UnderbaraClara

Vad-listan

Vad stressar dig? Klarar inte av tidspress och klarar inte av att vara sen just nu. Då bryter jag samman/exploderar. Jag måste ha gott om marginaler och tid kring alla moment i mitt liv.

Vad ska du göra ikväll? Lägga barnen själv för Jakob är i stan och undervisar yoga. De somnar vid sju så sedan ska jag läsa ut Öppet hav av Annika Thor.

Vad är svårt? Att veta hur mycket jag orkar.

Vad är lätt? Att läsa bort hela kvällar och sova tio timmar per natt.

Vad blir det för middag idag? Tjockpannkaka med blåbärssylt och vispgrädde. Ställer mig in hos barnen.

Vad vill du göra mer? Skriva skönlitterärt. Vi får se hur det blir med det. Har nog lite bristande självförtroende. För att inte tala om bristen på tid för ännu ett projekt.

Vad går du igång på? Att kläcka idéer och sätta igång dem. Av den anledningen älskar jag att coacha andra och hjälpa dem att tänka kreativt. Det ger mig massor av energi att komma på och utveckla idéer – för jag hinner ju inte själv göra verklighet av alla de projekt och infall jag har.

Vad gråter du av?  Varje dag när något är vackert och rörande. En fågel som sitter på en talgboll och ser söt ut, Folke som lärt sig bocka och buga och säga hejhej, när någon är snäll mot den som är svag. Gråter av att jag är ledsen gör jag nästan aldrig längre. Saknar det faktiskt. Det är ju en alldeles strålande ventil.

Vad gjorde dig arg senast? Imorse var jag arg på grund av anledning.

Vad åt du senast? Kom på att jag glömt bort att äta något idag – så jag åt nyss en mandarin.

Vad är fånigt? Män som pratar om att ”vi svenska män måste skydda våra kvinnor” som täckmantel för att få vara rasister. Pfft – säger jag! Jag är inte din kvinna. Bevare mig väl.

Vad är gott? Grillchips samt lakrits och choklad i kombination. Det är så gott så man kan dö!

Kommentera

Kommentera

Pingback: Vad? -

Hej Clara! Hoppas att du får det fint på din resa! Jag undrar om det är o.k. att använda VAD-listan för eget bruk (??) Jag har redan använt en annan lista före julen, men då sa du uttryckligen att det var ok. Tack för en toppen blogg! Sofia

Sofia http://sofiarhedin.wordpress.com 2016-02-21 13:19 /

Svara

Såklart =) Bara roligt

UnderbaraClara 2016-06-23 19:11 /

Vill du och har möjlighet att avsätta lite tid så tycker jag absolut att du ska ge skönlitterärt skrivande ett försök. Jag bestämde mig för att ta den drömmen på allvar och nu njuter jag av att få ägna mig åt något jag älskar att göra. Skriver på mitt fjärde manus och bloggar samtidigt om skrivande i stort och smått.

Nina http://www.ninakallmodin.se/blogg 2016-02-16 19:33 /

Svara

Bra lista! Håller med om vas som är fånigt. Helt otroligt!

Jungfrumamma http://jungfrumamma.se 2016-02-16 16:44 /

Svara

Från romanidé, frustration och en stilla undran över hur, var och när detta möjligen ska gå att förverkliga till att jag nu faktiskt har kommit igång med en tydlig planering och hjärtats lust.

Följ gärna min kreativa process i bloggen http://ommanskulle.blogspot.se

Jessica http://ommanskulle@blogspot.se 2016-02-16 13:46 /

Svara

Det er så inspirerende å følge bloggen din for tiden, jeg får assosiasjoner til perioder i mitt eget liv som har vært en slags brytningstider med hodet fullt av kreative tanker, følelsen av å ha masse liv og ideer i hodet og intens tilstedeværelse! Det er både livgivende og utmattende på en gang, men utrolig viktige faser å tillate seg å være i for det er da man skaper og finner ut hva man virkelig vil. Håper du er så heldig å ha en slik periode nå, det er noe av det fineste en kan oppleve! :-)

Stine A 2016-02-15 23:37 /

Svara

Kul lista! Ibland måste man bara ställa sig in hos barnen

VeggieTown https://veggietown.net/ 2016-02-15 22:53 /

Svara

Hej Clara,
Jag känner en trötthet och en tyngd i dina texter, det är liksom något melankoliskt över orden du skriver. Det känns fult av mig att spekulera i outsagda ord, därför låter jag bli.
Jag hoppas istället att jag har alldeles fel, och om inte, så hoppas jag att du får må bättre snart.
Stor kram och tack för allt klokt du delar med dig av <3

Karin http://www.levareko.se 2016-02-15 21:48 /

Svara

åh, gillar så mycket punkten om vad du går igång på!

ISA http://isabyl.devote.se 2016-02-15 20:18 /

Svara

Min mormor säger alltid ”bevare mig väl” åt såna knäppa grejer. Heja er!

Yohanna Af Skovde http://yohannaafskovde.se 2016-02-15 20:10 /

Svara

Hej Clara! Jag läser ofta din blogg och du inspirerar mig. Jag blir rörd av att höra hur glad du låter när du är med din syster, och hur varmt och stolt du talar om henne. Jag trodde det här med systerkärlek var lätt ända tills jag och min syster blev vuxna och bildade familj. Hon, som var min bästa vän när vi växte upp. Vi, som liksom ni förlorade en förälder alltför tidigt. Men vi är väldigt olika. Lever ganska olika liv. Har valt livskamrater som är väldigt olika. Nu har det smugit sin in ett avstånd, en reservation mellan oss, och vi har svårt att förstå och till fullo respektera varandras val och livsstil. Det är en sorg. Vad tror du bygger en stark systerrelation livet igenom? Ämnet kanske är för personligt, det får du avgöra. Men jag skulle gärna höra dina tankar om att vara syster.

Linda 2016-02-15 20:05 /

Svara

Åh, detta kunde ha varit jag som skrev. Varför blir det så här? Trodde också att jag och min syster skulle komma varann ännu närmre efter mammas död, men istället växer distansen.

Christine 2016-02-16 06:36 /

Ja, det skulle jag också vilja att Clara skrev om! Jag och min syster förlorade också en förälder tidigt och har stått varandra otroligt nära. Men nu har jag blivit mamma, och det har blivit ett avstånd mellan mig och min syster. jag är så himla ledsen över detta.

Linda 2 2016-02-16 16:48 /

Kul lista, ska skriva en på min blogg också.

Carolina http://thisismylife-carolinalarsson.blogspot.se/ 2016-02-15 18:03 /

Svara

Fina Clara, det verkar som om du balanserat på utmattningens gräns hela hösten. Hoppas våren ger kraft och tid till vila! Vi som tycker att du är toppen kommer fortfarande att göra det, även om du tar en produktionpaus! Kram

Lisa 2016-02-15 16:54 /

Svara

åh, jag snor både listan och kvällens middag tror jag bestämt!! och håller med dig om kärleken till att komma på bra idéer och få sätta igång med dem… ha en fin kväll Clara!!

Sara i Åre - TRÄNINGSGLÄDJE http://www.traningsgladje.se 2016-02-15 16:52 /

Svara

Ack ja, nog är det svårt att veta hur mycket man orkar. Jag är likadan.

Helena http://www.livetmedorden.wordpress.com 2016-02-15 16:47 /

Svara

Det där om att kunna eller inte kunna skriva skönlitterärt är ju jättesvårt. Det är en sak att ha språket och förmågan att gestalta sina idéer i ord/text, en annan sak att ha en berättelse, karaktärer och idéer som håller för en hel roman. Jag skulle inte tro att du oroar dig för den första biten, däremot att alla självkritiska och intelligenta människor oroar sig för den andra. Att ha något att berätta. Att skriva en roman är inget man bara gör i stundens ingivelse, vägen från tanke till färdig bok är så lång att en massa andra tankar hinner före och kritiserar och undergräver. Mitt råd skulle vara att satsa på noveller för att öva, men novellformen är ju främmande för många av oss, särskilt om man gillar Harry Potter och liknande epos där karaktärerna får växa fram och utvecklas och man älskar dem så mycket för att man känner dem, precis som med riktiga människor.

Du kanske skulle försöka skriva tillsammans med någon? Tänka att ni ska driva igenom ett projekt tillsammans snarare än att du ensam ska värka fram en briljant debutroman på kammaren?

Anna 2016-02-15 16:35 /

Svara

Vad klokt du skriver Anna! Skriver du själv? Driver du en blogg man kan få följa kanske? Jag har precis börjat skriva igen efter många år av dåligt självförtroende precis så som du beskriver. Skulle vara så intressant att få ta del av fler av dina synpunkter inom detta ämne!

Annelie 2016-02-16 08:51 /

Kul lista! Jag påbörjade precis En ö i havet. Tycker så mycket om de där böckerna av Annika Thor och tänkte att det var dags att läsa dem igen, tror det var tio år sedan jag läste dem sist.

Jorunn - Söder om stan http://soderomstan.blogg.se 2016-02-15 16:32 /

Svara

Klart du ska skriva skönlitterärt. Du kan verkligen skriva! Det är inget jag säger lättvindigt!

Idz 2016-02-15 16:13 /

Svara
ANNONS
ANNONS
Blogglistenhits