Hej då Webbkollen!

Annonsen laddas.

Allt har ett slut, så även denna blogg som jag drivit sedan april 2012. Jag är väldigt tacksam för att jag har fått möjligheten att blogga för amelia.se (webbredaktör Theresa som nu är mammaledig, I love you!), vilket har varit väldigt roligt och utvecklande för min egen del. Sen hoppas jag såklart att ni som läst har uppskattat, skrattat, blivit förbannade och ibland fått er en tankeställare av vissa inlägg. Jag har i alla fall blivit löjligt glad för alla kommentarer och den feedback jag fått.

Nu knapprar jag mig vidare på nya uppdrag, MEN glöm för guds skull inte att jag har en sida i tidningen där jag skriver om saker som händer i den digitala världen. Även om jag avslutar bloggen, så kommer det uppdraget kvarstå. Puss på er!

Här nedan har jag listat några populära inlägg från min bloggtid, läs och njut:

April 2o12: Får civilkuragepris för upprop i hårdebatten

Maj 2012: Mimade sig till ett giftermål, Parodi på en cover på en topplåt och Rakade av håret för reklamfilmen

Juni 2012: Roliga enkätsvar vi minns och Bilder på kvinnlig kock fick hård kritik på nätet

Juli 2012: Linda-Maries bikinibild på Facebook skapar rubriker, Kändisar – från fab till drab och Samla dina sociala nätverk med Rebel mouse

Augusti 2012: De mest korkade inläggen på Facebook, Lindex barnkläder skapar uppror på Facebook och Inga fler Facebook-bebisar med Unbaby me

September 2012: BIC for her – en revolutionerande tjejpenna och Supertrevliga systembolags-Petter blev kändis via Facebook

Oktober 2012: Lyft kvinnor på Twitter och Facebook med #Kvinnolyft, Sanningen bakom röda veckanFriends lanserar mobbningsimulator på Facebook och Printa dina bästa Instagrambilder.

November 2012: #Mensblodsgate – dagens blodigaste diskussion på Twitter, Fredagsskrattet: SD har krismöte, Fredagsflörten – så här gör du och såklart Katrin borde skämmas!

December 2012: Här är nya, grymma Spotify och #Vågaanmäl peppar till anmälan av sexualbrott

tips_fiskochfri

Januari 2013: #värstakönsnormerna – en tankeställare

Djur som vi älskar

Annonsen laddas.

Det kryllar av dem på nätet, ändå får vi aldrig nog av dem – klippen med roliga djur. Här är några favoriter som jag snappat upp de senaste dagarna. Papegojan är ju bara för skön!

Mina katter hoppar högt och galopperar till närmaste garderob då vi drar igång dammsugaren. Denna njuter av behandlingen.

Och när vi ändå är inne på det djuriska spåret, det här är ju bara för konstigt för att inte tipsas om. Det är alltså hundägare som samlat på sina hundars päls tills de haft tillräckligt mycket för att sticka en tröja av det….. Nä, om jag skulle ta och raka katten?

 

Best of SVT – finn guldkornen snabbt och enkelt

Annonsen laddas.

Inför helgen kan det ju vara fint att ha något att glo på, men orken till att göra grundlig research för att hitta den perfekta dokumentären, filmen eller serien kanske inte riktigt infinner sig efter en arbetsvecka. Tur då att en smart jäkel konstruerat BestofSVT.se, en sajt där du finner de mest Facebook-delade klippen från SVT play. Hurra! Själv kan jag rekommendera dokumentärerna Palme och När rocken kom till Sveg som är inspelad i min hembygd.

Laila Bagges raseri mot hemlösa

Annonsen laddas.

Då jag gluttade runt lite på nätet en sista gång innan jag slöt mina små blå i går, märkte jag att ovanligt många var arga på Laila Bagge Wahlgren. Jag var för trött för att undersöka saken vidare, men förstår nu att hennes blogginlägg om hemlösa har genererat en del upprörda kommentarer – inte minst på Twitter där hennes åsikter diskuteras.

Och det är klart att hela grejen med Laila Bagge Wahlgren upprör. Att en kändis som har tak över huvudet och knappast problem med att skrapa ihop pengar till mat varje dag skäller ut hemlösa med mobiltelefon ÄR provocerande. ”Vem fan har råd med en mobiltelefon om man är hemlös och sitter och tigger på gatan?” skrev hon i går. Nu har Laila halvt mött kritiken i ett nytt blogginlägg där hon förklarar sina tankar kring hennes raseri närmare. Och nej, hon tänkte inte på att mobilvärlden består av annat än iphones.

https://twitter.com/Foujan/status/291324717661552640

Uppdaterat 13.38 (läsvärt!)

Facebook-kampanj peppar till klädinsamling

Annonsen laddas.

Nytt år, nya ambitioner och… gamla kläder?

Ja, det händer ju att det där reafyndet man så tappert slogs för inte alls satt som man hade tänkt sig. Eller att spetsboleron från 2008 inte riktigt blev använd lika många gånger som man spenderade kronor på den. Och lik förbannat ligger de kvar där längst inne i garderoben, som heliga reliker man tänker ”kanske kommer att användas igen”. Men i ärlighetens namn – You’ll never wear that again.

Stockholms Stadsmission har nu inlett ett samarbete med en rad modeprofiler och bloggare för att peppa folk att rensa garderoberna och skänka det som inte används. Kläder som istället kan skänkas till second hand och göra gott för människor i utsatta positioner. Charlotte Perrelli, Magdalena Graaf, Emilia de Poret, Per Nilsson och Pamela Bellafesta är några av de som redan skänkt sina kläder till förmån för Stockholms Stadsmission.

Med Facebook-kampanjen ”You’ll never wear that again” kan du sortera ut vilka kläder du knappast kommer att använda igen, från gamla Facebook-foton. Bilderna samlas sedan i ett fotogalleri som visar samtliga plagg som sorterats ut för att skänkas till Stockholms Stadsmission. Enligt statistik har vi alla omkring 31 plagg i garderoben som vi inte använder, så kom igen – rensa och skänk!

Ulltröjan med gula och rosa ränder kommer jag DEFINITIVT aldrig att använda igen. Men så använde jag den på ett Bad taste-jippo också.