UnderbaraClara

Ta hand om

En ny härlig gardin har fått komma upp i köket. Eller ny och ny – tyget är funnet på loppis – det nya är väl att jag äntligen fixat gardiner utav det! Tänk att det ska vara så himla svårt att få tummen ur ibland.

Något som jag däremot fått tummen ur med är att röra på mig varje dag och inte äta så förbaskat mycket socker. Efter att jag slutat amma gick jag upp sju kilo och nu är jag evinnerligt less på att ingenting passar på kroppen och alla mina bästa klänningar är för små. Det är hopplöst också för jag har ett så otroligt stillasittande jobb och får alldeles för lite vardagsmotion för att kroppen ska vara i balans utav sig själv. Men nu börjar det kännas att den är på rätt bana och jag får världens glädjerus av att hålla igång och ta promenader och lyssna på massa bra radioprogram! Jag känner också hur annorlunda jag tänker nu. Var jag missnöjd med med något förut var det ilska och skam som motiverade mig till förändring. Nu är det omtänksamhet om mig själv. Jag tänker på mig själv som ett litet barn som gjort en blunder: -Men kära nån då! Det här blev ju alldeles tokigt. Nu får vi hjälpas åt att ordna upp det här, du ska se att det snart blir bättre.

 • http://annathorncrantz.blogspot.se/ Anna Thörncrantz

  Hej Clara! Du har så fint hemma och jag har skrivit ett eget inlägg kring mina tankar och funderingar om varför jag inte har som du ;) Bland annat. Läs det gärna och ge tips. Kanske känner du igen dig och kan få fart på mig? :) Kram / Anna

  http://annathorncrantz.blogspot.se/2013/01/langtan-och-blommor.html

 • http://elephantzoul.blogg.se Gabriella

  Så härligt det ser ut i ditt kök! Fick sådan inspiration när jag såg denna bild. Nu vill jag ha vårigt i mitt kök=)

 • Emilia

  fint sätt att tänka!

 • http://freelancersfashion.blogspot.com Ulrika / Freelancer’s

  Jag älskar kakor och annat sött men då blir ju klänningarna ganska snabbt tighta. Började laga mera raw food desserter och kakor och mindre ”vanliga” med socker. Funkar fint, sockerlusten minskar och man kan käka kaka tårta och what not med extra gott samvete :)

 • Malin

  Fy fasiken vad äckligt! Förresten, som om vägglöss inte skulle vara nog så är det ju faktiskt folk som använt sofforna och sängarna och bara det tycker jag är sjukt äckligt. Ryser bara jag tänker på det. Löss och snusk, nej tack.

 • Mea

  Kan säkert ligga mycket i det..Ja det kan ju finnas vägglöss även i nyinköpta möber.. Personen vi pratade med på anticimex pratade dock främst om begagnade möbler, främst då sängar och soffor, som något man skulle undvika. Att det är många studenter som får vägglöss pga att de byter möbler med varann, men också ifall de reser mycket. I vårt fall bor vi i en gammal lägenhet som inte är renoverad och då kan lössen dröja sig kvar längre i sprickor i väggar osv också.. Eftersom vägglössen lever av blod så dras de främst till miljöer där det finns mkt människor, och främst då där människor sover eller sitter mycket, så jag har inte hört om detta att det skulle vara större risk att få vägglöss ifall man köpt något som t ex legat i en lada under lång tid.. Men det kan ju säkert stämma att ifall någon använt en möbel under många så är det mindre risk att det finns löss i den ifall de som haft möbeln inte upptäckt något.. Sen har jag varit med om att en person sålt saker som hen visste att det fanns vägglöss i utan att berätta om det men får ju utgå ifrån/hoppas att de som gör så är i minoritet..

 • petra

  Medlen som anticimex använder för att sanera lössen lär ju inte vara jordgubbssaft de heller. Alltså, jag fattar poängen med begagnat men efter att ha hört vad vägglöss ställer till med och att man får dem lätt via begagnade soffor odyl så kommer jag aldrig handla det. Men man kan ju byta/ärva/få möbler från folk man känner så att man VET att de är lössfria. Hua för vägglöss!

 • petra

  Jag kan bli så less på uttrycket ”tummen ur” som tycks vara så pop just nu. Det är banne mig fulare än en svordom!

 • http://shimmerdimmer.blogg.se Shimmerdimmer – Mitt land är frusen musik

  Gardiner är bra åt andra hållet också. I många hem finns det en stor låda i källaren med gamla gardiner ingen vill ha. Om man inte vill slänga eller bara låta dem ligga där kan man sy kläder av dem. Eller förkläden (hur enkelt som helst och en jättebra present). Eller varför inte små prydnadsgosedjur? Jag tycker verkligen textilier är fantastiskt kul.

 • Karin

  Tack båda!

 • Anneli

  Vilket härligt tyg! Jag älskar ju prickar men har inte tänkt på att rutor i mjuka färger kan vara fina också, eller jag har snarare aldrig sett ett rutigt tyg i mjuka färger kanske :) har alltid tyckt att rutor är så…ja fyrkantiga och hårda. Fint! Det kanske jag anammar när mitt upprustade 50-talskök är färdigt. För övrigt är du klok som en uggla Clara ;)

 • http://carlssonkarlsson.blogg.se Malin

  Du är så klok:)

  Vilka fina gardiner! Helt rätt färg också!

 • http://linaslivilimbo.bloggplatsen.se Lina

  http://linaslivilimbo.bloggplatsen.se/2013/01/22/9352626-putt-ner-en-rasist/

  Hej. Jag gör en fuling och hoppas att du vill vara lite språngbräda ikväll Clara. Före klockan 00:00 inatt planerar jag nämligen att vinna en symbolisk seger över en rasist, men jag behöver hjälp. Människan klarar ju sig som bekant väldigt dåligt ensam… (Tack för en underbar blogg förresten.)

 • Majsan

  Tack för en fin blogg som jag läser varje dag! Då det känns som att jag nästan känner dig…tar jag mod till mig och skriver följande: Har länge tänkt på att du och många som läser din blogg även skulle gilla att läsa bloggen Linas liv i limbo. Just nu, vore det värdefullt om ni ville ge en kommentar i hennes blogg,,, Tack!

 • http://kikkisandstrom.se Kikki Sandström Inspiratör & Coach

  Promenera före frukost är en bra melodi, då används det egna kroppsfettet istället för det du stoppat i magen som bränsle… Bra att du äter mindre socker!

 • Johanna

  Vad fint! Kram till dig!

 • Anna

  Tack för ditt stöd!
  :-)

 • http://snabbmakaroner.wordpress.com Snabbmakaroner

  Inga dokumentärer, men Melvyn Braggs ”In Our Time” på BBC är makalöst bra. Han bjuder in tre människor som verkligen kan sitt ämne inom humaniora eller naturvetenskap och ställer givande frågor.

 • http://livetivillavillekulla.blogg.se Kadri

  Vi har nästan alla möbler begagnade och hittills (tack o lov) har vi aldrig fått några vägglöss eller andra kryp i huset. Tror att risken är minimal om man köper på Blocket och den som säljer har haft möblerna i bruk(alltså inte liggande i en lada) . Sen kan man ju aldrig vara säker. Har också hört att större auktionsfirmor som Lauritz o liknande kollar alla möbler så att det inte är något fel på de. De vill ju inte att det ska gå kryp i andra möbler de säljer speciellt när vissa av deras objekt är jätte dyra.
  Man tar ju en risk när man köper begagnat, men även när man köper nytt. Det finns ett o annat inte så nyttigt som alla nya möbler behandlas med och de kan också ha legat i en stor lager innan de hamnar i varuhus och det har funnits soffor o annat som har sålts i butiker som har några inte så trevliga huresgäster inuti.

ANNONS
ANNONS