UnderbaraClara

Artonde luckan i julkalendern

Bakom dagens lucka döljer sig en av de finaste webshops jag vet – 100y.se. Det var här jag hittade lillens tjusiga sjömanskostym i linne som jag visade i somras. Överlag har 100y.se väldigt mycket fina barnkläder av gammaldags snitt, både för bebisar och något större barn. I potten ligger ett presentkort från butiken värde 1500 kronor.

För att tävla ska du svara på dessa frågor

- Vilket plagg gillar du mest i webbshoppen och varför? Bäst motivering vinner presentkortet.

*Tävlingen pågår tom 18/12 kl. 23.59. Vinnaren utses av 100y.se och deras beslut kan ej överklagas. Ev. vinstskatt betalas av vinnaren. Priset består av ett presentkort värde 1500 kronor.

 • jenni

  Jag vet inte hur många gånger jag varit in på hemsidan och bläddrat runt mellan (framförallt) kläningarna , men får alltid sån vansinnig beslutsångest att jag inte beställer nåt. Eftersom jag vill ha allt. Till slut fick min kära sambo rycka in, för honom var valet lätt, den lyxiga rutiga madicken klänningen.

 • Sophie Mäkinen

  Jag fastnade för den otroligt söta koftan för en liten tjej i alpacka, perfekt över en söt klänning:)

 • Rut

  Fantastisk PRAKTISK, skulle det jo være.

 • Rut

  Jeg ville ønske meg ”handgjord emilskjorta” fordi noe skal man jo glede seg til etter jul også, og denne får meg til å tenke på kolbøtter i enga, grønske på knærne og duften av sol. Fikk jeg ønske meg en ting til, ville det være ”Folklore byxa” til minstemann på 6 måneder. Min lille bebis ser så voksen ut og passer ikke i babyblått og -rosa. Men dette sukkertøyet av en bukse ville kle ham! Fantastisk pratisk, dessuten, med lange bråt både oppe og nede.

 • Malin

  Så mycket fina kläder!
  Men min favorit får nog bli 50-talssetet i jeans med byxor och väst. Så coolt, snyggt och avslappnat på en gång. Jag gillar tänket att kläderna ska kunna användas och passar lika fint till fest som vardags, beroende på vad man väljer att kombinera dem med!
  http://www.100y.se/produkt/baby/jeans-byxa-vast/

 • Anita Christensen

  Klockan är 23.25 så jag hoppas att jag hann! :)

 • Anita Christensen

  Som ett bullerbybarn på landet föddes ja´,
  ett liv jag fortfarande drömmer om ida´,
  100y.se tog mig tillbaka i tiden,
  med hjärtliga kläder som inbjuder friden,
  en duvblå manchester-anorak i organiskt material,
  skulle omfamna mitt barnbarn i ett klassiskt fodral,
  vad mer kan man önska än naturlig värme & stil,
  butiken bjuder in med en härlig profil!

 • http://www.forsstugan.blogspot.se Caroline

  Tack för detta fina tips! Får bli ett besök nästa gång jag är inne i Gbg.
  Med en dotter som är namngiven efter hembiträdet i Madicken- och med mellannamn efter mormor som har samma namn som Madicken på riktigt- Margareta. så var ju valet givet just en Madickenklänning. Fastnade lite extra för den blårandiga med art.no 212a. Hoppas hoppas…

 • Christina

  Ett par mamelucker, vita med spets! Helt underbart fina att ha till klänningarna och blusarna som fanns på sidan. Ett sommarplagg lillan måste ha :)

 • elin

  Min absoluta favorit är den röda velourdressen i 100% ekologisk bomull. Finns det något mysigare än små ungar i sparkdräkt? Heldräkt är perfekt eftersom det är lätt att sätta på och oslagbart att leka eller bara vara i då den inte klämmer åt någonstans och man kan vara precis hur rund om magen som helst utan att kläderna klämmer. Jag tycker bekvämlighet är ett måste när det kommer till barnkläder, barnkläder får inte skava eller störa utan ska bara hålla lillungen varm å go. Det känns också viktigt att i längsta möjliga mån välja ekologiskt både för barnets, miljöns och producenternas skull. Ju.mindre gifter desto bättre för alla! Just denna dress var ju också så underbar färg på. Vilken dröm!

 • http://marbodarling.karinaberg.se Karin

  Massor av fint där! Min favorit är mockasinerna Lodjur med kurbitsmöster på svart botten, kanske för att jag har en mockasin-hangup för tillfället :) Min lilla unge på snart åtta månader är väldigt förtjust i att ställa sig upp, men eftersom han inte har tillräcklig kroppskontroll så vinglar och halkar han rätt mycket. Strumplästen är med andra ord utesluten, men barfota på kalla golv funkar inte heller, och då är mockasiner inte mindre än en gåva från gudarna :) Lodjurmockasinerna med lurbits är den finaste säkerhetsutrustningen för småknattar jag sett nånstans.

 • http://judymyfriend.blogspot.com Emelina Hagerskans

  Denna fina Madicken-inspirerande stilen: http://www.100y.se/produkt/forkladen/forklade-med-fin-spets/
  är väldigt vacker, något jag alltid drömt att få klä mina egna barn i. Då jag istället blir moster till våren, så kanske jag lyckas övertala min syster att hon också borde prova på mina ambitioner! Haha!

 • Anette Nordvall

  Den röda barnkappan! Vet inte om jag sett någon finare barnkappa och jag drömmer redan om att få köpa den till ”knyttet” som snart kommer till världen :)

 • Petra Christensen

  Nu våra hjärtan bultar dubbelt och slår,
  tänk om vi presentkortet under julgranen får,
  100y är en hemsida med själ och liv,
  det ser man redan efter ett första besökande kliv,
  en pyjamas Rockefalla är drömmen för vår lille Frej,
  så genuint härlig & skulle verkligen passa sig,
  den talar en historia som utstrålar värme & tro,
  & vi vill alla i den gosa & bo!

 • Evelina

  Folklore byxa skulle jag vilja klä min pojke i. Åh, tänk den fina blöjrumpan! Jag faller för det klassiska mönstret och för att dom ser så sköna ut på kroppen.

 • Malin

  Helt klart de blå manchesterbyxorna. Ser himla sköna ut och så gillar jag att de könsneutrala och kan bli ett perfekt arvegods.

 • http://Josefinesmelodi.blogg.se Josefine

  Hur kan jag ha missat denna underbara butik?!? Jag som älskar barnkläder med vintagekänsla blev alldeles lyrisk…

  Jag har tack och lov haft tur med kärleken och har nu en dotter på fem månader. Kanske är det därför jag har sämre tur i spel och tävlingar… Hur som helst, skulle presentkortet bli mitt hade jag inte haft svårt att shoppa upp det på nolltid. Först skulle jag lägga de bedårande blå manchesterbyxan i varukorgen. Jag tycker om när babykläderna är könsneutrala och det fanns gott om plagg i webbutiken som passar både flicka och pojk vilket gör mig glad!
  God jul!

 • http://tess.grevskapet.com Tess

  Kommer ihåg när du tipsade om den sist, var inne och kollade då med. Underbara kläder! Jag gillar hängslebyxor, det är så oerhört praktiskt och bra! Dessutom hittade jag ett par snygga, och som man blir glad. Det är viktigt när det är barnkläder!
  http://www.100y.se/produkt/baby/hangslebyxa-i-linne/

 • Sara H

  Sjömansdressen!
  När jag väntade vårt första (och enda) barn, fantiserade min man om hur han och barnet skulle låta fota sig tillsammans. Han klädd i sin älskade gamla sjömansskjorta och barnet i en matchande sjömanskostym eller klänning (vi visste ju inte vad vi skulle få). Min mans dröm var nog en viktig del i de känslomässiga förberedelserna inför att bli pappa, tror jag. Nu är vår lille pojk stor nog att bära upp en sjömanskostym, snart ett och ett halvt, men sjömanskostymen fattas fortfarande för att maken ska kunna få sitt efterlängtade porträttfoto.

 • Kristina K

  http://www.100y.se/produkt/blus/sjomans-skjorta-i-linne/

  Jamen jag smäller av så fint! Klart min fina gosse borde få se ut som en sjöman i sommar. Bedårande!

 • Josefin

  Jag blev helt förälskad i vårkappan, Art. nr. N0201. Jag har inga egna barn men är stolt fadder till min kompis lilla dotter Peggy på 7 månader, vore ju helt underbart att få överraska med så här fina kläder till henne i julklapp!

 • Mia

  Blev alldeles förälskad i folklorebyxan! De och mycket annat fint från 100years
  skulle passa perfekt till min lilla knodd som växt tokmkt på sistonde och därmed behöver uppgradera sin garderob en storlek :)

 • Emma

  Åh, en Emilskjorta i Emiltyg! Perfekt att hitta på nya hyss i! :)

 • Soltanke

  Den fantastiska röda och svarta klänning en gör mig alldeles varm inuti.
  Minner om svunna tider o samtidigt tidlöst klassisk. Så härlig.

 • Lena

  Jag blev förälskad i den smårandiga blåa madickenklänningen!
  Fantastiska kläder som ger en befriande känsla med underbara färger och modeller fria från skrikiga figurtryck!
  Skulle med glädje klä mina tre barn i kläder från denna shop!

 • Jenny

  Ljuvliga kläder! Klänningarna, skjortorna mm mm…. Men jag tror bannemig att jag föll stenhårdast för de underbara mönstrade knäsockarna! Kan förgylla vilken gråmulen dag som helst. Och vi har en och annan sån i kära gamla Göteborg… Jag skulle köpa mig och småtjejerna likadana om jag vann!

 • Linn

  Min 3-åriga dotters favoritfilm är Madicken, och främst då Elisabeth.
  Svaret på det mesta man säger till henne nu är
  ”Haha jag har en ärta i näsan, det har inte du pilutta dig”
  Underbara trotsålder :)

  En smårandig blå madickenklänning är mitt favoritplagg och hade gjort min dotter så himla glad!

 • Mamma Mia-Maria

  En Carl larson klänning med ärm i blått och rött–
  Så Gudomligt fin..min lilla Greta skulle bli på sin 3 åriga födelsedag i februari nästa år..Min Greta som älskar sin farmor…Greta som är mitt lilla Hjärta..Min famo säger hon…Jag ska fixa hennes fest…nu när hennes mamma inte orkar..tänk så fin hon skulle vara, Och då kunde hon sjunga ja må hon leva..precis som hon sjäng för mig på min 60 årsdag för någon vecka sedan..hon är min skatt….kramiz

 • Lisa Johansson

  När systrarna Johansson var två, fem och åtta hade vi rutiga klänningar med små handväskor i samma tyg
  I den lilla väskan lade vi saker att titta på i smyg
  Nu har åttaåringen en egen flicka som gillar klänningar som inte är för korta
  Jag träffar inte henne så ofta för hon bor så långt borta
  En lyxig julklänning med väska i samma rutiga tyg vill jag ge min systers lilla tösabit
  Då kan hon gömma saker i väskan precis som vi och det, det vore inte kattskit!

 • Sara

  Den handgjorda emilskjortan i 100% linne! Hur kan man inte älska den?! Jag fantiserar om hur min Bosse skulle se ut med den på och blir tårögd!

  http://www.100y.se/produkt/flicka/handgjord-emilskjorta/

 • Mirjam

  Den duvblå anoraken är alldeles ljuvlig. Som att sätta en liten bit av himlen, på min egen lilla himmelbit!

 • http://www.swedishloveaffair.com Antonia at Swedish Love Affair

  Jag älskar också sjömansdressen! Jag kommer att få en liten son i februari och jag vet att han kommer att vara hur söt som helst i en sådan! Jag har redan tänkt mig hur jag hade fotat honom i den på vår fina båt för bloggen och framtiden:)

 • Karin

  Älskar dalahättan!
  Skulle kunna bero på fotona från min barndom där jag själv har på mig en liknande ;-) :-)

  http://www.100y.se/wp-content/uploads/em_02_folklore_mossa_1.jpg

 • http://liiinaj.blogspot.com Lina Eckerström

  Denna vårkappan: http://www.100y.se/produkt/flicka/var-kappa/
  Det var nog det finaste barnplagg jag nånsin sett. Har en dotter på snart 2 år och skulle väl inte vilja påstå att jag köper speciellt ”tjejiga” kläder till henne.. vilket jag oxå har fått höra en hel del.
  Men denna kappan var fantastisk. Jag måste nog ha den faktiskt.
  Och en massa annat fint jag hittade (anoraken.. mm)

 • Maria Celander

  Jag föll för de ursnygga blå hängslebyxorna av manchester, som skulle passa perfekt till alla mönstrade tröjor min lille Arvid alltid har på sig. Perfekta nu när förskolestarten närmar sig med stormsteg. Om det inte vore för att jag har två söner så skulle jag nog önskat mig minst en av varje av de underbara julklänningarna :)

 • Elin

  Tag och gapa på din egen tråkiga blogg i stället.

 • Ellen

  Min favorit (i alla fall just idag) är den gräddvita bodyn (http://www.100y.se/produkt/baby/body-naturvit/) som är gjord av organisk bomull och ser supermysig ut. Samtidigt ser den så där härligt präktig, klassisk och bekväm ut som 100 years kläder ofta gör! Så vill jag att mina barn ska se ut när de kryper runt på golvet mitt i vintern.

ANNONS
ANNONS