UnderbaraClara

9 tips för en perfekt packad resväska

Större delen av mitt liv har jag packat resväskor genom att knöla ner innehållet med våld i väskan och därefter använt kroppen som tyngd för att kunna stänga. Sedan har jag fått ägna massor av tid åt att stryka kläderna när jag kommit fram (alternativt gå med rynkiga kläder hela semestern). Min syster Anna däremot – hon packar sina väskor med stil och har lärt mig ett och annat knep. Så här kommer mina tio bästa tips på hur du bäst packar resväskan och kommer fram med stil och utan allt för många rynkor!

  1. Lägg de tyngsta sakerna längst ner i väskan. Har du en väska som dras på hjul ska tyngden ligga ner mot hjulen.
  2. Rulla alla stickade plagg i stället för att vika dem. Tröjor, T-shirts, koftor och jeans tar mindre plats på det viset. Och du slipper fula rynkor.
  3. Förpacka varje sko i en egen skopåse/plastpåse och lägg dem i botten på väskan.
  4. Ömtåliga accessoarer förvaras inne i skorna som dämpar stötar och ger skydd
  5. Skjortorna ska vikas och läggas överst i väskan. Har du flera skjortor kan de vikas runt varandra så slipper du skarpa veck. Går det –  så spänn fast dem i locket.
  6. Rulla underkläderna och lägg i resväskans nedre hörn.
  7. Förpacka flytande innehåll såsom ansiktskrämer och hårsprayer i plastpåsar. Lägg i resväskans övre hörn.
  8. Om plaggen ändå är skrynkliga när de packas upp kan de hängas på en galge i badrummet. När du sedan tar en dusch hjälper vattenångan till att räta ut de skrynkliga vecken.
  9. Om bagaget skulle tappas bort brukar jag för säkerhets skull packa ner hygienartiklar, något ombyte och badkläder i handbagaget när jag reser. Då klarar man några dagar även utan sitt bagage, ifall olyckan är framme.

Kommentera

Kommentera

Mycket tillfredsställande läsning! :-)
Får nästan lust att provpacka! :-D

Anki http://www.familyandart.com 2016-02-21 20:27 /

Svara

Ett annat tips är att fotografera väskan med öppet lock när du packat klart. Då blir det lättare att få den tillbaka om den tappas bort på flyget. Det är inte alla som har fotografiskt minne för hur pckningen såg ut så de per telefon kan bevisa saken i länder där detta krävs.

Alma-Lena http://barockbloggen.blogspot.se 2016-02-19 05:50 /

Svara

Att rulla kläder är ett helt fantastiskt knep. Man får plats med sååå mycket mer :)

Jeanette http://www.jeanetteseflin.com/blog 2016-02-18 12:34 /

Svara

Jag packar alltid minst ett ombyte, badkläder, deo, mediciner och flipflops i handbagaget. Sen packar jag alltid minst 8(beroende på hur många vi är som reser)st. vakumpåsar som kan rullas, inte de för dammsugare. 4 påsar ställer jag antingen i en garderob eller under handfatet och när jag använt kläderna så sorterar jag smutskläderna direkt. Ljust 40, mörkt 40, ljust 60 och mörkt 60. Sen är det bara att stänga påsarna och rulla ihop dem för att pressa ut luften. Detta gör att allt tar mindre plats och jag har tvätten sorterad när jag kommer hem. Genom att jag har tvätten packad i täta påsar så minimerar jag även risken att få med mig nån ev. ohyra hem. Och påsarna behöver inte öppnas förrän det är dags att slänga in tvätten i makinen. Sen så fyller jag de andra påsarna med ej använda kläder + ev. shoppingfynd. och det går smidigt att få ner allt i väskan. MEN fyll dem inte för mycket, bättre att använda flera.

carola 2016-02-17 23:56 /

Svara

Vilka bra tips! TACK =)

UnderbaraClara 2016-02-18 10:21 /

Bra grej när väskan försenas/tappas bort några dagar på vägen, är att ha typ smink/ansiktsrengöring/linsvätska, underkläder, ombyten och bikinin i handbaggaget. 1, du kan ha en göttig semester och slippa tänka på att du inte har vad du behöver för att känna dig fin/njuta av semesterorten. 2, pengarna du får från försäkringsbolaget pga den försenade väskan kan du lägga på att köpa roligare saker/kläder istället för linsvätska, ansiktsrengöring och strumpor :)

Alexandra 2016-02-17 22:00 /

Svara

Snyggt!
Själv tar jag med en tom sprayflaska i packningen, som jag sedan fyller med vatten på plats. Hänger skrynkliga kläder på galgar, sprayar över skrynklorna. Sen är de fina och torra efter en natts sömn. Mitt bästa!

Johanna 2016-02-17 19:29 /

Svara

Det där med att ha det nödvändigaste i handbagaget – så smart! Det har jag lärt mig av erfarenhet. :) Så vackert stylade bilder förresten!

Kristin http://kristinladstrom.blogspot.com 2016-02-17 15:07 /

Svara

Vilka bra tips!

Hanna http://hannafialotta.blogg.se 2016-02-17 13:16 /

Svara

Åhå, laddar donnan för nästa veckas trip mån tro?

Annakarin 2016-02-17 11:48 /

Svara

Jag packar alltid underkläder i en särskild påse, för att hålla dem rena och för att hålla reda på dem i packningen. Dessutom har jag med mig en tom påse, som jag sedan kan fylla med använda underkläder, strumpor, linnen.

A 2016-02-17 09:57 /

Svara

Helt ärligt – vilka fantastiska tips! Ska ta mig tusan printa ut dem och lägga i resväskan till nästa gång jag ska iväg!

Sandra Brunnström http://www.pottanggard.blogspot.se 2016-02-17 05:11 /

Svara

Jag följer många av tipsen men tillhör dem som skippar kläder som behöver strykning helt på resa och rullar allt istället. Det jag gör med underkläder är att alltid ha ett par högt uppe så jag vet att jag lätt hittar det om jag vill duscha direkt jag är framme. Samma med sovkläder om jag vet att jag kommer lägga mig nästan direkt jag kommer fram.

Elin-kristen feminist http://elliha.blogspot.com 2016-02-16 22:09 /

Svara

Om jag kunde fylla på din lista skulle det vara:
- Tänk ”nedifrån och upp” på kroppen när du packar. Strumpor, skor, byxor, pyjamasbyxor etc.
- Strumpor är annars utomordentligt bra på att fylla hål med. Alltså om det blir ett litet utrymme mellan prylar, lägg ett par strumpor där, fyll skorna med dom osv!

Micaela http://micaelajanatuinen.blogspot.se 2016-02-16 21:45 /

Svara

Ett annat bra tips är att packa alla outfits i olika påsar, sen märka påsarna med en tejp där det står vad det innehåller. Alltså packa ner tex svart klänning, passande underkläder, strumpbyxor, tillhörande skor och assesoarer och märka påsen typ ”fredagkväll” eller så. Krävs en del planering innan men sjukt härligt när man väl är på plats. Särskilt om man har mycket på schemat.

Sanna 2016-02-16 21:36 /

Svara

Smarta tips! Jag knölar ner allting och slår lite på väskan om det inte får plats ;-)

Lotte http://blogg.alltforforaldrar.se/lotte 2016-02-16 21:32 /

Svara
ANNONS
ANNONS
Blogglistenhits