UnderbaraClara

Mål och tankekartor

Det finns forskning som visar på att människor som sätter tydliga målsättningar når dem mycket oftare än de som inte gör det. Jag försöker sätta konkreta mål. En natt här i mellandagarna satt jag uppe till klockan tre och skrev på drömmar och visioner jag har. Jag gjorde tre mindmaps. På den ena stod det Underbaraclara AB i mitten. Och utifrån den skrev jag alla saker jag drömmer om att göra i företaget under det kommande året. Ge ut en till bok, leja bort precis all min bokföring, starta mitt dotterbolag som verkar inom en delvis ny inriktning osv. På den andra mindmappen skrev jag Clara i mitten. Och utifrån den skrev jag ner alla saker jag drömmer om på det privata planet. Mindre resor, mer tid för min son. Ta upp musiken igen. Sådana saker. På den tredje och faktiskt viktigaste mindmappen skrev jag NEJ i mitten. Och utifrån den skrev jag ner alla saker jag tänker tacka nej till det här året. Både på det privata och proffessionella planet. Sådant jag inte vill göra. Personer jag inte vill vara/jobba med. Erbjudanden jag kommer tacka nej till. Allting som jag helt enkelt ska hålla mig ifrån.

Jag ska sätta upp de där tankekartorna på anslagstavlan i min ateljé och då och då ska jag kika på dem för att hålla kursen. Rådfråga dem när jag tvekar. Tror att det blir bra.

 • Pingback: Mindmappa ditt liv |

 • http://Www.hippiechic.blogg.se Malina Arp

  Hej Clara! Jag är bara tvungen att berätta det här. Jag har en hel del erfarenhet av mindmaps och visionbords och när man jobbar med det finns det egentligen bara en regel. Att bara fokusera på det man önskar i sitt liv och absolut inte det man inte vill ha. Förklaringen är enkel när man gör sådana här mindmaps så ger man gärnan en riktning en ledstjärna. Skriver man saker som ”säga nej till jobbet för tidningen elle” så är gärnan ändå fokuserad på ” jobbet för tidningen elle”. Samma princip som att säga tänk inte på en rosa elefant. Vad tänkte du nyss på?
  Hoppas det här är till hjälp! Hälsningar Malina

 • Pingback: Jobb, jobb och mera jobb « Saltflingan

 • Karolina Lindgren

  Tack för ett inspirerande blogg-inlägg!! =)
  Ska försöka ta mig tid här inom närmaste framtiden o göra egna mindmaps.

 • Pingback: Mål och målbilder - Mimmi Rito

 • http://tinatibbling.com/ Tina

  Vilken bra grej, tack för praktisk inspiration om att hålla kursen! Det ska jag ta med mig :)

 • http://www.studiomodern.se Soffer

  Har du hört talas om frilansfinans.nu? De tar endast 6% typ för att göra en en utbetalning av din faktura dagen därpå.. finns fler än dom.. de skickar ut fakturan och betalar all skatt och gör pappersarbete men du får pengarna utbetalad som lön..

  Du är ju bloggare så du gör ju inte mkt inköp så att kvitta på momsen är väl inte så big deal för dig.. men jag tror till och med frilansfinans kan hjälpa en med stora inköp att slippa moms.. man sparar ju tid (och tid är ju pengar ofta) på tråkig bokföring iaf..

  God bless! Keep up the good work!

 • http://husmorsnyckelknippa.wordpress.com Husmor Hanna

  Vad smart! Gillade också ”Nej-mindmappen”, bra att ha sina prioriteringar klara i förväg, då slipper man tacka ja till nåt man varken vill eller har tid med. Den idén ska jag nog allt låna till framtiden. Tack! :)

  Själv brukar jag skriva en årskrönika över mitt eget liv varje nyår och sätta några mål inför nästa år. Superbra med reflektionen bakåt som mynnar ut i större livsvisdom och en klar bild av var fokus ska ligga nästa år. Lite liknande dina mindmaps, men annorlunda eftersom man inte bara tittar framåt utan gör ett större avstamp i det gångna året. Himla kul att läsa i efterskott också! Beskriver hur jag gör i min blogg, om nån är nyfiken.

 • Pingback: Fasen jag är ju hon i högklackat och paljettklänning också | Anna Margareta

 • http://kikkisandstrom.se Kikki Sandström Inspiratör o Coach

  Jag säger bara SMART!

 • http://www.jennicasblogg.blogspot.com Jennica

  Men gud vad klokt! Älskar idéen med att ha en mindmap med NEJ i mitten. Den ideén ska jag faktiskt låna…. :)

 • http://lomeyende.blogg.se Sofia

  väl värt! repetition skapar nya rutiner minst sagt och varför inte använda det såhär. tack för tipset:)

 • http://elephantzoul.blogg.se Gabriella

  Åh, underbart! Det låter klokt! Gillar även att du skrev NEJ, är så lätt att man tackar ja till ditten och datten både privat och jobbmässigt och mitt i allt glömmer man bort det roliga för man får stressa som en tok i stället. Tack för inspirationen! Och god fortsättning=)

ANNONS
ANNONS