UnderbaraClara

Nitttonde luckan i julkalendern

Bakom lucka nummer 19 finns en fantastiskt mysig yllefilt från Klippans Yllefabrik. Klippan är ett anrikt familjeföretag som tillverkar textilprodukter med stor hantverksskicklighet sedan slutet av 1800-talet. När jag precis fått barn fick jag en bebisfilt från Klippans Yllefabrik och den har blivit väldigt välanvänd. Pläden som är i potten idag är dock ingen bebisfilt. Den vackra pläden är designad av Lotta Glave och har ett värde av 1399 kronor.

För att vara med och tävla om pläden ska du besvara dessa två frågor

-Vilket år grundades Klippans Yllefabrik?

- Varför vill just du vinna filten från Klippan?

*Tävlingen pågår tom 19/12 kl. 23.59. Vinnaren utses av klippansyllefabrik.se och deras beslut kan ej överklagas. Ev. vinstskatt betalas av vinnaren. Priset består av en pläd värde 1399 kronor.

 • Skogsrännaren

  1879 startade det.

  Vi vill vinna filten för att vira in oss och vår lilla nyfödda dotter med för att främja anknytningen maximalt..
  Ylle är ju också bästa materialet för komfort utan svett, isolerar på ett skönt sätt.
  Som om inte detta vore anledningar nog, så vill vi vinna filten för att den är väldigt snygg och stilren! Det är inte allt som duger åt en grafisk formgivare/AD, som mannen i familjen är, men den här faller honom verkligen i smaken!
  God jul och gott nytt filtår, önskar vi oss själva och alla andra.
  Familjen T

 • Anna O

  1879.

  Jag hyr ett litet och anspråkslöst rum. Denna vackra skapelse som sängöverkast (och värmekälla) skulle göra det mer trivsamt hemma.

 • eivor

  klippan grundades år 1879.

  vid nyår ska jag flytta från en delad studiebostad till min allra första alldeles egna lägenheten. peppen är stor och givetvis ser jag redan nu framför mig hur jag tillbringar kvällarna uppkrupen i en mysig fåtölj med en bra roman och choklad (min magisteruppsats och andra skoluppgifter som jag borde börja skriva på har jag redan förträngt). en klippan-filt skulle passa perfekt att vira runt sig i på kvällarna, oavsett om det blir för att läsa en bra bok eller svära över uppsatserna.

 • http://www.swedishloveaffair.com Antonia

  Klippan grundades år 1879.
  Jag älskar julen och allt som hör därtill, men i år kommer jag och min pojkvän vara helt upptagna med att flytta in i vår nya lägenhet, så vi kommer tyvärr missa allt firande. Det känns jättetråkigt, men vi känner att vi behöver flytta så fort som möjligt för att göra i ordning för vår lille son som ska födas den 14 februari. Därför hade jag verkligen älskat att åtminstone få den här fina pläden som julklapp, och jag är säker på att den hade gjort sig fin i vår nya lägenhet :)

 • Lisa Johansson

  1879 grundades fabriken.
  Jag vill vinna filten av två skäl:
  Jag fyller år imorgon så det skulle bli dubbelt bra, både födelsedagspresent och julklapp.
  Dessutom har jag haft en slitsam höst på nytt jobb. Jag har jobbat som en tok i statens tjänst. Därför är jag helt enkelt värd att få en present. :)

 • Sofie Myrehed

  Klippan grundades år 1879.

  Jag vill vinna pläden eftersom klippans yllefabrik tillverkar sina varor med material och på ett sätt som tilltalar mig. Eftersom jag är sjuksköterskestudent, så har jag inte råd att inhandla en filt i ylle nu, men är verkligen i behov av en, då min studentlägenhet är iskall.

 • Malin

  Fabriken grundades 1879.

  Jag vill vinna för att kunna bjuda in de jag tycker bäst om, min fina sambo och mina barn på en mysstund under filten. Jag är just nu gravid och på sluttampen och är ganska begränsad i vilka aktiviteter jag kan delta i. Så när min fina familj kommer in efter vinterlek i snön vill jag kunna erbjuda dem att krypa in med mig under er vackra och varma filt och bara myyyyysa!

 • Malin

  Klippan grundades 1879

  Jag borde få pläden eftersom jag är en vävnörd. En frusen vävnörd som inte hinner väva egen pläd…

 • Johanna

  1. 1879.
  2. Jag vill vinna pläden eftersom jag är en riktig frusen-fis och i nuläget äger en nopprig filt som inte kan benämnas som annat än en skamfläck! :)

 • Katrin Lantz

  Önskar mej en varm fin pläd att värma mej med denna smällkalla vinter. Jag bor i Norge och här är inte Klippan så vanlig, så lite reklam för era fina filtar skulle jag också göra.

  Klippan grundades 1879

 • SOFIA

  - år 1879
  - jag behöver verkligen en yllefilt för i vår lägenhet är det alltid kallt trots att elementet är på max. skulle vara skönt att ha något att värma sig med.

 • http://www.slaktarstina.blogspot.com Kristina Forsberg

  Klippans Yllefabrik grundades 1879.

  Tack till alla er söta får,
  jag hoppas ni ej ska frysa
  Nu när ni offrat allt ert hår
  så att någon skall få mysa

  Under yllepläd som rättvis är
  både mot djur och miljön
  Konsumenten i mig blir helt kär
  - dessutom är den nog skön!

  Fler borde av er lära,
  och när isande vindar tjuta
  vore det mig en ära
  att under er pläd få njuta!

 • http://www.tengelbrektsson.blogg.se Therese

  Klippan grundades år 1879.

  Jag vill vinna denna pläd för att den ser så OTROLIGT mysig ut!
  Första tanken var att sitta och bli värmd av den efter en heldag ute i snön, och hur underbart låter inte det :) ? Dessutom skulle den passa helt perfekt här hemma (med mig ;)) .
  Kram!

ANNONS
ANNONS