UnderbaraClara

Nyårslöftet

Ett av mina nyårslöften för 2012 var att sätta familjen främst. Och i familjen räknar jag förstås in mig själv. Och jag är så glad för att jag verkligen lyckats med det! Jag går omkring och förundras över hur pigg jag är just nu. Ja, alltså, jag är förstås sömnig (som man alltid blir i decembermörkret) men i övrigt är jag pigg och full av inspiration och livslust. När jag gick på semester i somras var jag så trött att jag spenderade de första två veckorna med att känna mig tjurig och utpumpad. Eftersom jag inte ville återuppleva det bokade jag in så lite som möjligt i december för att kunna trappa ner redan innan semestern. Och det funkade! Jag lyckades planera och strukturera den här hösten på ett betydligt bättre sätt. Jag blir så oerhört glad för det betyder att jag faktiskt lär mig tillslut. Att jag inte går på samma nitar som jag alltid gått på förut.

Om jag lyckades med mitt första nyårslöfte så misslyckades jag kapitalt med mitt andra: Att skaffa höns. Det får fortsätta vara ett löfte för 2013 tror jag bestämt. Men jag kanske adderar några grisar till det. Höns och grisar – det vore väl flott?

Kommentera

Kommentera

Hur har du gjort för att lyckas sätta dig själv (och familjen) främst? Har du några handfasta tips?
Jag (och hela familjen) har haft en fruktansvärt jobbig sommar och höst och jag behöver energi. Ny energi.
Jag har börjat formulera ett nyårslöfte som låter typ, mer promenader, mer träffa vänner, mer bra mat, mer mys. Fler tips?

Helena http://www.famlovgren.wordpress.com 2012-12-30 17:53 /

Svara

Ja, så fint med höns och grisar. Det låter flott! Lycka till!

fembarnsmamman http://www.fembarnsmamman.se 2012-12-29 22:06 /

Svara

Mysigt med höns men ganska mycket jobb. Har själv haft och ångrar inte det. Jättegott med ”egna” ägg. Sockerkakor mm blir så gula och fina. Dessutom käkar hönsen alla matrester men då kanske Melker blir sur. Klart du ska skaffa höns! Lycka till!

Stina 2012-12-29 20:32 /

Svara

Jag gillar sällan nyårslöften. Ofta bryter man dem, eller känner ågren och stress. Men min morfar brukade ge nyårsönskningar vid 12 slaget och sedan skålade vi. Den nyårsönskningen slog alltid in, så jag valde hans tradition istället. Som olycklig tonåring minns jag att jag önskade att jag skulle bli kysst för första gången, och mycket riktigt slog det in! Och alla övriga års önskningar också. Så nu sitter jag och funderar vad årets önskning ska bli. Det känns spännande!

En stund på jorden http://ogonblicka.blogspot.se 2012-12-29 00:11 /

Svara

Det låter underbart, bra prioritering! ”Och i familjen räknar jag förstås in mig själv”. Så bra, är så lätt att man (jag) glömmer bort sig själv och bara prioriterar andra före. Härligt att kunna vara utvilad istället för att känna sig så slut halva semestern!

Gabriella http://elephantzoul.blogg.se 2012-12-28 20:15 /

Svara

Det är viktigt att ta med sig själv och inte bara de andra familjen när man planerar livet, vardagen och jobb. Mitt nyårslöfte blir att lära mig laga roligare och bättre mat, för både min och min familjs skull. Det är kul med ett datum där man gör lite avslut över livet och laddar inför nya tider.

Erica http://www.stuganpafjallet.wordpress.com 2012-12-28 19:48 /

Svara

Smart att inkludera sig själv! Det har jag aldrig tänkt på slog det mig när jag läste…. Kanske förklarar varför jag känner mig så slut! Men det är ju klart att man ska vara lika snäll mot sig själv som mot andra…. Det ska jag verkligen ta till mig och ha som mål 2013.

Lycka till med höns, för min del får det bli en segelbåt :-)

Hälsningar Malin

Malin http://designbytornblad.se/blogg 2012-12-28 18:35 /

Svara

Hej Clara, kloka och inspirerande löften.

Jag undrar hur ni har kombinerat varm vedspis i köket med småbarn? Vi har precis fixat i ordning vår vedspis och vill börja elda, men har en unge på ett å ett halvt som hela tiden utmanar oss och sig själv och vill prova allt. Hur gjorde ni för att er son skulle låta bli spisen? Känns som om den blir för varm för att våga riskera något. finns något bra barnskydd, kanske bara ställa någon stol i vägen? Tack för all inspiration du ger, du är så bra!

Annica 2012-12-28 14:16 /

Svara

Det har inte varit något problem alls. Han har fått ”bränna sig” när han var liten. Fast bara väldigt lätt. Typ genom att smaka lite varm mat. Detta gör att han vet att man ska akta sig när någon säger att det är varmt för att det gör ont och han har stor respekt för varma saker, levande ljus osv. Mitt tips är att låta hen få känna (under kontrollerade former – det är inte meningen att hen ska skada sig) hur det känns när det är varmt och att det gör ont. Sedan kan man också låta barnen vara med och göra eld i spisen. Det kan ta bort fascinationen för elden om man får utforska den under lugna omständigheter och utan massa förbud. Varmt lycka till – snart är erat barns värsta härjarperiod förbi och går att tala vett med =)

Clara Lidstrom 2012-12-28 14:50 /

Sådärja, premiäreldning avklarad! Ungen langade vedpinnar till eldaren och såg åtminstone ut att lyssna när vi påminde om det varma Tack för bra tips, helt rätt att avdramatisera – det är så himla lätt att hamna i förbud-tankegångarna och därmed öka intresset onödigt mycket för något som kan vara farligt.

Och vilken härlig värme det börjar bli i köket!

Må du och din familj få en fin avslutning på detta år och en lugn rivstart på det nya.

Annica 2012-12-28 16:36 /

Getter ska annars vara väldigt trevliga :).
Höns kan jag skriva under på att det är kul att ha, mycket jobb, men roliga djur, särskilt när de blir tama och sätter sig på din axel. Skulle rekommendera dvärghöns, inte så god avkastning på ägg, men väldigt roliga :). Lycka till!

Helena 2012-12-28 13:45 /

Svara

Hej på dig Clara! :)
Det är mitt första besök & jag känner mig rätt nöjd över att jag hittade hit efter att ha varit inne på typ 10 bloggar vilka bara handlade om mode hit och mode dit, operationer här och fettsugningar där ungefär och här känner man sig ju lite hemma bara av att se headern! Jag har bara skrollat igenom lite fort men har redan hunnit se att du verkar ha koll på kemikalier och gärna väljer ekologiskt! :) Jag kommer absolut kika in här igen! Kram!!!!

Kakan | MurmelDjuret http://minaallajag.blogg.se 2012-12-28 13:43 /

Svara

Åh, höns och grisar! Mina två favoritdjur, det hoppas jag också ha någon gång i framtiden!:)

Karoline | Gröna Skafferiet http://gronaskafferiet.se 2012-12-28 13:14 /

Svara

Du höll det viktigaste, tycker jag. Hönor och kompletterande gris blir nog bra detta år.
Här köper sonen ekologiska ägg på Ica, lägger dem i äggkläckningsmaskinen och ökar på så sätt sitt hönsbestånd. Dessvärre visar det sig att de flesta kycklingar är småtuppar. Vi får väl bara hoppas att de håller sams.

HemkäraHanna http://hemkarahanna.blogspot.com 2012-12-28 13:00 /

Svara

Vilket annorlunda nyårslöfte att skaffa höns! Tillsammans med grisar kan det bli riktigt trevligt!

Önskar dig ett gott slut på 2012.

Helén i Vilrummet http://www.vilrummet.blogspot.se 2012-12-28 12:11 /

Svara

Efter flera års drömmande, så blev det höns här under denna höst. Förra sommaren lånade jag bibliotekets alla böcker i ämnet och blev lite ”avskräckt”. Denna sommar byggde maken och sonen ett litet hönshus. Jag lånade och läste återigen alla hönsböckerna från biblioteket. Under hösten hittade vi äntligen en liten hönsskock, genbanksanslutna Åsbohöns. Det är helt fascinerande att ha höns! Ett mirakel, när första ägget ligger där. Kanske också lite mer jobb än jag trodde… Någon måste titta till dem, när man åker bort. Vattnet fryser, när det blir kallt. Läste att man hittat en ny lantras i Umetrakten, Bjurholmshöns. Spännande!

Giggi 2012-12-28 10:12 /

Svara

Precis det jag tänkte tipsa om: Bjurholmshönan :)
Själv väntar jag på min tredje omgång Åsbohöns…

Margareta http://margaretak.se/ 2012-12-28 21:04 /

Jag skulle behöva göra som du, lova att ta hand om mig själv mer. Jag är duktig på att ta hand om andra men glömmer liksom mig själv mitt i allt. Men ett nyårslöfte har jag i alla fall gett: Jag lovar att jag INTE ska åka Vasaloppet!

Anne Jonsson http://www.annejons.wordpress.com 2012-12-28 09:34 /

Svara

Jag är lite rädd för höns, men jag skulle gärna skaffa det ändå. Gör det! Gör det! Så härligt med egna ägg. :-)

Annie http://narannie.blogg.se 2012-12-28 08:56 /

Svara

Du är en sån grym inspiration!

Hanna 2012-12-28 08:13 /

Svara

Vad kul att du funderar på att skaffa höns,min fru och jag går också i de tankarna. Dels för att det går åt mycket ägg här hemma.Men mest för att veta att de ägg vi äter kommer från höns som har en bra tillvaro.

Mr Knowitall http://metrobloggen.se/janne1969 2012-12-28 06:17 /

Svara

Börja med höns och känn efter.

Båtbyggarhustrun http://www.batbyggarhustrun.com 2012-12-28 04:50 /

Svara

Bra att du tänker på det sättet! Nyårslöften är bra ibland :)

Lycka till med hönsen. Tur du har en bra hönsbok att läsa ;)

Kram och Gott slut och Gott Nytt År till dig och din familj <3

Kerstin 2012-12-28 00:46 /

Svara

Ett bra nyårslöfte tycker jag – något vi alla behöver ta till oss! Jul och nyår är verkligen tid för reflektion och vi får väl hoppas att vi lärt oss något…. fniss…
God fortsättning på julen och ett Gott nytt år! Kram Pernilla

Pernilla Stenberg http://www.ateljelovbacka.blogspot.se/ 2012-12-27 23:47 /

Svara

Åh, vilket klokt nyårslöfte – det ska jag nog ”låna” och ha som mitt löfte nr 2. Löfte nr 1 är att fortsätta min viktresa :-)

Elisabeth Öberg http://lillategelhuset.blogg 2012-12-27 23:46 /

Svara

Jag vill också ha höns till sommaren, men på några år till!

Frida http://fridasofias.blogspot.com 2012-12-27 23:46 /

Svara

Inga löften här, bara drömmar:)

esterii http://www.esterii.blogg.se 2012-12-27 23:45 /

Svara

Låter som ett jättebra nyårslöfte. Extra härligt att det gick så bra att genomföra!

ovissheten http://ovissheten.wordpress.com 2012-12-27 23:44 /

Svara

Jag ska låta bli att skrika på min make, det blir mitt nyårslöfte. Visst kan han göra saker jag tycker är dumma ibland, men det finns ju faktiskt trevligare sätt att påtala det.

Samvetssnurr http://samvetssnurr.blogspot.se/ 2012-12-27 23:43 /

Svara

Många tycker att nyårslöften är dumma och något man inte bör pyssla med. Jag tycker det är fel, man kan visst då ge sig själv lite löften. Om de är bra och möjliga att uppfylla. Om de tjänar en god sak. Mitt nyårslöfte för 2012 var att bli snällare mot mig själv. Att ta bättre hand om mig själv och att även komma ihåg att göra saker för mig själv. Jag är nämligen väldigt bra på att ta hand om alla andra…. Och, jag måste säga att jag har tänkt på det under hela året och faktiskt gjort en hel del saker för mig själv, stort som smått. Ibland behöver det inte vara mer än att göra en god kopp kaffe och sätta sig på favoritplatsen i trädgården och bara lyssna på fåglarna!
Kram!

Jennica http://www.jennicasblogg.blogspot.com 2012-12-27 23:34 /

Svara

Oj, så bra att lyckas förändra en sådan sak! Känn dig nöjd med dig själv för att du lyckats vara så snäll mot dig själv!

Sofia Pekkari 2012-12-27 23:30 /

Svara

Grymt ;-) du är för härlig, bra löfte! Gör att du än mer får hemmainspo och behöver tänka på fix kring det på ett bra sätt tror jag, mycket kul för oss lantiswannabeer att läsa om också!

Ak 2012-12-27 23:21 /

Svara

Vad härligt att du har lyckats ta det lugnare i höst. Tycker också att familjen och en själv är det viktigaste!

Jag vill inte ha för mycket press när jag avger nyårslöften. Det måste vara något som känns uppnåeligt och som man vet att man mår bra av.

Kram

Daniela http://panylund.blogspot.se/ 2012-12-27 23:03 /

Svara

Kloka nyårslöften som man både kan uppfylla och hålla är bra. Jag funderar fortfarande på om jag kommer att finna på några kloka löften. Kanske det skulle vara att tänka tre sekunder innan jag svarar ”Ja, det låter intressant och det kan jag väl göra” för att istället säga ”Ja, det låter intressant men just nu så har jag inte utrymme för det”. Hm, det måste jag nog fundera lite på.

Ha ett sprakande trevligt nyår!
Katarina

Fröken Kråknäs http://frokenkroknas.blogspot.se/ 2012-12-27 23:01 /

Svara
ANNONS
ANNONS
Blogglistenhits