UnderbaraClara

Ingen stadig frukost

Jag har himla svårt att äta frukost. Helst äter jag flytande frukost eftersom det verkar som att själva tuggandet får mig på dåligt humör på morgonen. Att äta ett grovt rågbröd med massa pålägg gör mig rasande irriterad. Vilket är fånigt eftersom jag älskar sådana mackor alla andra tider på dygnet. Men jag tuggar och tuggar och blir aldrig färdig utan känner bara hur frustrationen stiger. Idag var frukosten lite bär som blivit kvar efter en fotografering och så en blodgrape. Man står sig inte länge på det kan jag säga, men det var allt som gick ner. Och så slapp jag bli förbannad vilket alltid är ett plus!

Kommentera

Kommentera

Har också alltid svårt med frukost. Måste vänta tills jag mår illa av hunger innan jag äter frukost annars känns det som om jag skulle spy. Går nu upp 6, åker hemifrån 7 och slänger oftast i mig en halv smörgås innan bussen går och andra halvan efter första lektionen! Funkar fint för mig!

Julia K http://juliiikarlsson.blogg.se 2013-01-24 21:35 /

Svara

Haha, jag har exakt samma problem. Det är därför jag älskar brunch, då har man varit vaken tillräckligt länge för att kunna tugga i sig maten utan att bli förbannad!

Amanda Henling http://amandahemlig.blogg.se 2013-01-24 09:53 /

Svara

Helt rätt tänkt enl en amerikansk läkare, som berättar att om man är lättare pâ förmiddagen sâ fâr man gjort mer. Degig och svârsmält mat fâr en sömnig sâ det skall man spara tills middagen.Han talar ocksâ om vikten av att veta vems mage man har. Alltsâ vi människor har inga 2/3 olika magar som kor och behöver som vuxna ingen bröstmjölk längre utan kan nöja oss med kalk frân andra födoämnen, Vi har ingen duktig tigermage som behöver lâng tid för att smälta det râa köttet. Hanpâstâr att vi harr samma mage med matsmältningssystem som aporna och bör äta lätt mat pâ frukt, grönsaker och lite protein/bönor pâ kvällen nân gâng. Lâter det inte som vegetariskt ??! Det kanske inte vore dumt att kunna svinga sig mellan olika sysslor med fantasin i behâll pâ morgon och förmiddag utan att bekymra sig för lust, trötthet, att man är trög och helsst vill krypa tillbaka mellan lakanen pâ morgonen och sova en timma till…..

Jag har prövat och funnit att det funkar, men, man har ju sina VANOR och allt frestande utbud i mataffären…..En sak är säker. Man kan leva gott och friskt pâ enkel mat.
Läkaren pâstod att mânga sjukdomar i denrika världen kommer av att vi envisas med att äta mat som inte matchar vârt matsmältningssystem. Kanske det ? Undrar vad tigern skullee säga om man envisades med att mata den med apelsiner jämt ….:O)

gammelmor utanför Paris 2013-01-23 10:56 /

Svara

Lustigt det där. Verkar vara en kvinnlig ”åkomma” med frukosten. Själv föredrar jag att vänta en timme eller mer. Då kan jag äta ;)

Therese @ Björkbacke Fotografi http://www.facebook.com/BjorkbackeFotografi 2013-01-22 11:55 /

Svara

Vilket ögongodis:) En vitamininjektion bara att se på! Sådana fantastiska färger:) Tack!

Jonna http://www.idealisten.blogg.se 2013-01-21 23:21 /

Svara

Intressant att du inte tål kolhydrater (brödet) på morgonen…

Kikki Sandström Inspiratör & Coach http://kikkisandstrom.se 2013-01-21 22:43 /

Svara

Oj, vad det ser gott och fräscht ut!!

Lisa 2013-01-21 22:27 /

Svara

Frukost är överskattat. En kopp kaffe med mjölk i för lenheten är en bra start på dagen. När magen sedan säger till, är det dags för lunch. Med flexibel lunchtid går det utmärkt att stå sig på en kopp kaffe fram till fast fösa:)

Bullar och business http://www.hemmetsjournal.se/elisabethannica/blogg 2013-01-21 20:00 /

Svara

Brukar dricka smothiee till frukost. I dag med banan, spenatblad, hallon, nyponpulver, vatten och agavesirap. Stod mig något sånär fick ta ett äpple bara innan lunch.

maria 2013-01-21 18:43 /

Svara

Haha, vad du är skön Clara, bli arg på frukosten, fniss!

Linda 2013-01-21 18:04 /

Svara

Jag älskar frukost men det var härligt att skratta i morse när jag läste att du slapp bli förbannad! Tack för en finfin blogg!

My 2013-01-21 17:10 /

Svara

Jag älskar frukost! Det spelar ingen roll hur tidigt på morgonen jag går upp, inom en timme måste jag äta för att inte bli jobbig. Detta kan bli ett problem om man exempelvis samåker med någon som inte är en frukostmänniska som jag, och bilfärden exempelvis startar vid femtiden på morgonen..
Har kommit in i en knäckebrödsperiod då jag gärna äter surdegsknäcke med avocado, ägg, juice och så en skål fil med blåbär. Däremot kan och vill jag inte hastäta, så jag går hellre upp två timmar för tidigt och stirrar slött in i väggen medan jag äter frukost än att jag tar sovmorgon och äter på en kvart.

Jenny 2013-01-21 16:23 /

Svara

Å fy tusan vad gott det ser ut! En riktig lyxfrulle, tycker jag!

Julia http://gladparantes.blogspot.com 2013-01-21 15:22 /

Svara

Jag är likadan! oavsett om jag klivit upp tidigt tidigt eller lite senare så klarar jag inte att äta inom kanske.. den närmsta timmen. Blir ofta ett glas proviva. På sensommaren gillar jag blåbär med mjölk till frukost, helt underbart :D

Nu när jag läser igen så tar jag alltid med mig kaffe och en macka till förmiddagsfikat så då får jag ju min frukost ändå :)

Jag tycker att din frukost såg alldeles förträfflig ut:)

Linnéa 2013-01-21 15:13 /

Svara

Ja det där var verkligen en petit frukost :)

Night Flies http://www.nightflies.webblogg.se/nightflies 2013-01-21 14:51 /

Svara

Jag brukar gå upp i god tid på morgnarna för att få en bra start på dagen, och en bra start på dagen är för mig bla en rejäl frukost. Jag äter oftast vanlig havregrynsgröt men ibland blir det Yogagröt, gjord på egen grynblandning http://studiolivskraft.blogspot.se/2012/08/mindful-morgon-med-yogagrot.html
Men alla är vi olika :)

StudioLivskraft http://studiolivskraft.blogspot.se/ 2013-01-21 14:47 /

Svara

Jag är en riktig frukostmänniska. Tycker att frukosten är bästa måltiden på dagen, och jag äter nästan alltid ”frukost 1″ och frukost 2. Frukost 1 består av smoothy gjord på naturelll youghurt och infrysta bär från trädgården, lite flytande honung och ett par matskedar haverekli + ett glas pressad juice. Frukost 2 äter jag ca 1-2 timmar efter frukost 1, och då är det två mackor med en stor kopp te. Så gör jag :-)

bokmal73 http://bokmal73.wordpress.com 2013-01-21 14:11 /

Svara

Jag har aldrig kunnat äta frukost. För mig brukar det gå lättare att äta nåt varmt än nåt kallt, det är som att matstrupen drar ihop sig om jag ska äta typ fil eller liknande kall mat. Och så ska man helst inte behöva tugga så mycket. Gröt är bra mat då :)

Inne hos Ina http://innehosina.wordpress.com 2013-01-21 13:50 /

Svara

Ja det där kan jag känna igen mig i. Jag dricker oftast bara tea till frukost, men då måste jag äta något typ två timmar efteråt. Men det är lättare att äta något rejälare om man hunnit kommit igång innan ^ ^

Jenny Olofsson http://idajennymathildaolofsson.blogspot.se/ 2013-01-21 13:43 /

Svara

Jag älskar frukost. Det är faktiskt bland det bästa jag vet. Jag blir tvärtom sur och vresig om jag inte får någon.

Anna Margareta http://www.annamargareta.com 2013-01-21 13:36 /

Svara

Tänkte bara säga att myten om att grapefrukt är nyttigt inte är helt sant:
Läs gärna denna artikel: http://www.lakartidningen.se/07engine.php?articleId=7583

Lina 2013-01-21 13:36 /

Svara

Jag har alltid haft lite småsvårt för frukost, men det släppte när jag blev gravid, efter perioden av illamående. Fast jag fixar inte stekt mat som äggröra och bacon, utan vill hellre ha smörgås med gott pålägg, juice och kanske en smoothie. Tycker inte man ska tvinga i sig för sakens skull, bättre att äta lite senare på förmiddagen isåfall.

Anna 2013-01-21 13:33 /

Svara

Åh jag blir också alldeles matt av att tugga och tugga på morgonen. Jag måste vara vaken x antal timmar innan det blir gott med frukost. Och skäller ut närmast anhörig för att brödet är så jävla hårt. Stackars katt eller man. Men det blir verkligen som att det växer i munnen.

Eva Hjortsberg http://www.deermountaindesign.com 2013-01-21 12:42 /

Svara

Själv har jag ofta god aptit på morgonen, men det måste vara bröd! Fil och yoghurt blir för surt och passar inte till kaffet, gröt växer i munnen, ägg blir jag lite äcklad av.. Så har jag bara bröd och pålägg äter jag gärna men blir riktigt irriterad om det inte finns hemma :)

Lisa 2013-01-21 12:39 /

Svara

Precis samma sak här! Hotellfrukostar är liksom helt bortkastat på mig!

Men en macka efter någon timme eller 2 efter man gått upp brukar gå ner :-).

Fin bild!
Malin

Malin http://designbytornblad.se/blogg 2013-01-21 12:35 /

Svara

kanske inte så mättande. men väldigt, väldigt gott!

michaela- med syskon i magen http://minahjartanochjag.webblogg.se/ 2013-01-21 12:15 /

Svara

Jag åt flytande frukost idag. Vissa dagar är det det som gäller. Bara tanken på en smörgås gör att jag inte orkar. Jag har ingen lust att sitta och tugga och tugga. Ibland är jag bara alldeles för trött för det.

Kajsa http://kobranhuggertill.blogspot.com/ 2013-01-21 12:14 /

Svara

Bär och frukt är ju det godaste som finns till frukost!

Queen of Kammebornia http://queenofkammebornia.se 2013-01-21 12:12 /

Svara

Jag har börjat läsa ”Ät vad du är” av Eva Bülow som hävdar att kroppen är i utrensningsfas fram till lunch och att man därför inte alls ska äta någon stadig frukost utan bara lite frukt. Kanske något om man inte är så hungriga på morgonen, men knappast något om man vaknar hungrig.
Det bästa är väl om man hittar de frukostrutiner som passar en själv bäst och inte försöker tvinga i sig något eller inte äta något för att ”det ska vara så”, alla är vi olika!

Camilla 2013-01-21 11:51 /

Svara

Inte heller jag är någon frukostmänniska, morgontrött är jag också, vet inte om det möjligen kan hänga ihop med det? Det enda tillfälle då jag faktiskt gillar att äta frukost är på hotell, särskilt om det där finns en snäll människa och steker omelett åt mig efter önskemål :-) Brunch kan jag också uppskatta, så det där med morgontröttheten spelar säkert in. Matlust och trötthet är nog ingen bra kombination.

Carina 2013-01-21 11:48 /

Svara

Det är onekligen att föredra att slippa bli irriterad på morgonen. I detta fall behöver du inte ens irritera dig på att maten skulle vara ful (jfr halväten havregrynsgröt med mjölk…), för det där var nog en vacker frukost! När jag var liten fick jag i mig högst en surskorpa på morgonen, nuförtiden äter jag frukost länge, gärna och mycket.

Mitt ritblock http://mitt-ritblock.blogspot.fi/ 2013-01-21 11:48 /

Svara

Var precis likadan. Sen blev jag gravid och vrålhungrig jämt och då släppte det. Håller konstigt nog i sig sen knodden kom ut.
Tror jag läste någonstans att svårighet att äta på morgonen beror på en slags obalans i kroppen på morgonen (blodsocker?). Min teori är att vissa känner av det mer än andra.

lisa 2013-01-21 11:46 /

Svara

Jag hade också problem med att ära ”fast” föda på morgonen utan det blev proviva eller yoghurt istället. Nu har jag slängt in massa frukt och müsli i kombon så det är ett steg i rätt riktning. Och så har jag börjat föra matdagbok över vad jag äter till frukost.

Josefin Z 2013-01-21 11:29 /

Svara

Känner precis igen mig på tuggandet! Jag kan bara inte äta mackor på morgonen eftersom det innebär att jag måste tugga vilket känns enormt jobbigt – mackan bara växer, går inte ner och jag blir bara trött och arg för att det ska ta 20 min att äta en macka. Nej, tack. Hellre fil, frukt och mannagrynsgröt.

Elin 2013-01-21 11:21 /

Svara

Själv älskar jag frukost av olika sorter men vill gärna vara vaken en halvtimme innan jag vräker i mig en mexikans migas, varma fyllda frukostknyten eller en matig omelett! Däremot är jag inte så förtjust i att tugga på massa vanligt bröd ;)
Lena från make a head food

Lena http://lena-makeaheadfood.blogspot.se/ 2013-01-21 11:20 /

Svara

Haha … känner igen det där. Lärde mig äta frukost som vuxen, men för många gills det nog inte … är bara en rostad macka och en kopp te. Kommer fortfarande ihåg hur vi fick sitta i ring på golvet under morgonsamlingen i lekis och dela med oss om olika saker. Ibland var det den fruktade frukosten och jag fick ju ljuga, även om jag inte ville … jag vägrade ju frukost redan som liten, och ville inte att de andra i klassen skulle veta att jag var annorlunda …

A-K http://barfotamedak@blogspot.com 2013-01-21 11:18 /

Svara

Det här är konstigt. Jag har tidigare alltid varit hungrig på morgonen och inte alls känt igen mig när folk har sagt ”jag kan inte äta frukost”. Men precis nu på senare tid så har jag också börjat tappa aptiten på morgonen. Brukar äta fil och müsli, men kan inte längre äta så mycket, så jag brukar få ta en macka lite senare på förmiddagen också. Det är inte tuggandet som är problemet för mig, snarare att magen tycker att den inte vill ha någon mat. Konstigt.

Malin http://farbrormalin.blogspot.com 2013-01-21 11:16 /

Svara

Känner igen morgonkänslan så väl! Oförklarligt irriterad på allt och alla, mackan som ALDRIG tar slut. Jag älskar att äta i vanliga fall – lunch, mellanmål, middag, fika – alltid med gott humör och god aptit. Frukosten är som ett jättehinder som måste besegras varje morgon.

Emma http://www.emmastankar.blogg.se 2013-01-21 11:15 /

Svara

Och jag vaknar hungrig som en varg :-)

Frida 2013-01-21 11:06 /

Svara

Märkligt vad man kan få för sig! Själv kan jag bara inte äta äpple trots att jag tycker att det är gott men det är ju så fasligt tråkigt att tugga! Jag har också lite svårt med frukost och brukar ofta köra på smoothie fullproppad med nyttigheter, då står man sig lite längre. Liza

VisaLiza http://www.visaliza.blogspot.com 2013-01-21 11:04 /

Svara

Ja, jag har oxå svårt med frukost när jag går upp tidigt, blir av någon konstig anledning illamående. Jag provade ett tag att käka gröt eftersom alla säger att det ska vara så bra och stadig mat som man står sig bra på och allt det där, men det slutade med att jag mådde illa nästan hela fm. Så nu kör jag på ett glas yoghurt bara, funkar fint. Istället äter jag en andra frukost lite längre fram på fm, precis som man gjorde förr i tiden.

Min tekopp http://www..mintekopp.se 2013-01-21 10:49 /

Svara

Jag gillar inte heller att äta frukost, men jag har lyckats äta frukost varje dag i tre veckor nu – så det går väl i rätt riktning antar jag :)

Zombie - Devouring Brains Since 1984 http://voodoobunny.se/blogg 2013-01-21 10:44 /

Svara

Jag har oxå väldigt svårt för det där med frukost. Jag har inga problem med själva tuggandet. Jag har problem med själva ätandet. :P
Jag är aldrig hungrig på morgonen. Jag har alltid bara druckit kaffe till frukost.
Idag tvingade jag i mig ett kokt ägg med kaviar.
Jag får juh börja lite smått.
D sägs juh att frukosten är dagens viktigaste mål. :)

Camilla http://Www.sedica.blogspot.se 2013-01-21 10:39 /

Svara
ANNONS
ANNONS
Blogglistenhits