UnderbaraClara

Pollensäsong

Sommaräng. Vackert förstås men för mig som är allergisk mot gräspollen och gråbo nyser jag bara av att se bilden. I slutet av juli är jag så nedkörd av allergibesvären att jag mest vill ligga inne och sova alternativt bada i iskallt vatten så att svullnaden lägger sig. I år vill jag dock inte göra det! Jag vill ju kunna fortsätta jogga och röra på mig. Så jag tänkte höra hur alla andra gör? Det måste väl finnas fler pollenallergiska joggare som vill hålla igång trots besvären? Jag har redan fått tips om att jobba tidigt eller sent på dagen, då daggen gjort att pollennivåerna i luften är låga. Men i övrigt vet jag inte riktigt hur jag ska tänka. Har ni några tips? Både för att motionera trots allergi  - men också generella tips för att skydda sig mot pollen och allergiska biverkningar?

Kommentera

Kommentera

Undvik allt som innehåller askorbinsyrsa har hjälpt mig. Var helt förstörd av pollen och kvalster när jag drack juice varje dag förut. Hjälpte mig att se över innehållet i det jag åt.

Frida 2013-07-13 15:02 /

Svara

Kanske ett tips inför nästa säsong, nämligen att äta pollen. Var på marknad och skulle köpa honung då biodlaren även sålde uppsamlad pollen. Jag köpte en burk för att äta och få i mig vitaminerna, men tydligen hjälper det mot en hel del.

Om du i början av hösten äter ett litet korn och sen trappar upp under vintern så ska du till sommaren vara mer resistent mot pollen. Vet inte om det är all pollen eller bara en speciell, men kan vara värt att kolla upp! Lycka till!

Cecilia http://Ceciliastankar.blogspot.com 2013-07-13 08:16 /

Svara

Hej!
En kollega till mig har blivit nästan helt fri från sin allergi sen hon började med svavel. Det är även bra för muskler och leder när du tränar, många idrottsmänniskor använder för snabb återhämtning. Finns i hälsokosten. Lycka till!

Marie 2013-07-11 14:20 /

Svara

Känner varje sommar precis som du; en enorm trötthet och nästan apati, pga den jäkla allergin. Fick för två år sen prova Avamys som är ett nässpray och det fungerade otroligt bra. I år läste jag dock om ett naturläkemedel som heter Allmyn (kapslar), och det fungerade hur bra som helst, kanske den optimala lösningen är en kombo av dessa två, men fick så bra effekt av Allmyn (+Nasonex kortisonnässpray) att jag inte orkat fixa nytt recept på Avamys. Bara min personliga erfarenhet, men kan vara värt att prova! Lycka till!

Jenny 2013-07-11 14:19 /

Svara

Oj vad mycket tips!
Utan att upphöja det till någon allmängiltig sanning så vill jag säga vad som jag hjälpt just mig ur det helvete som min pollenallergi tidigare var. Under hela min barndom och tonår så var jag så allergisk mot gräs att jag under sommarmånaderna låg däckad där hemma, förutom vanliga symtom så var jag framförallt så himla himla trött hela tiden! Iallafall, räddningen för mig var vaccinering, som några har nämnt här uppe. Jag fick börja med hyponsens, dvs. sprutbehandling som visserligen är lite bökig (man måste ta sig till sjukhuset ofta, sitta kvar nån timme efter sprutan osv) men som ska fungera effektivt. Dock fick jag en väldigt kraftig reaktion av behandlingen (troligen till följd av att jag blev feldoserad) och fick avsluta. Två år senare fick jag istället börja med vaccinering fast i tablettform, en medicin som heter Grazax. En liten tablett under tungan varje dag i tre års tid, och jag är nu i princip allergifri. Det har betytt så HIMLA mycket för min vardag att jag inte kan beskriva det. Jag är annars ganska skeptisk mot att trycka i sig stark medicinering men behandlingsformen är att man helt enkelt vänjer kroppen steg för steg mot det man är allergisk mot, dvs. ingen kortison eller liknande.
Jag vet att de inte ordinerar Grazax hur som helst då behandlingen är dyr, men det är absolut värt att prata med din läkare om det.
Hoppas du hittar något tips som fungerar för dig!

Hanna 2013-07-09 23:16 /

Svara

Förresten undrar jag hur jag kan få till en bild bredvid mina kommentarer till dig. Kan du hjälpa mig med det?

Malina Arp http://hippiechic.blogg.se 2013-07-09 12:26 /

Svara

Hej fina Clara!
Tack för det fina inlägget där du lyfter något viktigt, för vi är ju så många som lider av pollenbesvär. Så här är mina tips som räddat mig i flera år nu:
1.
Gå till en naturläkare för att testa var grunden till dina besvär ligger. Ofta ligger det matallergier i botten som man inte uppmärksammat då de inte ger en direkt reaktion. Men dessa matallergier kan visa sig efter flera år genom till exempel pollenallergi.

2.
Rengör luftvägarna morgon och kväll med en näs-sköljning. Kan vara jobbigt i början men när du kommer in i det är det så värt! När man bara snyter sig finns det nämligen pollen kvar i näsan som gör att systemet aldrig kan få vila. Så skölj näsan regelbundet och du kommer uppleva under. Du kan också skölja näsan när du känner akuta besvär.

3.
Tvätta håret innan du går och lägger dig för att skölja ur alla pollen som fastnar där under dagen. Det är också bra att sätta upp håret så det inte ramlar i ansiktet under dagen.

4.
Byt sängkläder ofta. Även här kan pollen fastna och göra att du blir allergisk under natten. Det är viktigt att tänka på att kroppen få vila under natten och inte behöver störas av besvär då. Även om man kanske inte märker dem så kan det ligga och gro.

Följer du dessa råd så hoppas jag att du klarar dig mycket bättre.

Kram / Malina

Malina Arp http://hippiechic.blogg.se 2013-07-09 12:18 /

Svara

Läste om att ta bort den kemiskt framställda citronsyran ur maten, håller på att testa det nu, men det finns i både mat och hudprodukter så det kommer ta lite tid innan jag har bytt ut shampo och sådant, vill ju inte slänga det som är kvar. Men läs gärna om detta, ”fri från allergi” hittade jag det på. Mvh

Jenny 2013-07-08 13:01 /

Svara

många bra tips, har hittat flera jag ska prova! :)
jag älskar att springa i duggregn, då går det allra bäst för mig, alternativt på morgonen eller efter regnet. i övrigt så brukar jag duscha när jag kommer in för dagen (innan jag kryper ned i sängen eller soffan) samt byta sängkläder och handdukar lite oftare än under vintern :)

malin http://allthosesmallprints.blogspot.se/ 2013-07-06 17:23 /

Svara

Allergivaccin! Funkar iaf mot gräspollen, Grazax är en tablett (och ingen spruta) som du tar dagligen under en period (oftast 3 år). Måste dock börja när det inte är högsäsong för pollenallergin för det skall funka. Du märker skillnad redan första säsongen! Prata med din allergiläkare. Vet flera som blivit hjälpta av detta. Tre år känns kanske som en lång tid, men tänk på resten av åren framöver som du slipper problem, och som sagt, du märker skillnad direkt. Vet inte hur stor effekt det ger mot även gråbo dock… Kolla med läkaren!

Cathrine http://phos-felis.blogspot.com 2013-07-05 22:13 /

Svara

Som några nämnt här ovan så är bioresonansbehandling en smärtfri och bra metod.
Här kan man hitta en klinik nära dig; http://www.allergikliniken.se

Åsa Siwartsdotter 2013-07-04 16:21 /

Svara

Oj så mycket bra tips att testa! :) Vill bidra med ett litet till, smörj insida näsa med vaselin innan kontakt med den ”allergiska” luften. Hjälper lite extra mot för många ”atchoo” :)
Tack för fin blog!

Maria 2013-07-04 13:00 /

Svara

Önskar att många av dessa ”enkla tips” kunde hjälpa mig. Jag medicinerar med receptbelagt medicin och är ändå helt utslagen vissa dagar!

Frida http://fridasofias.blogspot.com 2013-07-03 23:30 /

Svara

I våras gick jag en biodlar kurs och där fick
Jag höra att om man äter honung från sin
Egen ort, så bina hämtar pollen o nektar från blommor o grönska som finns runtomkring dig så hjälper det mot besvären.
Honungen ska ätas ouppvärmd, för annars
Tappar den alla nyttihgeter,
och det handlade om ca en tesked om dagen året runt.
En tsk honung i smootien är ju aldrig fel!
All tränings önskningar till dig nu!

hobbestk http://www.bonnieblogg.wordpress.com 2013-07-03 23:25 /

Svara

Var beredd på att du kan få fruktansvärt ont i magen av pollenet som är i honungen om det är från växter du inte tål….

Sara 2013-07-04 16:58 /

Jag har hört talas om att man kan ta en spruta (kortison ?) om man har stora pollenbesvär. Det ska tydligen hjälpa!

Johanna 2013-07-03 22:15 /

Svara

Jag var till läkare igår eftersom jag knappt kunde gå till och från bilen utan att nysa 20 gånger i rad. fick Tavegyl, nazocort och betapred utskrivet. (betapred om det blir hemskt dåligt). Provade nya medicinen idag och den verkar fungera, även om det tar några dagar att uppnå full effekt. Inget kli i ögonen och inga ögondroppar har behövts idag. Tjihoo!

Linnéa 2013-07-03 21:50 /

Svara

Hej Clara! Akupunktur kan lindra pollenallergier, även på lång sikt. Dock krävs det att du får akupunkturbehandlingar flera gånger i veckan under en längre tid.
https://www.acufinder.com/Acupuncture+Information/Detail/Treating+Allergies+with+Acupuncture+and+Oriental+Medicine

jennysol 2013-07-03 19:42 /

Svara

Kanske har du redan fått det här tipset, men att vitaminboosta inför och under pollensäsongen kan hjälpa. Själv tog jag i år Omega 3, probiotika, magnesium och en hög dos C-vitamin. Allt utom Omega 3 kommer från Innate. Detta i kombination med nässköljning har hjälpt mig mycket.

saraa 2013-07-03 16:38 /

Svara

Du skulle kunna testa att ta bort citronsyra ur kosten. Det finns konstigt nog i en hel massa livsmedel som man inte tror, ekologiska och märkta med både det ena och det andra. Citronsyra framställs från mögelsporer och att utesluta det har hjälpt så många med olika allergier att man inte kan utesluta att det är något tokigt med det. http://www.allt2.se/fri-fran-allergi/ och https://www.facebook.com/groups/e330citronsyra/?fref=ts . Jag försöker utesluta det helt under våren då jag har pollenallergi och det hjälper i alla fall lite.

Maria 2013-07-03 15:02 /

Svara

Ser att du redan fått många tips på olika huskurer och mediciner men tänk även på att hålla inomhusmiljön så pollenfri som möjligt och även dig själv. Byt kläder och tvätta av dig noga när du varit utomhus, försök att inte vädra så mycket, byt sängkläder ofta, ha dörren till sovrummet stängd etc och vad man kanske inte alltid tänker på som husdjursägare är ju att hunden eller katten är rena pollenbomben efter att dem strosat omkring bland gräs & blommor. Jag brukar bara torka av våran hund med en våt trasa :)

Elina 2013-07-03 13:24 /

Svara

Jag har också de här problemen och även om jag inte gillar att äta för mycket medicin så tycker jag att man får väga fördelarna mot nackdelarna; jag äter aerius (bästa jag testat) och använder kortisonnässpray och ögondroppar hela säsongen. Detta tillsammans med duscha och skölja ur håret lite oftare, byta sänggkläder ofta och inte torka dem så klarar jag mig rätt bra. Ska nog också testa nässköljning!

Ulrika 2013-07-03 12:38 /

Svara

Akupunktur!

Johanna 2013-07-03 12:21 /

Svara

Ät så många honungsmackor som du bara kan. Honungen ska vara från din närmaste biodlare. Gärna 5 mackor om dagen med ett tjockt lager honung håller i alla fall mina ögon klifria!

Karin 2013-07-03 11:36 /

Svara

Kostförändring! För ett par år sedan fick jag gräspollen… kraftiga symptom… förra årets säsong experimentetade jag med maten och undvek e-nummer och onödiga tillsatser och viss mat och symptomen är för det mesta borta!!! Behövet nästan inga mediciner bara ibland… det är så underbart! Tex olika dressingar kryddmixer glassaroch färdiga såser är som att beställa allergosymtom dagen efter för mig.

anna k 2013-07-03 09:04 /

Svara

Ok. Nu har jag läst igenom alla 96 kommentarerna och en sak som inte nämnts är Allergiska Korsreaktioner (http://www.vardguiden.se/Sjukdomar-och-rad/Omraden/Sjukdomar-och-besvar/Allergi/). De finns alltså samband mellan vissa allergiska reaktioner och saker vi äter/utsätts för.

Citat:
Om du är allergisk mot björkpollen kan du reagera på äpple, päron, hasselnöt, stenfrukter som persika och plommon samt rå morot och rå potatis.

Om du är allergisk mot gråbo kan du reagera på vissa kryddväxter, som exempelvis anis, curry, fänkål, kamomill, koriander, kummin, malört, morot, paprika, persilja, selleri, senap, solrosfrö och vitlök.

Om du är allergisk mot latex (gummi) kan du reagera på vissa frukter, som avokado, banan, kiwi med flera.

Jag är själv väldigt allergisk (och tränar och måste äta medicin för att klara det) och står i kö för att förhoppningsvis få påbörja en hyposensibilisering i höst. Under de senaste åren har jag tex undvikit äpplen under hela sommaren (skittråkigt, men sen har jag äppelfrossa på hösten när de svenska äpplena kommer och allergierna från sommaren har släppt). Kännedom om korsreaktioner gör inte att jag blir fri från min allergi, men jag slipper många ”onödiga” toppar.

Ann-Mari Darj http://rotan.nu 2013-07-03 09:02 /

Svara

Oj va massa råd du fått! Så underbart! Jag är själv allergisk mot en massa saker samt har astma så att springa är knepigt både på sommaren och vintern. Men fuktig luft som till exempel efter regn är bra för min astma och då är det samtidigt lite mindre pollen i luften. Dessutom kan jag skriva under på att det ibland bara funkar om man förebygger, speciellt med min astma. Det är som att lungorna stänger sig och behandlingen (som är i form av inhaleringsspray/pulver) tar sig inte fram. Så helt klart förebygga säger jag!

I övrigt så är det nog bara att prova sig igenom tipsen du fått här ovan, jag har nog inget nytt knep att komma med som inte redan nämnts. Själv skulle jag (och kommer nog att) testa barr-vatten och honung (mest för att de liks är gott i te). Kanske man skulle kunna kombinera dem till ett slags gott barr-te med honung? De skulle man kunna dricka under hela året som en slags egen-vaccination. Lycka till Clara!

Knatti http://intblyg.blogg.se 2013-07-03 09:00 /

Svara

Hej! Mitt bästa tips är att vända sig b till Allergikliniken! Du kommer bli kvitt dina besvär! Varm kram och hoppas verkligen du följer mitt råd, för din egen skull!!
/Skogsmalin

Malin http://www.skogsmalins.blogspot.com 2013-07-03 08:48 /

Svara

Jag har en rad saker jag gör som underlättar men i slutändan måste jag ta allergimedicin när det är som värst…
1. Ta en tesked lokalproducerad honung varje dag från januari fram till pollensäsongen sätter fart. Ska vänja immunförsvaret med det pollen som finns där du bor.
2. Nässköljning (såg att du redan fått tips om det)
3. Skölj/tvätta håret varje dag.
4. Ha olika uppsättninger med inne/ute-kläder.

Om allt annat fallerar ta till receptbelagda allergimediciner. Sedan jag började äta Aerius mår jag i stort sett som vanligt och det är en medicin som man inte blir trött av! Jag är dessutom astmatiker och tar medicin för det hela året så när pollen kommer reagerar jag tidigt på säsongen och det håller i sig hela sommaren. Just i år är jag synnerligen gravid, 5 v kvar till ETA, så inget är sig likt. :)

Fru Direktör 2013-07-03 08:24 /

Svara

Jag vet inte om det här är ett realistiskt tips. Men för mig funkade det:
Akupunktur.
När jag var yngre var jag jättekänslig mot pollen, f a gräs. Kunde inte sitta ute i gräset o fika t ex. När tiden kom att jag ville ha barn så vågade jag inte ta medicin. Därför provade jag akupunktur. Hade turen att hitta en som var utbildad i Kina. Redan efter några behandlingar märkte jag skillnad, totalt blev det ca tio behandlingar per år tre vårar i rad. Det är nu ca 15 år sedan. Numera klarar jag mig med ögondroppar några dagar vid björklövsprickningen, behöver inga andra mediciner, mår bra. Det är ett kontroversiellt tips för somliga påstår att akupunktur är bluff. Men för mig funkade det.

Karin Ö 2013-07-03 08:12 /

Svara

Jag har liknande problem med pollen och gillar verkligen att vara ute och njuta hela sommaren. Det är ju dock lite svårt att njuta när näsan rinner och ögonen kliar. För andra året i rad har jag varit i kontakt med läkare inom primärvården och fått en kortisonspruta som lindrar mina besvär. Jag får en i början av april/maj och sedan en för påfyllning i juli. Nu är jag näst intill besvärsfri, kan vara ute i min trädgård, plocka blommor med barnen och vara ute på promenader och joggingturer!
Helt klart ett stick i armen!
/Maria

Maria Lindelöf 2013-07-03 07:35 /

Svara

Min mamma lider extremt mycket utan gräspollen och har i flera år tagit väldigt starka mediciner. Nu i år har hon gått till en Bicomterapeut, som använder sig av en alternativ behandling utan mediciner. Terapeuten har också undersökt vad min mammas kropp inte tål för ämnen i övrigt, exempelvis mat. Så nu har min mamma fått reda på att hon inte ska äta laktos och gluten. Nu efter bara några veckor så har minskningen av laktos och gluten samt Bicombehandlingen gett resultat och min mamma äter inte längre de starka medicinerna som hon gjorde förut.
Metoden hjälper inte på alla, den har ingen utlovad effekt, men det kan vara värt att testa om man inte gillar att ta vanliga mediciner.
För mig känns det logiskt att ta bort den kost som ens kropp inte riktigt klarar av, för att kunna reducera den pollenallergi som man har. ”Mycket börjar i magen”, som många säger. En allergi kan ge upphov till en annan.

Amanda 2013-07-03 07:08 /

Svara

Om du inte tar allergimediciner vill jag ändå be dig att tänka om. Med åren är det rätt vanligt att allergier blir värre och att man utvecklar astma. Det är inte värt att bli så sjuk och synd om man kan förhindra det. Sen är nässköljningar något som fungerar även mot förkylningar. Lycka till!

Hyrestanten http://www.hyrestanten.blogspot.se/ 2013-07-03 01:47 /

Svara

Hej Clara!
Nu har du redan fått massor av bra tips, men här kommer ett till. Min svåger som haft extrema besvär med pollenallergi har blivit besvärsfri sedan han började dricka en hutt med naturlig koncentrerad aloe vera. Han har även blivit hjälpt med sin krånglande mage. Hoppas du hittar något bland alla dessa tips som kan funka för dig. Kram

Stina 2013-07-03 00:14 /

Svara

Vet inte om någon tipsat om det tidigare, men det finns något som heter allergivaccination. Det tar rätt lång tid så du har ingen hjälp av det i år men på lång sikt… Själv är jag i princip helt bra nu! Fantastiskt med tanke på hur illa jag mådde och hur svullen och sjuk jag tidigare var under pollensäsongen.
Vaccinationen går till så att man får en injektion av det man är allergisk mot, först i liten dos och sen trappas dosen sakta men säkert upp. Det kräver besök på en vårdcentral/allergimottagning varje gång och det är ganska ofta i upptrappningsfasen, sen håller man på med en dos var ca sjätte vecka under ca två års tid. De kan inte garantera det, men troligtvis räcker ”vaccinationen” resten av livet så det är väl investerad tid! Så skönt att inte behöva medicinera och ändå må kasst under den finaste selen av året!
Tack för en inspirerande blogg! Kram!

Marie 2013-07-02 21:50 /

Svara

Det här var ett engagerande ämne. Vore jag dig skulle jag välja bioresonans. Cirka 10 behandlingar så är du av med besvären för gott. Inga stick. Inga mediciner. Inget att stoppa i sig över huvud taget. Vet flera som testat detta och det funkar. Googla på allergikliniken. Den finns i Umeå.

Gunilla 2013-07-02 20:38 /

Svara

Jag fick detta mailat till mej av en kund mitt i pollensäsongen:

Hej Åsa! Efter att verkligen funderat de senaste dagarna så måste jag skriva några rader till dig. Jag sa ju förra våren när jag började med herbalife kosttillskottp, piller och shakes jag använder att jag sist reagerade positivt när det gällde pollenallergi under vårperioden. Och nu i vår när jag haft regelbunden användning av åtminstone pillren så måste jag säga att det fungerar. Sökte på nätet och det fanns några inlägg från andra som också märkt att den kombinationen verkar fungera. Jag har inte en enda dag märkt av allergi. Och nu borde det ju vara värsta tiden för känsliga personer. Jag har inte behövt ta varken ögondroppar, nässpray eller annan medicin fast jag hade bunkrat upp ett lager. Jag får väl höra av mig om det trots allt skulle bli nåt bakslag men just nu är det mer än fantastiskt. Kanske något som du kunde marknadsföra på dina hälsoträffar. Jag är iallafall ett levande bevis, tror jag!

Så det kan vara ett tips :)

Åsa Enqvist http://www.herboftoday.blogspot.com 2013-07-02 19:54 /

Svara

Jag ser ju att 77 stycken har kommenterat före mig, och ändå vill jag delge ett tips som har fungerat för mig. Jag smörjer näsan med kokosolja, och på något vis lättar det, jag är inte alls så ”nysig” som jag brukar vara!

Hoppas att du hittar något som fungerar!

Hälsar
Emilia

Emilia http://www.enemilia.blogg.se 2013-07-02 19:52 /

Svara

Jag är också gräsallergiker och skulle precis börja med gräsvaccin när jag blev gravid, varför jag skjutit upp det. Finns nämligen även som tabletter, som man tar dagligen under 3 år (tror jag) hemma, istället för att åka in vecko/månadsvis för sprutor. Har hört mycket gott och även om det tar lång tid att nå målet så gör varje pollenförstörd sommardag att jag tycker det måste vara värt besväret. Grazax heter vaccinet, kolla upp det!

Linda http://www.mikaelnaslund.com/blog 2013-07-02 19:44 /

Svara

Att träna under allergisäsong brukar inte vara något problem om man inte är helt otränad! Börja aldrig träna mitt i säsongen utan bygg upp konditionen tidigt och värm upp innan du tränar så funkar det säkert bra. Medicinfria råd är väl i så fall Renässans pollen med ett pH värde som gör att svullnaden lägger sig utan medicin, finns som nässpray ska kanske tilläggas. Enklare än nässköljning! Själv är jag noga med astmamedicin och tar luftrörsvidgande innan träning. De mediciner som finns nu har funnits så länge att biverkningar är väl kända och vad jag vet väldigt få jämfört med de som fanns tidigare (40 år sen eller så).
Lycka till!

Isa 2013-07-02 19:04 /

Svara

För pollenbesvär kan man äta närodlad honung! Då får man i sig pollen och blir mindre känslig.

Caranlachiel http://caranlachiel.blogg.se 2013-07-02 18:02 /

Svara

För många år sedan pratade jag med en sjuksköterska om det här under en middag. Jag har själv inga besvär så jag har inte testat det här. Hon la om sin kost under våren inför pollensäsongen, tog bort vitt mjöl, socker mm och menar att det gjorde att hon klarade pollensäsongen bättre och slapp ta mediciner. Kanske går det att hitta mer på internet om det här. Även om det är för sent detta år kanske det är något att testa nästa år, själv tror jag på alternativmedicinen och tycker det är värt att pröva. Så slipper man ta massa mediciner som ofta gör en trött och dåsig.

Linnea http://thewhitecarnation.blogg.se 2013-07-02 17:50 /

Svara

Om du har en juice-maskin kan du lage deg en ”shot”: en halv sitron, 6 cm ingefærrot og et eple juices i maskinen. Funker som krutt! Ta en hver morgen, det er en herlig oppvekker og holder allergien i sjakk hele dagen. :)

Elise http://www.elisesophie.blogspot.com 2013-07-02 17:37 /

Svara

Hej Clara!
Jag har märkt att jag oftast helt slipper allergiska besvär eller åtminstone minskar dem drastiskt om jag undviker att äta proteiner i samband med att jag ska utsätta mig för någon form av allergen. Bara detta med att skippa mjölkskvätten i kaffet på morgonen spelar en väsentlig roll!

Lycka till!

/Nelli

Nelli 2013-07-02 17:27 /

Svara

Tips! Allmyn och Nasaleze! Finns i Hälsokostbutiker!
/http://evelinasekologiska.blogspot.se/

Evelinas Ekologiska http://evelinasekologiska.blogspot.se/ 2013-07-02 16:28 /

Svara

Jag har aldrig varit allergisk tidigare men fått en släng av det i år eftersom allt är så extra kraftfullt efter den långa vintern.
Det bästa jag kunde göra var att hålla dörrar och fönster stängda, och bara vädra på natten. Det är tråkigt men det hjälpte mycket. Då har man i alal fall en fristad när man väl kommer hem från joggingturen. Annars som sagt, jogga på morgonen, tidigt, det funkar.

Jonna - illustratör och tenarkoman http://sommarkyla.blogspot.com/ 2013-07-02 15:41 /

Svara

Jag har pollenbesvär på både våren och sommaren (blöö) men jag har receptbelagd medicin, Aerius heter dem, det är små blå tabletter och funkar jättebra, utom att jag kan få komplettera med ögondroppar ibland också, men annars fungerar de super!

Sara 2013-07-02 15:37 /

Svara

Inser att aerius ju visst är antihistamin, men jag blir i alla fall inte trött av dom som jag blev av receptfria typ clarityn.

Annars låter ju den där nässprejen bra, med cellulosa! Ska testa.

Sippan 2013-07-02 15:32 /

Svara

Nässkölj ofta. Vädra INTE sängkläderna i värsta pollensäsong. Ha INTE öppet fönster i sovrum vid torrt väder under pollensäsong. Byt kläder och duscha av dig, inklusive håret (med bara vatten) på kvällen när du ej ska ut mer. Skölj ansiktet ofta med vatten. Räddningen för mig är dock Aerius-tabletter. Blir inte alls trött av det som av antihistamin. Märker inga biverkningar alls. Besvären försvinner nästan helt. Lycka till!

Sippan 2013-07-02 15:27 /

Svara

Om du inte vill använda traditionell pollen-medicin, läste jag om någon som gjorde avkok på tallbarr och påstod att det fungerar lika bra :) Kan vara värt att kolla upp :)

Pern 2013-07-02 15:02 /

Svara
ANNONS
ANNONS
Blogglistenhits