemma, vilket inte känns bra alls. Gissa därför om jag blev superglad när dagens adventslucka ledde mig till Barnmatsburken.se! Det är ju exakt vad vi letat efter! Därför önskar vi så gärna vinna hem ett par formar genom Claras adventskalender.
Dessutom är det ju Hur Smart Som Helst inför kommande månader att Annas formar är designade så att portionsbitarna kan läggas i barnmatsburkar. Det tilltalar verkligen sådana som oss, som månar om återbruk och uppskattar funktionella lösningar på praktiska vardags’problem’!

Skogsrännaren 2012-12-08 22:14 /

Svara

1. En del studier tyder på att de här kemikalierna kan störa kroppens hormonsystem och att de kan kopplas till kroniska sjukdomar, såsom cancer, hjärtsjukdom och diabetes .

2. Min dotter vägrade burkmat och åt bara hemlagat, otroligt roligt men jag lagade bara i små mängder för att det var så svårt att frysa in. Nu ser jag verkligen fram emot att börja laga smakportioner till hennes lillebror och det skulle vara toppen att kunna laga till fler portioner på en gång!

Lieselotte Sundling 2012-12-08 22:04 /

Svara

1. En del forskare hävdar att BPA är hormonstörande och studier har antytt att ämnet är skadligt även i låga doser och att det kan störa fortplantningen, öka risken för fetma, cancer, hjärt-kärlsjukdom och diabetes.

2. Vi är vegetarianer och det finns inte så stort utbud på vegetarisk barnmat på burk att köpa så vi gör all mat själva. Dessa burkar vore perfekta, skulle underlätta när man ska ta med sig maten.

NinaM 2012-12-08 21:35 /

Svara

Ämnet är hormonstörande och kan öka risken för fetma, hjärt- och kärlsjukdomar, cancer, diabetes och störa fortplantningen.

Jag vill vinna för att jag lätt ska kunna göra egen mat till min 6-månader gamla flicka. Som tvåbarnsmamma behöver jag saker som underlättar vardagen :). Läste på deras hemsida Att formarnas storlek är anpassade till de vanliga barnmatsburkarna i glas. Hur smart är inte det?! Verkligen smidigt att pluppa ur en bit i glasburken och ta med sig om man ska iväg. Me like :)

Rebecka 2012-12-08 21:21 /

Svara

1. Bisfenol A är ett cancerframkallande och hormonstörande ämne som kan påverka fortplantningsförmågan på ett negativt sätt.

2. Jag & sambon väntar vårt första barn vid årsskiftet & detta hade varit perfekt när vi ska börja laga mat till honom :)

Tessan http://www.mhiloy.blogspot.com 2012-12-08 21:21 /

Svara

Bisfenol A är ett hormonstörande och cancerframkallande ämne.

Jag har gett mig på att till min tvåa enbart laga egen mat bland annat eftersom jag själv tycker färdig barnmat smakar urk – så varför ska min dotter då äta det? Detta skulle underlätta storkoken och förvaringen enormt.

Maria 2012-12-08 21:04 /

Svara

Man bör undvika BPA för det är hormonstörande och att ämnet kan läcka ut ur plasten och tas upp av kroppen. Det är även skadligt i låga doser och att det kan störa fortplantningen, öka risken för fetma, cancer, hjärt-kärlsjukdom och diabetes. Vår son är ett resultat av ett provrörs försök och vill verkligen att folk ska slippa gå igenom detta h-elvete som det faktiskt är! Vi hade turen att vi lyckades och fick bli föräldrar, för det är ingen självklarhet!

Vilken bra sida, hur kan jag ha missat den?! Vår 9 mån son gillar inte burkmat så jag göra all hans mat (förrutom välling/gröt) Jag skulle bli så oerhört glad om jag fick dessa formar för det skulle verkligen göra min vardag enklare. Jag vill heller inte ge honom några onödiga gifter eller annat skit som tyvärr finns *morr*

Hanna Andersson 2012-12-08 20:43 /

Svara

BPA är hormonstörande och ämnet kan tas upp av kroppen. Ämnet är skadligt även i låga doser och att det kan störa fortplantningen, öka risken för fetma, cancer, hjärt-kärlsjukdom och diabetes.

Jag vill vinna för att vi väntar vår första :) och när det är dags för mat vill vi helst laga egen mat till lillen

Johanna H 2012-12-08 20:34 /

Svara

Av samma anledning som vi inte dricker bensin…det är helt enkelt inget vi vill att våra barn får i oss. Hormonstörande bland annat för att nämna nåt dåligt.

2. Jag har en liten tjej på 3 månader. Skulle verkligen behöva praktiska burkar från er, smarta och jag vet att det inte är massa gift i materialet. Super!

Johanna http://Johannazachhau.blogspot.se 2012-12-08 20:30 /

Svara

1. Bisfenol A är ett hormonstörande medel (usch & fy)

2. Jag väntar vår första skatt. Liten ska födas efter årsskiftet. Här är några anledningar till att vi vill laga vår egen mat till vår skatt: min sambo (Barnets far) hade som barn mycket födoallergier, det är billigare, det är nyttigare & vi kommer veta precis vad som finns i våra barnmatsburkar.
Jag är övertygad om att den här produkten är fiffig att använda för att förbereda inför stressigare dagar. Tack för ett bra produkttips annars ;) kram

Malin S-in 2012-12-08 20:24 /

Svara

BPA är hormonstörande och kan påverka fortplantning, ge inlärningssvårigheter osv.

Jag vill vinna eftersom jag bara gör egen mat till min dotter och det hade varit supersmidigt att ha dessa snygga frysformar!

Cecilia http://Systrarnasvensson@blogspot.se 2012-12-08 19:34 /

Svara

Man ska undvika BPA eftersom det är hormonstörande och kan påverka fertiliteten samt orsaka sjukdomar som cancer och hjärt-kärlsjukdomar.

Vad glad jag blev när jag läste ditt inlägg om dessa formar! Hade jag vetat att det fanns sådana här fantastiska formar hade matlagningen till min 10-månaders bebis varit mycket enklare. Jag lagar all mat själv och är väldigt trött på iskublådorna som inte räcker alls långt eftersom min son nu äter så mycket. Så önskar mig mer än gärna dessa formar för att vardagen ska bli lite enklare med matlagningen till min underbara son.

Sofie Redegard 2012-12-08 19:31 /

Svara

1. Hormonstörande ämnen vill man inte gärna göda barnen med!
2. Min systerdotter kommer ofta på besök och då vill jag gärna bjuda henne på god och hemmagjord mat. Det skulle vara perfekt att kunna frysa in i denna portionsform och veta att hon inte får i sig BPA hos moster :)

Cecilia Karlsson 2012-12-08 18:42 /

Svara

1. Jag har en sex veckor gammal son. Som nybliven mamma känner jag att jag vill skydda honom mot allt ont som finns i världen – en omöjlig uppgift. Däremot vill jag göra det jag kan, t.ex. hindra att han får i sig kemikalier som kan göra honom sjuk i framtiden.
2. Tiden går fort, om 5 månader är det dags för lillkillen att börja med smakportioner. Näst efter modersmjölk ska han få det bästa – bra mat förpackad i bra formar!

Karolina 2012-12-08 18:27 /

Svara

1. Hormonstörande och möjligen cancerframkallande ämne.
2. Vår tjej är 1,5 år och när hon föddes köpte jag på mig allt jag kunde hitta av nappflaskor av glas, ekologiska tvättlappar av tyg osv. Men detta missade jag! Nu när lillasyster/bror väntas så försöker jag uppdatera förrådet, och detta är så klart en given kandidat!

Sofia 2012-12-08 18:25 /

Svara

BPA kan være hormonforstyrrende, kreftfremkallende, ødelegge forplantningsevnen og øke risikoen for en rekke sykdommer, som hjerte- og karsykdommer og diabetes. Det er synd at det finnes i matemballasje, da det kan komme ut fra plasten og inn i maten. Jeg har en liten bebis i magen og ønsker å lage maten hans selv når han begynner å spise vanlig mat, for at han skal få mest mulig næringsrik, vegetarisk og melkefri mat. Da hadde det vært fint å ha sånne fine former så maten lett kan fryses ned i passe porsjoner og han slipper å få i seg giftstoffer! Er student med dårlig råd, hadde vært supert å vinne :)

Veronika 2012-12-08 18:14 /

Svara

1. Det finns forskare som hävdar att BPA är hormonstörande och att ämnet kan läcka ut ur plasten och tas upp av kroppen. Flera studier har antytt att ämnet är skadligt även i låga doser och att det kan störa fortplantningen, öka risken för fetma, cancer, hjärt-kärlsjukdom och diabetes.

2. Jag väntar mitt första barn här i dagarna (beräknad i övermorgon) och har gett mig den på att när h*n börjar äta ska jag laga den mesta maten själv. Alla andra menar att det minsann är smidigt och bra med färdig burkmat men jag tänker stå på mig och göra så mycket som jag orkar själv för att slippa tillsatser etc. Jag har varit inne tidigare på barnmatsburken.se och kikat men tänkt att jag ska vänta några månader innan jag handlar något. Att vinna två formar skulle ju givetvis vara en finfin julklapp OCH välkommen-till-världen-present.

Anna http://princessanna.blogg.se 2012-12-08 17:22 /

Svara

Åh, dom här formarna verkar ju grymma!
Nr 1. BPA är hormonstörande och kan rubba fortplantningen.
Nr 2. Min son Valter är snart 6 månader och har så smått börjat äta puréer. Har köpt isformar på Ikea, men det känns inte bra! (för små och tveksamt material) Dessa hade varit perfekta för honom! :)

Josefin Salinder 2012-12-08 17:18 /

Svara

Man ska undvika plastprodukter med BPA eftersom de kan läcka farliga kemikalier som kan störa kroppens hormonsystem och att de kan kopplas till kroniska sjukdomar, såsom cancer, hjärtsjukdom och diabetes .

Jag skulle bli jätteglad om jag skulle vinna dessa barnmatsformar eftersom min dotter precis ska börja med mat och jag vill gärna laga egen barnmat till henne så jag vet vad hon får i sig. Då vore dessa formar toppen att frysa in maten i!

Malin F http://miss-malin.blogspot.com 2012-12-08 17:14 /

Svara

Man ska undvika produkter med BPA (Bisfenol A) för att ”flera studier har antytt att ämnet är skadligt även i låga doser och att det kan störa fortplantningen, öka risken för fetma, cancer, hjärt-kärlsjukdom och diabetes”, citat från barnmatsburken.se

Jag borde vinna för enda sedan jag läste ditt fabulösa inlägg om den hemmagjorda isglassen här: http://www.underbaraclaras.com/claras-recept/isglass-och-brain-freeze/ så har min dröm varit att göra precis samma sak hemma. Och det skulle jag lätt ordna ihop med dessa små filurer! It would be a real dream come true!

Sofie http://craxyknas.blogg.se 2012-12-08 17:04 /

Svara

BPA sägs vara hormonstörande, speciellt för små barn och det vill man ju inte utsätta sina små för. Min lilla stjärna här hemma har precis börjat äta smakisar och han älskar det verkligen! Vad skulle då kunna vara bättre än era färgglada formar att frysa in all go´mat i? De verkar strålande praktiska och dessutom en fröjd för ögat, vilket gör att det blir ännu roligare att laga (och äta) egen barnmat!

Jenny 2012-12-08 17:03 /

Svara

1. Det finns forskare som hävdar att BPA är hormonstörande och att ämnet kan läcka ut ur plasten och tas upp av kroppen. Flera studier har antytt att ämnet är skadligt även i låga doser och att det kan störa fortplantningen, öka risken för fetma, cancer, hjärt-kärlsjukdom och diabetes.

2. Jag har en bebis i magen som förväntas titta ut 121212 och barnmatsburkarna skulle utan tvekan komma till användning. En bra start i livet helt enkelt!

Annoula http://www.annoula.se 2012-12-08 16:53 /

Svara
ANNONS
ANNONS
Blogglistenhits