UnderbaraClara

Tionde luckan i adventskalendern

Tionde december och bakom dagens lucka finns en vinst från barnklädesmärket Unibarn. Ett märke jag själv verkligen gillar – har en sparkdräkt och en mössa därifrån som lillen använd oroligt mycket. Unibarn.se säljer ekologiska kläder med härliga färgglada plagg för alla barn. I potten finns en mysig pläd (värde 549) som tillverkats i Sverige av restgarn från textilproduktionen. En riktigt bra återbruksprodukt med andra ord. Lika mysig i barnvagnen som i soffan.

För att delta i tävlingen ska du svara på dessa frågor

- Vad står namnet Unibarn för?

- Motivera kort varför just du vill vinna pläden?

*Tävlingen pågår tom 10/12 kl. 23.59. Vinnaren utses av unibarn.se och deras beslut kan ej överklagas. Ev. vinstskatt betalas av vinnaren. Priset består av en pläd värde  549 kronor

 

Kommentera

Kommentera

Uni= unisex, kläder som kan andvändas oavsett kön! Om jag vann pläden skulle jag ge den till någon som har värmt mitt hjärta många stunder och gånger, mvh Carina

Carina http://Rafaellascreativa@hotmail.com 2012-12-11 02:24 /

Svara

Hej! ”uni” i unibarn står för unisex. Unibarn måste ju då betyda att barn är först och främst just barn – inte sitt kön!

Jag skulle bli väldigt tacksam för en filt till
vår lilla pys som beräknas födas om några veckor. Både jag och min make pluggar och har inte så mycket pengar att röra oss med. Vår bebis har fått så många fina andrahandssaker, men just en filt hade varit roligt att ha en ny, så att det verkligen kan bli bebbens filt!

Fanny Strandh 2012-12-11 00:42 /

Svara

Uni står för Unisex och barn är ju för att barn ska vara just det, barn! Jag vill så gärna ha denna filt, men inte till min son som så många skulle tro utan till min söta tvåriga lillebror som alltid fryser. Jag hade planerat att virka ett mormorsrutefilt till honom att ge i julklapp, men tiden räcker inte till med både bebis och studier vilket är himla tråkigt. I väntan på att hans filt blir klar tänkte jag att han kunde ha denna att vira in sig i.

Madeleine http://whitemaskgirl.wordpress.com 2012-12-11 00:42 /

Svara

Uni står för unisex och barn för dem där söta små som förhoppningsvis får växa upp utan att luras in i föreställningen om att deras person avgörs av vilket kön dem har.

Den första av mina barndomsvänner väntar nu sitt första barn, beräknad att titta ut på julafton. Jag är så glad för deras skull och det här hade varit en fantastisk present att ge till det nyfödda barnet.

Nina 2012-12-11 00:35 /

Svara

Uni står för unisex.

Jag har tre små skruttar, den äldsta 3,5 år och den yngsta 2 månader, sedan en liten en på 1,5 med. Till de två äldsta har jag virkat filtar i babyullgarn. Två fina och varma mormorsrutefiltar. Till den nyaste lille vännen har jag inte lyckats skapa nån filt än och jag är rädd för att det hinner bli sommar innan den är klar. Så det vore roligt att få bädda ner honom i en återvunnen filt, i min gamla Brio manchesterkpåse från 1980.

Malin Lenes http://hjartegull.wordpress.com 2012-12-11 00:24 /

Svara

Uni står för unisex.

Jag lever för att återvinna och använda gammalt, köper det mesta på loppis. Till våren väntar jag mitt första barn och kommer föra detta tänk vidare. Tycker denna pläd passar bra in i mitt tänk och skulle vara bland det ”nyaste” jag har.

Petra Hansson 2012-12-11 00:14 /

Svara

Uni står för unisex!

Jag vill vinna pläden till min lillprins, jag vet att han skulle kalla den ”mommy”, så heter nämligen allt som är gosigt!

Carina 2012-12-11 00:00 /

Svara

Uni står för unisex.
Jag har nyss fått mitt första underbara barnbarn. En märklig och fantastisk upplevelse, och jag fick var med på förlossningen. Hon, den lilla, är en egen fantastisk person som jag vill värna, som jag vill låta vara uni. Universell och Unik, en person så fri från roller och gifter som det bara är möjligt. Det är min strävan och jag tror att alla små detaljer är det som avgör om man lyckas. Jag vill gärna ge henne en sådan fin julkapp!

HELEN 2012-12-10 23:58 /

Svara

Uni står för unisex och unibarn står för att alla barn ska få växa upp under jämlika förhållanden.
Jag har inga egna småttingar men jag har en lillasyster (hon är förresten den finaste ”present” jag någonsin fått…) som ska få barn i början av nästa år och då blir jag moster! Vad kunde vara finare än att börja det nya året och ge mamman och den lille/lilla en sådan underbar present.

Katarina 2012-12-10 23:38 /

Svara

Uni är i detta fallet en förkortning av unisex och Barn är en ovuxen människa.

Filtar är en av de viktigaste ingredienserna i lek! Jag och min lille Skrutt (BF 130309) skulle verkligen behöva den där filten för alla äventyr vi ska ut på: bygga koja under vardagsrumsbordet, picnic med pannkakor och hallonsaft på maskrosängen bakom vårt hus, något att värma sig i efter nakenbad i havet, något att krypa in under och läsa saga när det ösregnar ute.. Som ni förstår: den där filten skulle få en fin tillvaro i vår familj!

Anna 2012-12-10 23:07 /

Svara

Uni står för unisex. Jag vill vinna en till mina underbara ungar och för att den äldre börjar bygga så stora kojjor att våra filtar inte längre räcker till.

Maria 2012-12-10 22:59 /

Svara

Uni står för unisex och unibarn står för att alla barn ska få växa upp under jämlika förhållanden. Jag önskar en filt till min minsting. Hans storebror har en alldeles egen mysfilt som han fick som bebis och som han inte kan vara utan. Vore kul om just denna filt kunde bli minstingens mysfilt!

NinaM 2012-12-10 22:53 /

Svara

Hej! Uni står för unisex. Jag skulle vilja vinna filten för den är så fin. Kram Susanne

Susanne 2012-12-10 22:33 /

Svara

Uni står för unisex, och de lever verkligen upp till namnet.

Vi försöker att göra så små avtryck som möjligt på miljön i vår barnuppfostran. Det innebär att Lill-busen ofta har begagnade och ärvda kläder och leksaker. Men en varm och gosig filt som tillverkats av spill som annars ändå skulle kastats, det låter som en ypperlig nyproducerad vara. Och så är den ju otroligt snygg oxå! :)

Malin 2012-12-10 22:28 /

Svara

Uni står för unisex och namnet Unibarn syftar till att alla barn ska få växa upp under jämlika förhållanden. Önskar vinna en mysig pläd till min lille grabb som älskar att gosa in sig i filtar!

Kristin Karlsson 2012-12-10 22:09 /

Svara

Uni står för unisex!

Jag skulle vilja vinna filten då vi får tillökning om tre veckor och just filt är något som det inte blivit av att vi skaffat än. Vi har visserligen den som storasyster hade, men sen använder hon fortfarande så det vore bra med en egen till den lilla.

Jenny / Ekomamma i stan http://www.ekomammaistan.wordpress.com 2012-12-10 22:03 /

Svara

Uni står för unisex, att barn ska kunna ha neutrala kläder utan att de måste vara pojkiga eller flickiga! Underbart koncept!!

Tack Clara att man får upptäcka nya spännande webbsidor, blir lite dyrt bara… Får önska sig presentkort i julklapp !!

Jag skulle vilja vinna filten till min bebbe i magen, som ska komma i januari, då behövs en filt!!

Lotta 2012-12-10 21:56 /

Svara

Uni står för unisex, kläder för barn!

Pläden hade passat bra för soffmys med mina älsklingar i vinter!

Frida 2012-12-10 21:50 /

Svara

Unibarn = unisexbarn.
Skulle vilja vinna pläden till våran nr:2 som växer o frodas i min mage för tillfället. Filtar kan man aldrig ha för mycket av och att denna är supersnygg och dessutom ekologisk är bara ett STORT plus i kanten :)

Nathalie 2012-12-10 21:46 /

Svara

Uni står för unisex.
Min alldeles nya bebis, som föddes för ett dygn sen, skulle få filten! Hen verkar gilla att svepas in i mjuka filtar så den skulle komma väl till pass.

Hanna 2012-12-10 21:43 /

Svara

Unibarn:unisex barn

Jag skulle vilja vinna pläden så att jag kan använda den i april när vårt första barn kommer till världen. Mini skulle få det supermysigt i vagnen!

Mimmi 2012-12-10 21:40 /

Svara

”Uni” står för unisex.

Jag är glad mamma till två barn. Nu börjar de bli lite större, men i dagsläget har vi inte råd med fler barn. Jag är därför extra glad för att våra goda vänner och grannar har fått en liten, som jag kan låna och gosa med. Snart är det dags för dop, och vad skulle vara en finare doppresent än en sådan här filt?

Mamma till två 2012-12-10 21:27 /

Svara

1. ”Uni” står för unisex, och ”Unibarn” står alltså för att alla barn ska få växa upp under jämlika förhållanden utan att begränsas av de normer som säger hur vi ska beté oss utifrån vårt kön.

2. Det har nu gått 5 år sen jag och min man började hoppas på att få bli föräldrar. Det blev en så mycket lägre resa än vad vi nånsin kunde föreställa oss då, men nu 5 år senare börjar vi närma oss slutet på vår väntan, då vi tror och hoppas att vi under våren ska få åka och hämta hem vår adoptivson/dotter. Just nu inreder vi vårt barnrum och pläden skulle bli jättefin på sängen som redan är bäddad och bara väntar.

Caroline 2012-12-10 20:12 /

Svara

Namnet unibarn står för att de säljer unisexkläder som passar alla barn och är anpassade att leka i.

Filt är det bästa som finns att få till en bebis och jag hoppas vinna denna till bebis nr 2 i magen. Sonens första filt sprang han precis runtvirad av och ropa mysa mysa (han är två år). Det får mig att bli helt varm och glad. Jag hoppas att barn nr 2 får chans att mysa runt i en unibarnfilt framöver då den är så ekoreko (kan ju inte börja sin filtkarriäe på bättre sätt!)

Anna Janson http://www.annasjul.blogspot.com 2012-12-10 20:11 /

Svara
ANNONS
ANNONS
Blogglistenhits