Restips?

Det har precis blivit klart att jag ska göra en resa till Nairobi under våren. (Kan inte berätta vad det gäller ännu men ska göra det så fort jag får). Men när själva jobbet är gjort tänkte jag passa på att uppleva landet några dagar när jag ändå rest över halva jordklotet.

Jag har börjat läsa på om landet själv – men eftersom jag vet att ni läsare kommer med de bästa tipsen tänkte jag höra mig för med er först. Är det någon som varit i Kenya och har något särskilt ni kan rekommendera? Jag kommer ha ca 2-4 dagar på mig för att utforska och kommer utgå ifrån Nairobi. Det jag rent spontant är mest sugen på är att uppleva är en bra och trygg safari som inte är jättelångt ifrån Nairobi, så att det blir för mycket restid och för lite upplevelser. All input är välkommen!

 

 1. Jag älskade Kenya! Och faktiskt Nairobi också, även om jag inte hade hört så mkt positivt om den staden innan. Bara hänga i en park eller gå på marknader.
  På 2-4 dagar hinner man ju till Masai Mara på ”riktig” safari, Karen Blixena hem eller vandra och bestiga Mt Kenya. Man går dock inte upp på själva den högsta punkten utan den nöst högsta. Det var jätte häftigt. Det är lätt vandring och man bor i stugorna liknande vår Kungsleden i Sverige. Det är stugvärdar i stugorna men man går med guide, kock och bärare vare sig man ville eller inte när jag bokade in mig på en grupp. Det var lätt att boka guide via någon stor etablerad firma i Nairobi. Det var verkligen en upplevelse, häftiga vyer och mäktigt landskap. Hela vandringen, från Nairobi och tillbaka tog tre dagar. Skulle nöstan rekommendera vandringen, så kan ni resa tillbaka hela familjen för safarin

 2. Åh vad underbart att du ska till Kenya. Spännande. Det är land med måååååånga kontraster. Jag har varit där till och från i flera år. jag har telefonnummer till jättetrevlig, proffsiga, och seriösa safariguider i Masai Mara. Väldigt prisvänligt också. OM du inte vill åka ut till Tina Frisk camp såklart 😉 Svenska skolan finns där också, vore kanske kul att besöka! Mina vänner som jobbar kan säkert visa dig runt… hör av dig om du behöver hjälp. Spännande att se vad du ska göra där! Kram!

 3. hej clara så glad jag blir då du ska få uppleva Kenya! Mitt hetaste tips, köp tyg och sy upp en eller fler klänningar till dej ! Billigt, proffsigt och ah så vackert ! Vet ej , ni har väl bokat boende i NBI redan men vill tipsa om att mina svärföräldrar hyr ut sin SQ (skild del av huset) med sovrum ( 2 olika om man vill) badrum med dush, eget vardagsrum. hemma hos sig i Karen. Hon kokar även gärna traditionella kenyanska rätter och lär ut hur man gör dem till sina gäster. Kunde ju vara en upplevelse istället för hotell. Området är säkert och har portvakter. Pingla in ett email ifall det intresserar!
  ps. de bor ett stenkast ifrån de flesta turist attraktionerna i Nbi, giraffe center där du kan mata girafferna, mamba village där man kan se och hålla i krokodiler, strutsar,sköldpaddor mm, nairobi national park/ animal orphanage som många här tipsat om. Finns cafén och dylikt. . . 🙂 http://nalaneps.blogspot.fi/2011/12/gukas-och-cucus.html finns gamla bilder på deras hem, och under fliken kenia finns massa bilder och inlägg mest på finska 🙂

 4. Några ställen som jag har uppskattat när jag har varit i Kenya är:
  Kazuri beads – ett kvinnokooperativ som gör pärlor av lera och sedan tillverkar smycken av dessa(http://kazuri.com/pc/)

  Kitengela hot glass – ett ställe där man återvinner framförallt glas och gör nya föremål av dessa, fint att bara vandra runt på området och beundra konstnärsglädjen som präglar hela stället, och vägen dit är en upplevelse i sig (http://www.kitengela.com/)

  Karen Blixens farm (inte jättestor och ingen wow-upplevelse, men ändå fint att ha varit där)

  Att vandra över Ngong Hills och titta ut över ‘rift valley’

  Jag har också besökt ett ställe i Nairobi som återvann gamla flip flops och gjorde bl.a. olika leksaksdjur av dem (http://www.ocean-sole.com/, http://www.marulastudios.co.ke/index.html).

  Åk ut på landsbygden, kanske till masailand i söder eller ut bland teplantagerna. Det ger så mycket mer än att bara vara i Nairobi.

  Trevlig resa!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..