#Hållenstolpe Fotbolls-EM 2012

Såvida du inte har suttit inlåst i en grotta de senaste dagarna, har du nog inte missat att fotbolls-EM dragit igång. Det innebär följande:

1. Twitterflödet fylls med fotbollsgalna kommentarer om Zlatans frisyr, sportkommentatorns slips, någon Zemitjenko (orkar inte googla. Något med tjenko var det i alla fall) och annat som jag, som ordförade i intresseklubben, flitigt antecknar.

2. Jag kan vinka good bye till alla mina fotbollsfrälsta vänner på några veckor, de kommer nämligen sitta med ena handen i chipspåsen och andra näven vevandes i luften. Mina försök till kontakt under fotbollsmatcherna kommer för dem att vara lika irriterande som en myggsvärm under midsommarmiddagen.

3. Sverigefansen går samman och bildar trupp som om det vore ett världskrig på gång. Och oj vad det ska analyseras. Får Lustig sitta på bänken nästa match? Vilken gröt äter Hamrén till frukost? Vem har gjort Zlatans frus hunds pedikyr?

Och den totala förvirringen i går, då Sverige spelade mot Ukraina och man inte visste om man skulle hålla ögonen på de blå eller gula tröjorna?! Jag gjorde det enkelt för mig och hejade på laget som vann. Och tydligen är det inte som på Stenmarcks tid – det räcker alltså inte att tränaren skriker ”Dä ä’ bar’ å spring!”. Man måste tydligen täcka stolpar också. Någon som Lustigt nog inte riktigt funkade, vilket lett till att twittertråden #Hållenstolpe supertrendat, där svenskar friskt skickar in bilder där de… Tadaa – håller en stolpe.

Så, som om inte alla ni inbitna fotbollsfans vore galna nog – ut och håll en stolpe och skicka in bilden till den här Tumblr-bloggen. Har vi tur, kanske landslaget fattar vinken.

Inte fått nog? Här kan ni läsa lite mer om #Hållenstolpe.

  1. Skriv din kommentar här!
    Hej
    Ja,det är jag beräd att hålla med om.
    Övrigt undrar i fall lustig är släkten med Ola lustig i
    Rix morgonzoo på rix fm.nu tar vi England på fredag tycker jag.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..