UnderbaraClara

Vinterfika

När matinspirationen tryter brukar jag gå in på Norrmejeriers receptsajt för att hitta inspiration. Förutom bra recept gillar jag att Norrmejerier ägs gemensamt av bönderna som bor och verkar här uppe i norr – ja faktiskt precis utanför mitt fönster! Just därför är jag så glad och stolt över att Norrmejerier valt att samarbeta med mig. Jag har tagit fram recept speciellt för deras räkning och de kommer att publiceras kontinuerligt under hela året. Jag hoppas ni ska gilla det! Mina första recept är på temat Vinterfika. Särskilt vill jag rekommendera Muffinssemlorna inför fettisdag i morgon. Jag kallar dem latmanssemlor eftersom de går så fort att göra. Det är helt enkelt en korsning av muffins och semlor! Receptet hittar ni här. 

Dessutom bjuder jag på receptet på min favoritglass smaksatt med hjortron. Den är busenkel att göra, men får du inte tag i just hjortron kan det ersättas med något annat härligt bär. Allra godast är glassen förstås ihop med våfflor. Hemligheten till fraset i mina våfflor är att ha i riktigt mycket hårt vispad grädde och gärna grädda dem i en våffellagg av gjutjärn. Recept på hela kalaset finns här.

Slutligen delar jag med mig av receptet på den här värmande vita chokladdrycken med mjölk, marshmallows, maränger, vit choklad och grädde. Faktiskt är den precis lika god kall som varm. Recept och fler bilder finns finns på sajten!

 

  i samarbete med  

 • Emma

  Åååhh blev så inspirerad av detta inlägg så igår slog jag till och bakade muffinsemlor och gjorde varm vit choklad:) detta fick följa med hem till några vänner som vi fika på efter pulkaåkning med barnen, och vilken HIT, det var supergott!! Tack för inspirationen och recepten:)

 • Lilly Dahl vintage homes

  Spring must be just around the corner. Eonderful and inspiring post Clara

 • Lilly Dahl vintage homes

  Wonderful pictures. Makes me feel like spring might’ve on the way!

 • http://www.storonfargochform.blogspot.com Jonna

  Fina bilder och gott ser det ut!

 • http://elephantzoul.blogg.se Gabriella

  Mums så gott det ser ut! Detta ska jag spana in! Glömde semlorna jag köpte på jobbet ikväll och nu sitter jag här chokladsugen haha…=) Vilka vackra bilder!

 • http://domesticka.blogg.se Domesticka

  Men GAAAH vad svårt det var att gröpa ur innamätet på muffinsarna! Jag har gjort femtio muffinssemlor tillsammans med alla barnen på fritidsgården där jag jobbar! Det var slitigt men det gick och de blev inte ens i närheten så snygga som dina. Och när jag nu tittar närmre på dina bilder ANAR jag att det är muffinssemlor fixade för bilderna. För inte är de urgröpta alls? Inte finns det mandelsmassa i? Inte är lockena som finns på verkligen det lock som skurits av från samma muffinssemla va?! Det är liksom SNYGGA LOCKMUFFINS! Hihi! Jaja, alla barnen var nöjda iallafall, de var supergoda. Smakade helt enkelt som en muffins med mandelmassa och grädde. Bra när man har brådis! Tack för en trevlig blogg!

 • http://monnetankar.blogspot.se Monika

  Hej! Lånade dina bilder till min blogg, men länkade till dig. Hoppas det var ok! Såg ju så vansinnigt gott ut! :-)

 • http://www.homemadestockholm.com Cecilia

  Vilka fantastiskt söta muffinsar!! Älskar den söta spritsningen! Kolla gärna in min pannkisbakelser så här på pannkakans dag! :)

 • Sandra

  Ser fruktansvärt smarrigt ut.. Synd man går på diet då, för nöja mig med att titta på bilderna :P

ANNONS
ANNONS