UnderbaraClara

En egen plätt

Underbara helg! Den här helgen hade riktig sportlovsfeeling faktiskt. Känner ni nu? Känner ni att vi är över puckeln? Det har verkligen vänt! Det är ljust när jag vaknar och ljust när jag hämtar från förskolan. Det hörs fågelsång i träden och ibland är det nästan lite milt ute. I lördags satt jag på farstubron utan jacka och drack kaffe i solen. Visst ligger snön kvar här uppe ett bra tag till men den här årstiden är det faktiskt bara härligt.

I natt sov jag tolv timmar, la mig strax efter åtta på kvällen och vaknade strax innan åtta på morgonen. Sedan tog jag en rejäl tur i skidspåret och därefter kom Jakobs mamma förbi på fika. Dessutom blev ett köp av mark äntligen klart! Jag och Jakob har ju velat utöka vår gård ytterligare, för att kunna odla mer och ha lite mer rörelseutrymme och nu är det färdigt! I sommar kommer vi troligtvis ha grisar tillsammans med våra kompisar här i byn. Och förhoppningsvis också höns. Odla korn funderar vi också på att göra…så roligt för Bertil! Att blir en sån bonnpojke mitt i allt! På längre sikt har jag tänkt timra upp ett hus på marken, att ha som ateljé och fotostudio. I och med markköpet känner jag mig ännu mer rotad på den här fantastiska platsen. En egen plätt att bo och verka på – det är lycka det!

 • http://elephantzoul.blogg.se Gabriella

  Åh vad härligt, det låter underbart!=)

 • http://www.vitaveras.blogspot.se Vita Veras

  Jisses vad härligt att ha plats att odla på! Smart att dela djurskötseln med vänner. Eftersom jag är vegetarian finns det inga grisplaner i min kalender, men egna grödor skulle jag gärna lägga krut på. Så man vet var maten kommer ifrån =)

  Vitaveras.blogspot.com – Jakten på livets sanning

 • http://bar26.blogspot.fi snede

  Avund på era planer…så härligt,jag vill bara bort från denna höghuslägenhet..

 • http://totaleclipseofthe.blogspot.com/ Lisa

  Åh, kan inte vi få läsa riktigt mycket om grisar och höns då? Om Underbaraste Clara fick ännu fler drag av River Cottage skulle min läsarlycka vara gjord!

 • http://samvetssnurr.blogspot.se/ Samvetssnurr

  Åååh så härligt! Jag är så glad över att vi har en trädgård efter många år i lägenhet, men den räcker ju alltså inte riktigt till för allting som man vill göra med den och alla odlingar vi drömmer om…. Om vi hade mer plats så skulle jag vilja ha 1) ett växthus, 2) en varmkompost, 3) höns, 4) flera fruktträd. Och så större grönsaksland, förstås!

  Mkt bra idé att dela grisarna, för övrigt! Småskaligt kollektivt ägande är ju på något sätt idealet, både politiskt och mänskligt.

 • Ak me bebin

  Kul att du fixar det du drömmer om och låter oss läsa om det! Göttigt att du är både ”ytlig” och skriver om nåt som händer i livet också, det gör det så kul att kika in här!

 • http://ankpung.se Nikolina

  Så himla vacker och duktig du är :)
  Tack för en underbar blogg :)
  http://www.ankpung.se 23 åring mamma med skyddad identitet

 • http://dagarnahosanna.blogspot.se/ Anna

  Fast jag tycker nog det är bra att man inser vad som faktiskt ligger i kyldiskarna i affären också… Att bara blunda för att fläskfilén en gång varit en levande gris och glatt mumsa i sig känns inte rätt för mig. Jag är uppvuxen på bondgård, gosat med kalvar och sen hjälpt till med styckningen när det varit slakt (när jag var liten skedde slakten på gården, djuren hängmörades i vår lada och finstyckningen skedde i köket. Men för 25 år sen började vi skicka till slakteri istället.). Jag visste att djuren haft det bra och slaktats på lokalt slaketeri under ”humana” former. Sen flyttade jag hemifrån, pappa slutade med djuren och nu är jag vegetarian. Jag har ju ingen aning om hur djuren haft det innan de blev köttbitar i affären. Men visst kan det vara svårt att äta djur man sett som sällskapsdjur. Se bara på hästlasagnerna det pratas så mycket om nu…

 • http://attfinnaro.blogg.se Hanna

  Åh så härligt! Jag tycker ni gör helt rätt! Bo en bit från stan, lev nära naturen och håll nere lånen. Jag blev så inspirerad av ditt blogginlägg som handlade om att vara skuldfri. Jag önskar jag kunde göra detsamma, men förutsättningarna har inte funnits. Vi är dock ändå lyckligt lottade.

 • http://theswedelifeshop@blogspot.se Natalie Hanna Soderbom

  Good for you Clara! Living the dream….

 • http://www.stuganpafjallet.wordpress.com Erica

  Grattis! Det är en härlig känsla när allt faller på plats, och så den härliga solen på det. Lycka!

 • http://studiolivskraft.blogspot.se/ Studio Livskraft

  Sportlovet är över och vi går mot ljusare tider :)
  http://studiolivskraft.blogspot.se/2013/02/stralande-sol-och-perfekt-manchester.html
  Nu när våren närmar sig är det verkligen som man vaknar upp från sin vinterdvala och inspirationen spritter och sprudlar i kroppen, man undrar hur man ska hinna med allt man vill göra. Härligt att känna energin komma tillbaka :)
  Lycka till med era fantastiska framtidsplaner :)

 • http://snabbmakaroner.wordpress.com/ Snabbmakaroner

  Jag tycker att urban gardening projekt låter jättespännande, men jag undrar lite hur det blir med ett fåtal grisar som folk antagligen fäster sig vid. Det är svårt att tänka sig att det uppstår feststämning när det vankas helstekt gris.

 • http://photos-by-becka.fotoblogg.nu Becka [fotoblogg]

  Åh vad underbart!

 • http://brevfranamerika.blogspot.com Lina, brev från Amerika

  Oj vad härligt! Grattis till markköpet

 • http://annacecar.blogspot.com bara anna

  Det där låter riktigt bra! Höns måste ni ju bara ha, det är himla trevliga djur. Undrar du något om det så hör av dig, jag kan en del…

  Du nämnde tidigare att du skulle till Växjö och föreläsa. Var någonstans är det och vilken tid? Skulle vara kul att komma och lyssna.

 • http://livetilandet.wordpress.com/ Malin

  Va härligt, gläds med er! Hur stor markplätt blev det? Jag funderar själv kring hur mycket man ska satsa på. Här i Göteborg har det dykt upp fina grisar mitt i stan. Spännande projekt av Stadsjord. De hade tre jättefina Linderås-svin i ett bostadsområde i somras där de senare skulle odla. Efter att de varit där bara en dag så hade de bökat upp en massa. Suveränt för att slippa gräva så mycket för odlingarna. Och så äter de upp ogräsrötter också. Hoppas själv på lite mark framöver för att odla, ha höns och getter. Och så grisar som hjälper till. Tills dess odlar jag allt vad jag kan i villaträdgården. Varma hälsningar Malin

 • http://dagaravlycka.blogspot.com Anna -Dagar av lycka

  Det låter verkligen helt underbart! Lyckliga, lyckliga er :) Kram Anna

 • http://annatotti.se Anna m Ludde och bullarna

  Stort grattis! Vad underbart det låter och vad nyttigt!

 • http://hejregina.blogspot.com hejregina

  jag längtar så efter att bo på ett ställe där jag vet att jag kommer bo länge! Att få planera långsiktigt och bygga upp. Så kul för er, grattis och lycka till!

 • http://fridasofias.blogspot.com Frida

  Vad härligt med än fler drömmar som går i uppfyllelse!

 • Giggi

  Bra idé att dela ansvaret med några kompisar. Då blir man inte lika uppbunden, utan vet att man kan få ”djurvakt” om man behöver åka iväg.

 • http://stokboet.wordpress.com Sandra på Stökboet

  Men så häftigt med mer mark och djur! Jag har en återkommande dröm om att helt byta inriktning och bli fåruppfödare. Än så länge är det bara en dagdröm eftersom jag egentligen känner mig ganska nöjd både med vårt lilla hus och med mitt nuvarande yrke. Men vem vet, livet är långt ;)

  I dag har vi också varit i pulkabacken och grillat, norrland är riktigt bra dagar som i dag. Hoppas det fantastiska vädret håller i sig ett litet tag till.

 • http://www.jennicasblogg.blogspot.com Jennica

  Men gud så idylliskt det låter! Och jag lovar, jag raljerar inte! Jag är fullt allvarlig! :) Det låter helt underbart mysigt. Njut av dina fina omgivningar och din fina familj. Underbart!
  Kram!

 • http://rostmackan.blogspot.com Ellet

  Låter superhärligt!

 • http://mankasfashion.blogspot.com Maria

  Grattis! så härligt att ha, odla grönskaker och hålla djur. En dråm jag har med. Uppfödd på landet, och vill att mina barn ska ha det lika naturligt som jag hade det.
  Lustigt att det är min dröm och jag som precis flyttat in till centrum utav en storstad, men just mitt barn…
  lite emotsägesefullt.

 • http://www.ivartland.com Gunnel Antoniusson

  Grattis! Det låter som om det kommer att bli perfekt!

 • Zombie – Devouring Brains Since 1984

  Men så mysigt! :)

 • http://www.isabellasfoto.nu Isabella

  Grattis!!:) Det är verkligen en lycka att ha sin lilla plätt..oavsett hur stor eller liten den där plätten är! Det är något som tillhör en själv och det är det viktigaste! Stor kram!

 • Christina

  Min man och jag köpte skog för ett år sen Har lärt mig mycket om skogsskötsel röjning, plantering och annat inom skogsvård. Mycket intressant och spännande. Lycka till med din mark och framtida odlingar, som jag hoppas få läsa mer om på bloggen.

 • http://www.joherman.blogg.se Johanna

  Vad härligt!
  Fick hem din fina bok i fredags. Så himla fin den är!! Riktigt bra gjort måste jag säga.

 • http://sisterscarecrow.blogspot.se Matilda

  Grattis! Det låter underbart att kunna ha djur och egna odlingar – fantastiskt för Bertil att få växa upp med det :) Själv får jag nöja mig med balkongodling tills vidare, men det är ju inte helt fel det heller!

 • http://www.erilainenapaja.blogspot.com Stina

  Grattis till markköpet! Fina planer. Hälsningar från Muminlandet!

 • http://www.kittenskladkammare.blogspot.com Kitten

  Va härligt det låter, grattis! :D

 • http://www.fixarfia.se Sofia

  Åh, va kul, grattis! Jag är också ute efter en tomt eller ett hus, fast i Stockholm. Den där känslan när man precis skrivit på och allt är klart är lycka. Stort grattis!

 • http://dammrattorochrabarber.blogspot.se/ Lisa

  Spännande! Härligt att göra verkligen av sina drömmar. Tror det är viktigt för barn att odla, att se hur saker växer, oavsett om det är i kruka inne eller i ett trädgårdsland.
  Kram Lisa

 • http://annasrodastoloannat.blogspot.se Anna och en röd stol

  Underbart med era framtidsplaner!! Muminmuggen så fin :) Ha en trevlig kväll /Anna

 • Renée

  Låter som en finfin idé. Själv skulle jag vilja ha får, en liten skock, på sikt. Kanske en get eller två. Du som jag trivs lantligt och visst är det ett privilegium när man kan leva så :-).

 • http://ellielindh.wordpress.com/2013/02/22/wildfox-kampanj-members/ ellie

  Det låter ju helt underbart! Vilken dröm. Vad underbart det vore att ha såna möjligheter. Själv lever man trångt tillsammans med sin familj i en liten 3a på 69kvm :)

ANNONS
ANNONS