UnderbaraClara
Annons

Om Clara

Vem är jag? Jag heter Clara Lidström, är född 1986, och bor på en gård på Västerbottens landsbygd. Är skribent, författare, fotograf och stylist. Har en man, treårig son, en hund och en bebis i magen.

Vad gör jag? Jag skriver bloggen Underbaraclara som är en av Sveriges absolut största bloggar.  Jag driver även produktionsbolaget UnderbaraClara AB och  har bland annat gett ut böckerna UnderbaraClara – Vintagepimp och Hemmafix (lanserades i USA hösten 2013) och UnderbaraClaras Garderob på Bonnier Fakta. Medverkar regelbundet i SVT och Sveriges Radio som nyhetsspanare och paneldeltagare. Har också gjort tre säsonger av egna programmet Husmorsskolan i P1. Jag är rutinerad föredragshållare ( KTH, Linnéuniversitetet, Tillväxtverket etc) som bla. föreläser om digitalt entreprenörskap och nya tidens företagare. Bokar mig för föreläsningar gör man här. Jag är också en av grundarna bakom Bloggskolan.natkurs.se.

Utmärkelser:

- Årets Nyföretagare 2013 (Utmärkelse från Almi)

- Årets Miljöhjälte 2013 – Utmärkelse från Naturskyddsföreningen, priset delades ut av H.M Konung Carl XVI Gustaf

- Årets Secondhandprofil 2012 –  Utmärkelse från Erikshjäpens Secondhand

- Sommarpratare i Sveriges Radio 2011. Programmet finns att höra här

- Årets gröna blogg 2011 och 2012 av sajten En lagom dos grönt

- Listad av karriärmagasinet Shortcut som en av Sveriges 100 färgstarka uppstickare

- Mottagare av Blå Bandet-äpplet 2011, för idérikt arbete kring främjandet av nykterhet

- Utsedd till Sveriges Chicaste Bloggare av modemagasinet Chic.

- Fick 2010 motta Norrmejerier-stipendiet med motiveringen
 ”Skildringar av livet i Norrland blandas med bilder som lyfter fram vår vackra landsända. Ekologiskt tänkande och närproducerade råvaror är andra ämnen som denna vinnare gärna lyfter fram. Hon lyckas dessutom engagera och entusiasmera sina läsare, inte bara i Norrland utan i hela landet. Clara Lidström gör verkligen skäl för namnet – Underbara Clara!”

 

Annons
ANNONS
ANNONS