UnderbaraClara

Nej nej nej!

Hur mycket jag än älskar julen så brukar jag tycka att det är skönt att plocka bort pyntet efter nyår. Men så känner jag inte alls i år. Jag vill bara dröja kvar i den här ovanligt mysiga och fridfulla jul och nyårshelgen. Jag önskar att den skulle pågå en månad till! Och inte ett dugg less är jag på julstjärnor och hyacinter. Vår gran har inte släppt ett enda barr ännu och jag har inte ens hunnit bli trött på julmusik. Skulle till och med gärna gå och lyssna på ett luciatåg om det bara fanns något!

Jag önskar att jag fick stoppa tiden några veckor och vara kvar i den här ledigheten. Skidutflykter och kompisar som kommer över på spontanfika. Jag vill fortsätta stanna uppe sent och läsa böcker, småäta av julgodis, och somna på soffan med lillen på magen. Våren är långt långt borta ännu – jag vill bara njuta av vintern!

Kommentera

Kommentera

Konstigt. Jag ÄLSKAR våren och är precis som du annars och vill städa undan allt jul på en gång – men inte i år! Knepigt. :)

Micki http://myramedmos.wordpress.com 2013-01-14 18:29 /

Svara

Jag känner precis likadant!
Vår gran är jättefin och stjärnorna i fönsterna sprider ljuvligt ljus.

Madde 2013-01-10 11:19 /

Svara

Jag han aldrig plocka fram julpyntet i år…=/ blev bara en liten fin julsjärna som hängde i fönstret! så längtar till nästa år, då blir de dubbelt!..

CeciliaForsbergKeramik http://ceciliaforsbergkeramik.blogspot.com 2013-01-10 09:45 /

Svara

Tur att det är några dagar kvar till Tjugondag Knut då. Jag dansar aldrig ut julen innan den dagen. 40 dagar påsk och 20 dagar jul är lagom, varken mer eller mindre.

Alma-Lena http://barockbloggen.blogg.se 2013-01-09 21:44 /

Svara

Men tjugonde dag Knut är fortfarande några dagar bort! Jag passar på att göra slut på allt nu i en härlig villervalla av glöggslattar och röda ljus som bränns i parti och minut.

Annelie http://livetemellan.wordpress.com 2013-01-08 10:06 /

Svara

Åh vad jag håller med dig! Det är alltid så fruktansvärt vemodigt att plocka undan julen. Vad har man nu att längta efter? Våren är för långt borta!

Amanda http://www.canadamanda.blogg.se 2013-01-07 23:23 /

Svara

Önskar att man kunde spola tillbaka och göra om julen på nytt…. Då hade jag gjort annorlunda, hoppas jag. Färre folk, stanna hemma, mer mys, mer kyrka, mindre nyårsfest, mer bara vara. När bara-vara-dagarna äntligen kom rasade jag. Har lärt mig en läxa. Tack för din fina blog!

Elin 2013-01-07 22:48 /

Svara

Fint och ärligt skrivet! Lycka till med det nästa år. Själva blev vi vuxna sjuka och mitt i det eländiga i att vara hostiga och sega under jul så innebar det fler bara-vara-dagar än vi tänkt. Ingen nyårsfest, inget ståhej, väldigt lugnt och skönt. Lustigt nog rätt vilsamt. Men nu vill jag bli frisk!

Mimmi 2013-01-07 23:06 /

I Småland har jag stött på en och annan äldre som menar att julen är slut först vid Kyndelsmäss – kanske något anamma de tjugondag Knut känns för tidigt. I år infaller Kyndelsmässodagen den 3 februari.

Belisabet 2013-01-07 22:21 /

Svara

Jag håller med dig. Man ska minst låta pyntet vara framme till Tjugonda Knut. Min adventsstjärna och adventsljusstake får lysa ett tag till. Några virkade änglar med tomteluvor står och myser i ett fönster. Vinter ska det vara till slutet av april, om jag får önska. Älskar vinter och skidåkning :-)

Cissi 2013-01-07 20:45 /

Svara

Åh då bor du i rätt land! Själv planerar jag ofta att köpa hus i Frankrike, spenderar nåt år i Indien, Istanbul, Barcelona osv… ;)

Elenor 2013-01-07 21:36 /

Hej Clara, kör på med jul ett tag till.
Om man vill kan man gå efter kyrkoårets kalender, då är det jultid ända till Kyndelsmässodagen som i år firas söndagen den 3 februari. I min långsamma familj stod julkrubban ibland framme till då.

Mirjam http://mirjamiamerika.tumblr.com 2013-01-07 20:28 /

Svara

Precis så. Jag brukar älska att plocka undan det jag nyss gladde mig åt att plocka fram. Men inte i år. Jag har bestämt mig för att plocka undan i flera steg. För att dra ut på det och ha kvar de där favoriterna som jag inte allt vill skiljas från. Jag går och spanar i butikerna som säljer ut hyasinter nu och vill köpa allihopa. Blir nästan lite arg på folk som pratar om semlor och tulpaner. För jag vet att det är långt tills de första vårblommorna tittar upp och jag vill ha alla mina små ljusslingor och ljusstakar kvar för att det inte ska bli för mörkt och kallt i väntan på våren. Men julgranen… den plockar jag nog ner ikväll… kanske…

Ellen Edward http://missfixa.blogspot.se 2013-01-07 19:25 /

Svara

Alltså, jag förstår inte varför folk har så bråttom med att kasta ut julen – hört talas om tjugondag knut i alla fall?

Och varför hör man så sällan talas om julgransplundringar nuförtiden – det verkar ju ha varit fantastiska kalas!

http://sv.wikipedia.org/wiki/Tjugondedag_jul

Carolina http://iblekingebyggaochbo.wordpress.com 2013-01-07 18:47 /

Svara

Min kyrka (Svenska kyrkan, Bromma församling), har en underbarn julgransplundring nu på söndag efter familjegudstjänsten: massor med julfinklädda barn och vuxna, sjungande och dragspelande tomte, dans så svetten lackar, prasslande påsar till alla barn och allmänt härligt kaos.
Ibland slutar det med att kulorna tas av och att alla hjälper till att slänga ut den jättestora granen på gården.
Underbart!

Mimmi 2013-01-07 23:02 /

Här håller vi ut åtminstone till Tjugondag Knut. Då blir inte januari månad så lång och seg. Sen kommer tulpanbuketten in på köksbordet!

Giggi 2013-01-07 18:14 /

Svara

Inga problem! :-) Julen varar ju ända fram till påska! :-)

Jenny 2013-01-07 17:50 /

Svara

Jag känner likadant. Jag önskar att det kunde vara såhär lääääänge nu.

Manduzana stickar http://manduzanastickar.blogspot.com 2013-01-07 17:10 /

Svara

Jag känner igen mig, vår gran är underbart fin fortfarande och vi drack varm choklad och åt pepparkakor på bryggan i snön idag :) Kram!

Queen of Kammebornia http://queenofkammebornia.se 2013-01-07 16:49 /

Svara

Känner som du. Det bästa barnet vet är att tända stjärnan i fönstret på morgonen. ”Nan! Nan!” är det första hon säger när hon vaknar. Ska jag då ta bort det från henne?! Dock har det som var mysigt med att stiga upp på morgonen under December försvunnit nu, trots att allt ser likadant ut. Konstigt det där. Men, det är väl längtan efter julen som försvunnit.

Elin 2013-01-07 16:37 /

Svara

Nu är det ju dags för tulpaner och vårlöksblomning och semlor! Pepp!

Helena http://sevenblueoceans.blogg.se/ 2013-01-07 16:03 /

Svara

Nej, nej, nej – för tidigt! Semlor kommer i fastan.
Håller med Clara, tänkte just idag att det är så fint hos oss än, granen har inte släppt ett barr och allt är så högtidligt ännu, massor av praliner kvar i korgen och glögg i skåpet. Dessutom firade jag trettondedagsgudstjänst igår och sjön Dagen är kommen, så för mig (och stora delar av kyrkan) pågår julen minst till Knut, gärna längre.
Ni vet väl hur vi sjunger: ..”Nu är det jul igen, och julen varar än till påska. Men det var inte sant, men det var inte sant för däremellan kommer fasta”.
I år börjar fastan ovanligt tidigt, 10 februari – så varför inte köra på tills dess..!

Kram på er, nu ska jag värma urgod chokladglögg!

Mimmi 2013-01-07 22:59 /

VAR har du köpt en mycket fina julljusstaken! Vill också ha! :-)

ulrika falk mörtberg http://www.yogailule.blogspot.com 2013-01-07 15:23 /

Svara

På loppis tyvärr

Clara Lidstrom 2013-01-07 15:25 /

Så är det för mig också- VARJE år. Så jag låter helt enkelt ljusstakarna och granriset vara kvar. Ända till mitten av februari ibland, inte förräns då har jag hunnit tröttna. Och jag köper nya hyacinther för nästan inga pengar alls, de kostar ju ingenting efter jul =) Fortsätt du med ditt julmys Clara. Julen är inte slut på ett bra tag än. Om du vill!

Linda 2013-01-07 15:18 /

Svara

Åh, precis sådär känner jag också. Vår gran står fortfarande så grön och grann i stugan, julstjärnorna är fortfarande så fina och adventsljustakarna är så mycket finare är mina vanliga lampor. Det kan väl vara jul januari ut iallafall?

Hanna 2013-01-07 15:17 /

Svara

Äh, det är ju tjugondag knut först på söndag. Hos mina äldre släktingar stannade julen alltid kvar tills dess. Nu är det som att folk tar in granen redan till första advent eller lucia och slänger ut den till nyår. Jag gillar andra hållet, med gran och pynt i alla fall över trettonhelgen, som ju faktiskt är en julhelg, bättre. Och julgransplundringarna, vad hände med dem?
Sen tycker jag att det blir så otroligt mörkt och tråkigt utan julbelysningar, adventsljusstakar och stjärnor. Januari är ju lika förbaskat mörk som december, de där milda ljusskenen behövs ju lika mycket (om inte mer, eftersom man inte har någon jul med ledighet och mys att se fram emot) nu!

hanna 2013-01-07 15:06 /

Svara

Instämmer helt och fullt! Vi blir lurade av handeln att plocka in julsakerna tidigare och tidigare och ta ut dem till nyår. Våren är långt borta än och här,i Umeå, är det mörkt 18 timmar per dygn så vi behöver lite mysbelysning för att pigga upp!

Marie 2013-01-07 19:45 /

Åh jag känner precis likadant! ;)

Ninni http://www.ninnisblogg.se 2013-01-07 14:34 /

Svara

Var och en blir salig på sitt vis !

Saga 2013-01-07 14:13 /

Svara

Varför ha ångest över att julen börjar ta slut? Det är ju en hel vecka kvar till tjugondag-Knut. Njuuut istället av de sista dagarna! Och vem bryr sig om man har julpyntet kvar några extra dagar.
Själv är jag mitt inne i mitt ”städa ut julen-projekt” och ska precis ta mig an granen. God fortsättning, med eller utan julpynt :)

StudioLivskraft http://studiolivskraft.blogspot.se/ 2013-01-07 14:02 /

Svara

En vecka kvar till 20 dagKnut så passa på att njuta tills dess :-)

Maria 2013-01-07 14:01 /

Svara

Jag har förmånen att få fira jul två gånger; den vanliga svenska och den ortodoxa. Så igår, den 6 januari, var det lulafton nummer två!
Så jag låter med glädje gran, stjärnor mm vara framme, julbrubban står på sin plats. Pepparkakor doppas i mjölk och julmusik spelas för fullt.

Tycker det helt galet att alla plockar undan sina saker nu, i januari, när allt är så grått och mörkt! Länge jul tack!

Tess 2013-01-07 13:58 /

Svara

Fortsätt njut det är jul ända fram till knut

Annelie 2013-01-07 13:57 /

Svara

Känner likadant! Jag ska definitivt inte slänga ut julen innan ”tjugondag Knut”!
Det ÄR faktiskt långt till våren! Varför inte stanna upp och ta det lite lugnt…;)

Lena http://lenashagtorp.blogspot.com 2013-01-07 13:48 /

Svara

Vi har inte haft någon gran i år så nu får ljusstakar och de vackra adventsstjärnorna vara kvar ett tag till, har inte tröttnat på dem ännu. De lyser så vackert. Idag köpte jag en bunt tulpaner för att få in lite vårkänsla och de pryder mitt matsalsbord, härligt. Har dukat till lunch, trattkantarellsoppa och färskt bröd, nu saknas bara gästerna. Så härlig kan en gråmulen måndag vara. Ha en fin måndag och njut av varje dag!

Britt 2013-01-07 13:46 /

Svara

Julen är visserligen fridfull och mysig men jag vill absolut blicka framåt nu! In med tulpaner och ljusare nyanser!

Frida 2013-01-07 13:39 /

Svara

Känner precis likadant! Jag har verkligen ingen lust att ”vakna upp och möta verkligheten” igen.

Birgit http://birgitz.blogg.se 2013-01-07 13:37 /

Svara

Brukar också vilja bli av med allt så fort men känner inte heller så i år. Den gick snabbt i år, julen. Alltför snabbt.

Annika http://www.anhaltannika.blogspot.com 2013-01-07 13:21 /

Svara

Fortsätt mysa med massor av färglada ljus, varm choklad och vispgrädde, jazzmusik typ Frank Sinatra, Nina Simon (eller vilken typ av musik som helst som gör en glad förstås men jazz är så tidlöst skönt -lite som julmusik ;)) och böcker. På helgerna kan man kolla på film och läsa halva nätterna, spontanfika med vänner osv.
Jag brukar förresten odla vårblommor i små krukor i köket i januari/februari. Har bott i England i tio år och där kommer våren mycket tidigare än här i Norden, brukar längta ihjäl mig efter den innan det är dags! (Men jag har placerat mig bra i vårt avlånga land: Malmö!)
Så, det var väl lite hurtiga tankar så här i tidiga januari!

Elenor 2013-01-07 13:17 /

Svara

Haha ja, jag känner mig lite som kärringen mot strömmen. Julen åkte ut! Vi glömde liksom bort att vattna granen så den barrade som aldrig förr och då skulle den ut.
Sedan körde jag på samma taktik som Ebba von Sydow, införskaffade tulpaner. :)

MVH Carolina

VisitCarolina http://www.visitcarolina.se 2013-01-07 13:17 /

Svara

Jag kände precis tvärtom. Även om julen var över fort så var det skönt att städa bort det. Nu vill jag ha vår!

Anna Margareta http://www.annamargareta.com 2013-01-07 13:15 /

Svara

Haha, jag känner precis tvärtom. Ja, ja, ja! Bort med julen och in med våren! Med 6 grader, barmark och regn känns vintern onekligen långt borta och det är större chans att det blir varmare än kallare. :)

Hemtrevligt hos Johanna http://johannasv.blogg.se 2013-01-07 13:09 /

Svara

Ja det är trist, men här åkte allt ut igår!
Undrade igår om jag inte hade mer saker på fönsterbrädan, det blev sååå tomt!
Behåll din känsla om du vill!!! Låter härligt, jag tänder några ljus!

Charina Qvarfordt http://pitepaerlan.blogspot.se/ 2013-01-07 13:08 /

Svara

Håller med Clara!
Längre julledighet och mer julemys åt folket :)
Ha det fint kramar!

Christina http://www.blog.christinakarlsson.se 2013-01-07 13:07 /

Svara

Samma här! Sambon frågade igår om vi inte skulle ta och plocka ned julpyntet nu..Det kunde han glömma! :) Önskar att jag kunde ha adventsstjärnorna uppe året runt, dom är ju så vackra..

Caroline 2013-01-07 13:05 /

Svara

Åh jag känner liter samma sak faktiskt! Men jag har bestämt att ikväll efter jobbet åker rasket ner. Men åh vad jag kommer sakna stjärnorna i sovrumsfönstret..

fina http://finamjukadjur.bixue.se 2013-01-07 13:02 /

Svara

Känner precis likadant!

Viktoria http://worriedshoes.blogg.se 2013-01-07 13:01 /

Svara

Så känner jag med :)

emma sofie http://frokenemmapemma.blogg.se 2013-01-07 12:39 /

Svara

Men Clara. Var och en gör ju faktiskt som man vill :) Jag ska inte ut med granen förrän den börjar barra. Möjligen skalar jag av några julkulor. Jag skiter högaktningsfullt i tjugondag knut!

Anna Neah http://www.annaneah.se 2013-01-07 12:39 /

Svara

Skall ta ner julpyntet själv, tänkte jag. Men är sugen på att ha granen och stjärnan kvar uppe, det lyser ju upp så fint på kvällarna <3

Zombie - Devouring Brains Since 1984 http://voodoobunny.se/blogg 2013-01-07 12:33 /

Svara

Haha, förstår precis! Jag rådde bot på detta genom att lyxa till det med rosa tulpaner till ”hemmakontoret” och en bukett ljusrosa kvistrosor till köksbordet… :-) Det hjälpte lite. Kram från Ebba

Ebba von Sydow, http://blogg.svt.se/ebba/ http://blogg.svt.se/ebba/ 2013-01-07 12:24 /

Svara

Vill inte heller att julhelgen ska vara slut. Julen innebar en massa häng med familj, släkt och vänner som jag träffar så sällan. Nu saknar jag dem såå och sitter ensam på min kammare och skriver skolarbete. Känner mig ensam och bortsliten från nånting varmt och mysigt.

Alexandra 2013-01-07 12:20 /

Svara

Känner igen känslan, sitter ensam hemma och skriver c-uppsats, och känner att julens sköna tillvaro slets bort alldeles för snabbt… :)

Caroline 2013-01-07 13:07 /

… fast även om ledigheten är över kan man ju ha kvar pyntet till tjugonde Knut och ställa till med julgransplundring :-) Pyntandet och julmusiken i affärerna blir tidigare för varje år – att ha kvar julen lite till är ingen dum idé!
Men känslan av att vilja vara kvar i den sköna ledigheten är svårare att komma ifrån. Kanske kan man ta det som ett kvitto på att man haft det bra! Till vardagens lunk behöver allt för många (barn) återgå för att må väl.

Monica 2013-01-07 12:19 /

Svara

Åhh jag känner precis samma sak!!! Jag är inte klar med julen för fem öre!!!!!!!!!!!!

Alma 2013-01-07 12:06 /

Svara
ANNONS
ANNONS
Blogglistenhits